Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

Hmm, trošku na mňa dolahli pocity viny za to, že už som 5 dní len doma, nemám žiadny pohyb a pritom jem :(( Akurát dnes som si bola len do supermarketu kúpiť sójové čokoládové mlieko, akože obed.. Dúfam, že to čoskoro pominie a víčitky pominú, musia a je to :))

Z-uzka

minetka
Ďakujem ti moc, moc, si veľmi zlatá osoba, možno to o sebe ani ty nevieš, ale si :-))
Tá tvoja kamrátka to teda vôbec nemá ľahké, musí to byť silná osôbka, moji rodičia našťastie nechodia otravovať mojich priateľov a vykladať im hlúposti, no tie vykladajú svojim kamarátom, ale tí sú mi ukradnutí, nech majú o mne mienku akú chcú, pre mňa sú dôležití moji priatelia :-))
A v nejakom inom blízkom meste nie sú nejakí lepší psychológovia?? Žeby si vyskúšala tam nejakého?? Ale chápem ťa, že v menšom meste je to obtiažnejšie nájsť skutočne vynikajúceho doktora a navyše ešte keď vieš, že fakt za nič nestoja.. Je mi to ľúto, škoda, dobrý psychológ je na nezaplatenie :-)
Tak krásny zvšok dňa, papa :o))

minetka

Z-uzka, Ty si strašne dobrý človek, tuším si to ani neuvedomuješ:-) Pripomínaš mi jednu kamarátku z intráku, študuje medicínu, jej rodina je desná, to by sa tu všetko ani nedalo napísať..napr. sa rotišla s chalanom, ktorý bol miláčikom jej mamy, tak tá jej povedala, že viac nemá dcéru...dievča má 26 rokov,a mama ju v kuse kontroluje, stretla s ajej kamarátom,s ktorým ani nič nemá,a že vraj nech jej dcéru nechá na pokoji...Vladka, tak sa tá kamoška volá, je veľmi milé a dobré dievča, tiež taký anjelik ako Ty:-)Od detstva jej vštepovali, že je nanič,že nie je pekná, že je zlá...a ona to všetko pokorne znáša, a navyše nesmierne pomáha druhým..tiež ma zvykla podržať,ked mi bolo ťažko, hoci má sama kopec problémov, nezatrpkla, je strašne zlatá a ochotná pomôcť kedykoľvek..Teraz sme dosť málo v kontakte,lebo ešte chodí do školy do iného mesta,ale Ty mi ju dosť pripomínaš...
S tým psychológom...Ja teraz chodím do práce, tak nemám toľko času:-(Navyše, bývam v malom meste, sú tu tak 3.4 psychol=ogovia,a nič dobré som o nich ešte nepočula..a nie je to pre mňa dosť anonymné:-)Ale pouvažujem nad tým...hoci, teraz tu mám Teba a ostatné dievčatá, vy ste také moje psychologičky, navyše,s v lastnými skúsenosťami.
Tak pekný dník, nech Ti ide učenie čo najlepšie,papa

Z-uzka

minetka
Nemyslím si, že tvoja mamina má pravdu, je to presne tak ako si to napísala, ja mám psychológa a môžem potvrdiť, že mi veľmi pomáha, poskytne ti aj taký iný pohľad, odbornejší a je to taký príjemne strávený čas, taký odventilovaný :)) Určite sa na to daj a nemaj strach, že by bolo neskoro.. A aj v tom máš pravdu, že treba sa začať pozerať inými očami, očami aj tých druhých, čo ti vravia, aká je tvoja osoba a nie tá vonkajšia, ale vnútorná, mne napr. veľmi pomohlo keď mi ľudia aj tu na tomto fóre vyjadrili veľké sympatie, dôveru a to že som dobrý človek, to vo mne odštartovalo také niečo, že aha, tak asi nie som až taká zlá, ako som si to celú dobu myslela a ako to do mňa vštiepovala rodina, že asi dokážem byť niečím prínosná pre túto spoločnosť.. A hlavne začala som si veriť :-)) A verím, že aj ty si jej veľkým prínosom a dokážeš všetko ak budeš bojovať a veriť v seba samu :-))
A tá škola, už som to tu tuším spomínala, ale to bolo asi dávnejšie, hlásim sa na pedagogickú, odbor sociálna pedagogika.. Taktiež ti prajem veľa zdaru s papaním, drž sa, papa :-))

Z-uzka

kiky
Ahooj.. :)) Takže gymnázium? Hmm, idem sa hrať na vešticu a tipujem že navštevuješ gympel Matky Alexie?? Uhádla som?? :)
Z toho si nič nerob, že si si nezacvičila, zacvičiš si inokedy, času bude ešte dosť, blížia sa prázdniny, pozri na mňa, ty aspoň vychádzaš von, do školy zo školy, na výlety s kamarátmi, to ja už som niekoľko dní zatvorená doma a chodím tak akurát z izby na wc, do kuchyne, k PC, to je pohyb čo?? Hotová fitnesska zo mňa bude :)) Hold, stále sa učím a na nič iné mi čas neostáva, jednoducho sú etapy života, kedy ten človek vždy nemôže robiť to, čo by chcel, má nejaké ciele, povinnosti, ktoré si vytíčil a keď ich splní, tak potom si môže dopriať to, čo si praje.. Ako ja, hneď po príjmačkách, po tých hnilobných dňoch učenia už aj švihám von, na nejaký výletik :)) Takže koncert brata sa ti páčil?? To som rada, vidíš, keď sa ti to tak páčilo, môžeš chodievať častejšie na jeho výstúpenia a nie len na jeho, kľudne môžeš skúsiť aj niekoho iného :))
Tak sa opatruj, pekne papkaj, nerozsýpaj :)) a ešte ti prajem krásny slniečkom zaliatý dník, papa :-))

minetka

Gabi, ďakujem aj Tebe, že sa tu o nás tak pekne staráš:-) Fakt to pomáha, aj všetky Tvoje rady..srdečná vďaka!

minetka

Ahoj Z-uzka, ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slová:-) Máš pravdu, všetko chce svoj čas,a o ppp to platí obzvlášť...Vdaka aj za radu, skúsim ten feniklový čaj..a dám črievkam viac času, nebudem to už skúšať s vracaním...A ak to na mňa príde, spomeniem si na Teba a na všetky ostatné dievčatá, ktoré sem chodia s rovnakým problémom, v posledných dňoch mi to ozaj veľmi pomáha.Zvlášten, nikdy som neverila, že ked svoj problém takto s niekým rozoberáš, môže to tak pomôcť...Chcela som už dávnejšie skúsiť psychológa,ale moja mama tvrdí, že najdôležitejšia je moja vôľa, že kým to sama nebudem chcieť, psychológ mi nepomôže...podľa mňá sa mýli, lebo psychologiká pomoc pomôže skôr naštartovať ten proces v hlave, aby si sa chcela vyliečiť aj sama...Teraz to už chcem aj sama,nemám už také záchvaty "žravky", robím to iba ked chcem mať ploché bruško:-( Takže som tak trochu asi na správnej ceste:-)A musím povedať, že ma asi naštartovalo cvičenie, videla som, aká som priveľmi štíhla,a aj dosť ľudí mi to hovorilo,ked som začala chodiť do fitka...trochu aj priateľ:-)Treba sa začať pozerať na seba inými očami..ale chce to čas.
A teraz toto fórum, tieto naše "sedenia" mi fakt veľmi pomáhajú pohnúť sa na tej dlhej ceste správnym smerom vpred:-)
Tak aj Tebe pekný dník a veľa energie do učenia, aby Ti to šlo ako po masle..a veľa zdaru v papaní:-)
Ozaj, na akú školu sa vlastne chystáš?
A

gabina

Zuzka
áno, som tam taká pochmúrna (nechcem napísaťpriamo, že vyzerám staršia:)))))
Ale inak - pracujem v tom časopise externe ako redaktorka, je to pre mamy a detičky, milá práca...
Pekný dník všetkým, nech ste so sebou čo najviac spokojné! :))

Z-uzka

gabina
Ahoj Gabka :-) No je ťažké nemyslieť na to nafúknuté bruško, vtedy radšej nevychádzam ani von, to by som musela asi chodiť po kanáloch, lebo sa cítim odpudzujúco :(( No našťastie teraz mám celkom také obdobie kedy keď sa aj rozhodnem jesť, tak si dám len toľko kde viem, že z toho to bruško nebude až také vypuklé, alebo keď aj bude, tak viem, že sa pár najbližších hodín nebudem nikam chystať.. No s tým oddychom to nie je až taký zlý nápad, mne napr. pomáha ak sa v tom momente s niekým rozpávam, alebo si nájdem nejakú činnosť, ktorá dosť zamestná moju hlavu..
Jee, takmer som ti zabudla povedať, že minule keď som sa prehrabávala v časopisoch v jednom hypermarkete, tak som natrafila na jeden časopis kde sa na mňa hneď na prvej strane usmievala Gabka Weissová :-))) Milé to prekvapenie :)
Papa, prajem krásny slnečný dník :-)