Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Dievcata, ste fakt dobre, idete stale dopredu. Vsetci, co sem chodia, Vam drzia palce a vidia Vase vysledky. Ale najdolezitejsie je, ze ich vidite a hlavne citite na sebe Vy. Pa, usmievam sa pri PC, super zaver dnesneho dna. Dobru noc vsetkym.

Z-uzka

kiky
Ahoj Kika! Som rada, že si mi hneď napísala ako sa situácia vyvinula. To je moc moc super, že tie pocity sa zjemňujú, veľmi si ma potešila :)) Kika nabudúce si nevšímaj ich reči, moja rodina tiež niekedy nevie čo povedať, ale ak hovoríš, že máš dobrú rodinu, tak si o teba robia asi starosť. A nevidíš ich až tak často, takže si nerob starosti, že budú do teba džgať niekoľko chodové jedlo často. Ach jáj, úplne sa viem vcítiť do toho ako ťa zabolela tá poznámka od tvojho brata, ja som mala podobné poznámky na taniery bežne a viem ako ťažko ich naša dušička a srdiečko znáša.. Tá naša hlava si to hneď preloží do tých najhorších sfér, bolí to rovnako ako dýka do srdiečka, ale vždy si pamätaj, aj keď ťa takéto poznámky zabolia, že ty si oveľa silnejšia bytosť, pretože len málokto by dokázal žiť s dvojakými myšlienkami, je to veľmi vyčerapávajúce. Ber to tak, že on nevie aký máš problém a že si oveľa citlivejšia ako on. Koľko má brat rokov?? Ale si šikulka, že si to tak bravúrne zvládla. A zajtrajším dníkom, cestou do školy, zo školy, učením v škole vypotíš ten obed a aj zmrzku so šľahačkou, že ani nebudš vedieť ako.. Mozog spaľuje najviac energie, hlavne keď je v plnom nasadení :)) Spáli kalórie už pri pokyne na natiahnutie nejakého svalu, pohybu, riadenie vnútorných orgánov, mozog koordinuje celé naše telíčko a navyše musí rozmýšľať :)) To je teda vynález, čo?? Tak ti prajem dobrú nocku, poriadne sa vyspinkaj a prajem ti ešte úspešný nový týždeň, papa... :o)

Z-uzka

gabina
Jej, ďakujem za toľkú chváľu, hehe, dúfam, že sa tá moja "múdrosť" prejaví aj na príjmačkach :-) Asi si to vystihla teraz presne, navonok som pôsobila a vždy pôsobím bezprostredne, usmiato, no v skutočnosti vo vnútry je to opačne.. A ospravedlňujem sa za to nepochopenie, nejak zle som tomu porozumel. Aj tebe pekný večer, papa, dobrú noc :-)

gabina

Z-zuzulienka (lepším sa, že?)
Ja som to nemyslela tak, že pôsobíš navonok ako dievčatko, ktoré sa nevie rozhodovať a ktoré chce pozornosť od druhých. Sama vieš (bo si veľmi veľmi múdra a citlivá) že dievčatá ako Ty sú iné navonok a iné vo svojom ubolenom vnútri. U Teba je to ,myslím rovnako. Navonok silná ženská, hlava rodiny už dávnejšie, samostatná, taká , čo nič nepotrebuje ....ale vo svojom vnútri, vo svojom srdiečku a duši túžiš po láske, po objatí, túžiš byť znova malým dievčatkom, ktoré nosia na rukách a ktoré hladia po hlávke veľké ruky...Je to normálne, dá sa po tom túžiť, len nie stále! Tot vsjo! Pa a pekný večer!

vrr

kiky:) vies ako ma potesis ked mi toto napises? budem ti to zmensovat a zmensovat az kym to cele odide a ty budes mat 52kg:)

kiky

Z-uzka: môj deň sa začal hrozne..len čo sme prišli k tete položila mi otázku "Neschudla si náhodou?" tým mi pokazila celý deň..mala som potom pocit akoby každý na mňa pozeral..chcela som odtiaľ ujsť niekam ďaleko..preč od všetkých..
Potom došlo k slávnostnému obedu..polievka a druhé jedlo(boli len dva chody uff.. ale poriadne velke)..neprejedla som sa a bola som rada, že moja mama ma nenutila a povedala že kľudne možem nechať..ale potom to prišlo..bolo po obede a teta hneď vyzvedala kto si da nejaky dezert..Všade naokolo bolo plno zákuskov a čipšov..ja som tomu všetkému odolala..a bola som na seba hrda.Ibaže všetci jedli, buď tortu,puding alebo zmrzlinovy pohar a mama sa hneď pýtala prečo nechcem..hneď som si predstavila ako všetci na mňa pozerajú ako na vychudnutu kostru tak som si dala aspoň zmrzlinovy pohar(dala som si bez zavaraneho ovocia) ale namiesto toho mi tam dali asi TONU šľahačky ktora bola ochutena..a brat to hneď oštedril poznamočkou "z toho sa pribera"..čo ma totálne dorazilo..vtedy som sa mala chuť fakt zabiť..ale prekvapilo ma že ten pocit viny nebol až taký veľký ako bývaval..ako by sa niečo zmenilo..neviem..necítim sa až tak zle preto...aj keď my je jasné že som sa prejedla a večer mi oco ešte ostrúha kaleráb.. Dúfam že je to dobré znamenie že nemám až taký pocit viny(nejaký tu predsa len ostal) a nevycvičila som to celé..čo sa mi bežne stávalo..
Joj!Je super že sa ti dostavil cyklus!Prosim teš sa z toho aj ty!Maj pocit že si konečne normálna žena..ja túžim po tom aby sa to obnovilo aj mne aby som znova mala tie ženské problémy. Dneska som práve dobrala tie hormonálne lieky..a do týždňa by som mala dostať..ale pochybujem..neviem čo potom poviem doktorke..:(
Sorry za to že som sa trochu rozpísala..prajem pekný deň

Z-uzka

gabina
Ahoj Gabka :-) To ako keby som pocuvala svoju pani doktorku a kamaratky, tie mi hovoria to iste, ze malo myslim na seba a viac na druhych.. No ked jednoducho od malicka som sa vzdy viac starala o druhych ako o seba, bolo to tak do mna vstiepovane a ked som aj vyslovila nejaku svoju poziadavku, bola som priehladnuta a ked som aj nieco vykonala pre seba, bola som odsudena.. Jednoducho som bola za kazdych okolnosti ta zla.. A tak som si to o sebe zacala mysliet aj ja. Vies, nemozem uplne suhlasit s tvojim tvrdenim, ze chcem byt stale male cicikane dievcatko. Nikdy som nebola hyckana, vzdy som sa starala sama o seba, nikoho nezaujimalo ako sa mam, co prezivam, doma vsetci stale hovorili a hovoria iba o sebe, riesia svoje problemy.. Dalo by sa povedat a tvrdi to aj moja doktorka, ze som zaujala v rodine zle postavenie a to postavenie rodica, no za to ja nemozem, bolo mi to nejak vstiepene. Vsetko co mam, mam vdaka vlastnemu usiliu a praci, uz od 16-ich som pracovala. Teraz sa vsak ucim mysliet aj na seba a vidim, ze asi nie som az taky zly clovek, ked vela ludi o mne pekne hovori a maju ma radi :-) Ja chcem byt zdrava, aj napriek tomu zlaknutiu dnes som papala, len je tazke odstranit ten odpor voci svojmu telu :,((
Tak ti prajem este prijemny zvysok nedele a uspesny pekny zaciatok noveho tyzdna, papa :-)

gabina

Z-zuzulka...
Mam pocit, ze velmi myslis na inych a malicko na seba...
"Prvý moment bol strach, zľaknutie, že ja sa uceľujem, ja zdraviem a to nemôžem, ja musím byť chorá a chudá" TOTO JE STRAŠNE ZLÁ VETA... musím byť chorá a chudá je akoby malé dieťy povedalo - musím dostať tú lízanku! Za každú cenu! Zuzička, byť chorá a chudá znamená - byť stále malým dievčatkom, nech sa iní starajú, nech za mňa všetko riešia, ja sa nechám iba čičíkať...Kde je tá zodpovednosť za seba? Za svoje zdravíčko? Za svoju dospelosť? za svoj ďalší život?
CHcieť byť (dokonca musieť byť) chudá a chorá nemá so zodpovednosťou spoločné nič. V tejto chorobe je (bohužiaľ) dôležité chcieť vyzdravieť, nie byť chorá. Je ťažké zvoliť zložitejšiu cestu ale neodkladaj to príliš dlho! Nakopni sa! Neľutuj sa a musíš to zobrať útokom, čo najskôr. Malé dieťa v Tebe musí preč, vystriedať ho musí krásne žieňa, sebavedomé, veselé, ktoré vie, čo chce...Držím Ti palec, to snáď vieš...Do toho!