Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

el.vi

ahojky vsetci :o)) !
Mám na vás taku otazočku, ..lebo je to nad moje intelektualne schopnosti...Načo otec robi pre našu 4člennu rodinu na obed 2 kurata?!! ....obvykle dojedame jedno poltyzdna... to len tak na ozivenie :o))
... nestiham citat co tu nove...:o(, preto ze sa ucim, a pribuda to tu strasne rychlo...
Z-uzik :o) ako ide ucenie??? ..no v piatok sa budeme stresovat sucastne... :o) ja budem mat dufam na teraz poslednu statnicu... :o)) ...tak budem na teba mysliet :o), ..teraz mam v pondelok taku hnusnu, ..ze 4 hodiny v kuse rysovat detajly a vsetko..sak to je sialene...lebo sa to aj tak nestiha...a je to cele abiologicke :o) ..no ale sak ked nie, ..este je aj opravny termin...;o)
ok, ..idem spet k tym nezmyslom, na ktorych "stoji svet"
...tak sa drzte vsetciii!!!

Z-uzka

Ahojte :))
Normálne ráno ako som vstala, som sa taaak potešila, lebo poza okno vykukovalo slniečko, no ako vidím teraz, opäť zašlo, ach jáj, to je ale jún..
No ráno ma čakala ešte jedna celkom príjemná udalosť, hehe, konečne dorazil cyklus, síce nič moc, akoby len ranná rosa, ale aspoň niečo.. :) Prvý moment bol strach, zľaknutie, že ja sa uceľujem, ja zdraviem a to nemôžem, ja musím byť chorá a chudá, no ten druhý pocit sa tešil, že možno mám aj šancu mať v budúcnosti bábo a šla som si pripraviť raňajky :-)

Kiky: Presne viem aké sú tvoje pocity, ja som sa vyhýbala všetkým rodinným stretnutiam, ale nie len z toho dôvodu, že by som tam musela jesť, no ja určitých rodinných členov veľmi nemusím, len mi ubližovali, tak som sa nechcela nútiť chodiť niekam, kde som sa cítila nesvoja a nešťastne.. Aha, nemusíš do seba džgať tie hory jedla, zjedz iba to čo zvládzeš, nepreceňuj sa zbytočne kôli druhým, je to tvoj žalúdok, tvoj život a ty si určíš kedy máš dosť.. Je fakt, že nevedia čo je v tebe, no zbytočne si kôli tomu, že budeš chcieť vyhovieť im požiadavkám ublížiš.. Dostavia sa výčitky, neznesiteľné pocity, no však už to poznáš.. Naozaj spapaj koľko zmôže tvoj žalúdoček a aj tvoja hlavička, nepozeraj na to čo budú hovoriť oni, ty si si vedomá toho čo robiš a že najlepšia cesta k zdraviu je si stáť za svojím, ty si si strojcom svojho šťastia, ty si zodpovedná za seba, čiže aj za to, koľko budeš a nebudeš jesť, oni nemajú právo ťa do niečoho nútiť.. Kľudne si daj, ale len to, čo zvládzeš, dobre?? Držím ti pästičky, papa a potom sa ozvy ako to dopadlo.. :-)

vrr

kiky, no 4 chody su na tvojich 46 kg len to najlepsie:) a vezmi si to tak ze je to len jeden obed co ej takyto za dlhu dobu, telo to prijme, a o tri dni je v normalne zas:)

kiky

Alternativa: diky za tip ale niekedy považujem aj ten banán za príliš veľa...ale v tejto fáze mojho života je to dobrá rada lebo sa snažim papať bez výčitiek

Z-uzka: zajtra mi drž palčeky..moja sesternica má 1. sväté prijímanie a potom sa koná slávnostný obed, kt. bude mať 4 chody..pre mňa hotové peklo..a všetci ma budú nútiť.."ale daj si ešte niečo" a ja budem nútená jesť a jesť..bojim sa:(
Dúfam že ťa čaká krajšia nedeľa..uži si ju a dúfam že bez výčitiek..

Alternativa

Dievcata, ani jedna ste nezareagovali na to neliekove antidepresivum. Nie je to dobry argument pre hlavicky, ked budete jest banan? Pri banane sa niet coho obavat, ba naopak, moze Vam pomoct na nervicky.

Z-uzka

kiky
Jejej, si zlatá, ďakujem ti za typ, no žiaľ mám určitých členov rodiny doma, tak potom moc nemôžem tancovať, no už je to lepšie, klamem a balmutím myseľ, že aj keby som pribrala, vždy môžem schudnúť, to na ňu vždy zaberá a nerobí mi toľké ťažkosti :-)
A ty sa máš ako?? Tuším si spomínala, že si dnes pekne papala, to je super, teším sa s tebou, si šikula, drž sa naďalej, ja sa budem tiež.. Prajem ti dobrú nocku a hezké sníčky, papa :-)
P.S. Ja som Da Vinciho kód žiaľ nečítala, ale ževraj je to super knižka, no a tá knižka je ževraj aj lepšia ako film, tak to ale vždy býva, že knižka je lepšia ako film :-) Ale keď túžiš ísť na ten film, tak choď, sprav si radosť :))

Z-uzka

Alternatíva
No ja som tu šťavu z jahôd vyliala, len tam ide o tie lupienky a musli, z tých som mala také výčitky :(( No teraz už je lepšie, pijem feniklový bio čajík :-) A vždy sa snažím nahovárať si a balamutiť tú myseľ, že aj keby som pribrala, ešte vždy a hocikedy môžem schudnúť, to vždy zaberá, lebo hlava pocíti akúsi útechu.. A ďakujem za rady, prajem ti dobrú nocku :-)