Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

adonis

Ahojky vsetky baby, prajem krasny den plna slnka .Z-uzka, myslim na teba stale a drzim zajtra palce aby si dobre dopadla. Zajtra idem do Stratenej ale od rana budem na teba mysliet a posielat pozitivnu energiu.Ostatnym dievcatam aj Alternative zelam krasne vikendove dni aj dovolenkove, plno pohybu, potesenia a radosti , prijemne stretnutia a vela chuti a zdravia.Z-uzka, drz sa to zvladnes hravo, ak ta pochyti strach a neistota,pomysli si na krasnu prirodu plnu nadhernych farieb,voni a mysli na planovany vylet .Urcite sa stretneme a ja spoznam buducu vysokoskolacku a mozno aj dalsie baby ktore budu mat chut objavit krasne Slovensko. Papa drzte sa vsetky a s dobrou naladou to ide hned lepsie . plnom

minetka

Ahoj dievčence, tak som tu opäť:-) Po dobrom obedíku- parížsky kurací rezeň a zemiačky,mňam:-)Priateľ sa teší môjmu dobrému apetítu,aj mojej dobrej náladičke:-)Z-uzka, máš pravdu, telo si pýta, a treba mu dopriať,aspoň trošku:-)Ráno som vstala taká hladná, že na delissu som si už ani nespomenula:-)Fakt sa cítim lepšie,viac nabitá pozitívnou energiou,a vždy sa teším, čo nové si tu prečítam..
Zajtra Ti budem taaaakto veľmi držať palce, aby si to zvládla, neboj, Ty to dokážeš, iba si musíš veriť a sústrediť sa, aj keksík je povolený, dokonca by som povedala, že povinný,aby si odbúrala stres a naštartovala mozog:-)
Tak veľa úspechov a drž sa,pa

Z-uzka

minetka
Ahoj :))
Aj ja ti prajem krásny slniečkový dník, aj u nás svieti slniečko, dúfam, že vydrži aj cez víkend :)) Hehe, ty si spapala večer delissu, ja zas bebe keksík, viem, že tak neskoro večer by sa nemalo jesť, ale občas večer to neuškodí a keď si to telo pýtalo, horšie by bolo mu nevyhovieť a nedať mu to, len by sa trápilo a malo veľa myšlienok na jedlo, ktoré by nám nedali potom spať a takto sme ho aspoň utíšili, no nie?? Neboj, už to že si dnes ráno vstala, naštartoval sa tvoj oraganizmus, išla cestou do práce si spálila tú delissu.. A aj k tomu aby si večer mohla dýchať, prúdiť ti krv, obličky čistiť odpad v organizme
si spotrebobovala nejaké kalórie.. Zatiaľ som v pohodičke, trošku nervozity ako sa poznám príde na mňa zajtra ráno ak nie už večer, no asi hodím zas do seba nejaký keksík.. Tak sa aj ty držkaj a prajem veľa pekných dnešných zážitkov :))

Z-uzka

Alternatíva
Ďakujem ti veľmi pekne za taký ťažký batoh pozitívnej energie :)) Budem sa snažiť nestresovať a roztočiť mozgové bunky na plné obrátky.. A tie jahôdky mi v tom určite pomôžu :)
Síce včera som už od nervozity nespala a dnes nebudem tým duplom, ale začínam veriť, že to dobre dopadne, lebo vy mi veríte, tak tým pádom musím začať veriť aj ja sama sebe :))
A Alti, prajem ti pekné dovolenkové dni, poriadne si oddýchni, papa :))

Alternativa

Ahoj, dievcata,
nejako sa mi cas vymkyna z ruk :D. Zajtra odchadzam, ale tych niekolko dni si na Vas budem spominat. Urcite vsetkym cez "nasu" postu poslem slnecne luce a teplo do srdiecka. Pa .
Z-uzka, zajtra Tebe specialne poslem velikansky batoh pozitivnej energie ako dovoleny doping pre Tvoje mozgove zavity. A pribalim kosik jahod, rozdel sa s babami tu :D. A urcite daj aj Vrr, lebo sa tu nejako neobjavuje. Mozno chodi na jahodky sama, sukromnicka mala.
Mala rada: pred pisanim testu urob 3x hlbocizny nadych. Pri vydychu vsetku nervozitu posli cez ruky, nohy z tela von - prekyslis mozog a uvolnis stres. Drzim Ti palce, Z-uzka.

minetka

Prajem vám všetkým krásne slnečné ránko :-) U nás krásne svieti slniečko, a hned mám lepšiu náladu:-)
Kiky, aj ja som sa kedysi tak učievala,a tiež sa mi veci ľahšie pamätali, neskôr na výške som zlenivela,nad knihami som zväčša sedela, a potom som si pamätala menej:-)) Ale pri chôdzi sa výborne opakuje naučené učivo:-)
Inak, kočky, včera som normálne papala, dokonca som si večer pred spaním o 23.00 dala čokoládovú delissu, a hoci ma trošku napadli malé výčitky, prekonala som ich a spala ako bábätko:-) Ved telo potrebuje energiu na svoje fungovanie:-)A hvoci som poobede mala trošku nafúknuté bruško, prekonala som ten blbý pocit,a ráno bolo bruško preč! :-)
Toľko moje zážitky zo včerajška:-))
A ako sa darí vám?Z-uzka, dúfam, že si v pohodičke, a že dostatočne spíš a nestresuješ priveľmi:-)
Krásny deň všetkým, nech sa vám (nám:-) ) darí, papa

damaxy

ja vám do tejto temy neprispejem,len vám chcem napísat,že si vás čítam,držím vám palce.Ste také milé k sebe navzájom.Držte sa slniečka.

Z-uzka

kiky
Ahoj Kika! No tak asi fakt žiadna Teodora zo mňa nebude :)) Jejo ty chodíš na Hubeného, tam som chcela ísť ešte keď som chodila na základnú školu, rozhodovala som sa medzi touto školou a obchodnou akadémiou a nakoniec som teda zakotvila na tej obchodnej.. Bohužiaľ, zistila som totiž, že nemám vôbec nadanie na ekonomickú sféru.. A Kika, ďakujem ti za podporu, viem, že učením sa spáli veľa energie, len ako to asi aj sama poznáš, niekedy sa tej chorej hlavičke ťažko niečo vysvetľuje a dokazuje, stále si tvrdí to svoje :(( Ale teraz už je lepšie a popíjam čokoládové sójové mliečko :)) Ozaj inak mne sója, teda sójové výrobky pomáhajú pri obnove menštruačného cyklu, možno by aj tebe pomohli :)) Obsahujú totiž prírodné látky fytogeníny, ktoré nenásilným spôsobom pomáhajú pri ženskej hormonálnej činnosti.. Tak ti prajem pekný večer a čoskoro sa ozvy ako sa ti darí, papa :-)

kiky

Z-uzka: no..chodím na gymnázium Hubeného..takže veštica s teba asi nebude..no..:) ale tam by si nepotrebovala výšku a zbytočne by si sa to teraz všetko drvila:))
Minetka to pekne povedala na učenie fakt treba mať energiu..veď vlastne učením "precvičujeme" mozog..mne pri učení pomáha keď chodím dookola po byte..robím to už ud prvej triedy a som dá sa poveať jednotkárka:) proste keď pri tom chodím viac si zapametám a teraz pri anorexii mám aj lepší pocit..takže vyskúšaj to ak chceš..
Dneska ma už tak bolelo v podbrušku tak som myslela že tie hormonálne lieky predsa len zabrali..ale asi nie..:( do nedele mám poslednú šancu potom neviem kam ma doktorka pošle..
Majte sa

minetka

Z-uzka, to isté som zažila,ked som sa po maturite učila na prijímačky, bola som v kuse doma a sedela nad knihami, a jedla...hlavne veľa sladkostí:-( A potom sa začali moje problémy s anorexiou,m ktorá neskôr prerástla do bulímie:-( Paradoxné je, že ked si na to psomínam s odstupom času, nepotrebovala som chudnúť, lebo som takmer nepribrala...Takže, čo z toho plynie pre teba- ked sa učíš, mozog a celkovo organizmus spaľuje veľa energie, takže sa nemusíš obávať, ber to ako prospešnú vec pre seba, lebo mozog potrebuje veľa energie,aby spracoval to množstvo informácií, a aby si ich aj zapamätal:-) My si asi ani neuvedomujeme, koľko organizmus spáli iba na svoje bežné fungovanie, a ak niečo spapáš a prepadnú Ťa výčitky, uvedom si, že bežný obed nemá zvyčajne viac ako 400gramov, čo je iba malé množstvo, takže aj keby si telo uložilo polovicu z toho, čo ani neurobí, je to iba 20dkg, čiže ani pol kila...a to aj tak spáli na mozgovú činnosť..Tak veľa šťastia a venuj energiu učeniu namiesto výčitiek svedomia:-) papa