Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

adonis

ahoj Z-uzka a vsetky statocne, ja son nemala problemy s prijmom potravy,ale tiez som chcela byt stihla a viem co je to pocit chciect schudnut. A preto by som vam vsetkym chcela nejako pomoct ak by som mohla. Som velmi citlivy clovek vsetko pre druhych a velmi vsetko prezivam . A preto ak by si chcela prezit par peknych dni v lone prekrasnej prirody kde by sa nehovorilo o jedle a o starostiach len tak by sme si to uzili,prirodu,vychadzky ,sport a vsetko co by nas tesilo a ak by ti to pomohlo a ver ze priroda dokaze divy,tie farby,pokoj a romantika dava nielen naladu a chut do zivota ale aj chut do jedla ,lebo vela zo seba vydas a potreba prijat pride sama a bez vycitiek. Kazdy sa u nas na chalupe citi fajn a po jednom dni zacina si pospevovat co je znakom relaxu a pohody.Ak by sa ti chcelo rada ta uvitam a urcite si dobre oddychnes po verim ze uspesnych prijimackach. Ak by alternativa alebo ktokolvek mal chut s tebou pricestovat bolo by fajn .Neviem ci sa poznate aj osobne, ale tak 4 by sa u nas pomestili.Bolo by to asi velmi zaujimave stretnutie a verim ze aj velmi uzitocne.Priroda je najvacsi dar aky sme dostali len ju musime vediet citit a vnimat.Papa a drzim palce na prijimacie pohovory.

Alternativa

Dievcata, cukru ako takeho sa nebojte. Je pre nas tiez nevyhnutny, je najdolezitejsim zdrojom energie pre nase organy, pre cely organizmus. Su pre nas denne nevyhnutne, aby sme neplytvali na tvorbu energie zivotne dolezitymi bielkovinami. Je lepsie, ak bielkoviny telo pouzije na reparovanie tkaniv. Netreba to vsak s cukrom prehanat a hlavne treba si druh cukru vyberat. Uplne naj je ten v mediku, v ovoci a v zelenine. Napr. mliecny prasok ako nahrazka smotany do kavy obsahuje az 65% cukru, zatial co cokoladka pod 50%. Hlavne pri uceni si doprajte aj sladkost bez vycitiek, tie mozgove zavity hned lepsie budu "nasavat". A kusok cokoladky je super antidepresivum na rozcuchane nervicky. No, je este jeden uzasny zdroj toho zdraveho cukru - hrozienko. O tom napisem zajtra, trochu sa pohrabem v literature.

minetka

Ahoj Z-uzka, ďakujem za povzbudenie, zasa mi pomohlo:-) Práve som prišla z obeda, zvládla som ho takmer bez výčitiek,priateľ sa až čudoval,ako som zládovala vyprážaný syr so šunkou a zemiačky:-)Som na seba hrdá, a musím povedať, že mi veľmi pomáha vedomie, že v tom nie som sama:-)
To s učením plne chápem, prešla som tým istým, plus ešte výška:-)Ale neboj, zvládneš to, som si istá, dôležité je veriť si:-)A ak aj spapáš teraz občas viac, neboj sa, mozog to všetko spáli, potrebuješ veľa energie, aby mozog mohol dobre pracovať..mne veľmi pomohlo,ked si napísala, že organizmus potrebuje energiu aj na prevádzku orgánov, aj na výrobu tepla..a ja si hovorím, že aj na to,aby som sa mohla sústrediť na prácu..a začala som papať viac,a nemám ani také výčitky..aj Ty si povedz, že potebuješ energiu,tak ak si telo pýta, dopraj mu.
Prajem veľa chuti do učenia:-) a držím palce, aby si to zvádla- prijímačky aj boj s anorexiou.Drž sa,pa:-)

Z-uzka

minetka
Ahooj :-) Určite poviem za všetkých, že aj my sme radi že ťa tu máme, a že sa tu máme všetci navzájom.. Robí ma šťastnou vedieť ak niekomu môžem pomôcť čo i len slovkom :)) Jej to je super, že sa ti ten víkend tak podaril, aj mne sa celkom podaril, snažila som sa jesť to na čo mám chuť a čo si moje telo pýta, tiež som si dopriala aj sladké a to aj napriek tomu, že som trčala celý deň doma, občas nakukla do učebníc, no bohužiaľ sa v takomto počasí nedá nič iné robiť. Jejo, ty si papala Nesquika a ja zas Cini Minis, mňam, najlepšie cereálie :)) Lúbim totiž škoricu.. To že si mala stále tie myšlienky, či toho nebolo veľa a podobne, tak to je v poriadku, aj ja ich ešte stále mávam, no dôležité je im nepodlahnúť, ešte ich určite dosť dlhý čas budem mať a asi aj ty, no nič sa nedeje mávnutím prútika, tak ani celkové uzdravenie, je to zdĺhavý proces, no môžem skonštatovať, že ty už si určite vykročila jeho smerom :-)) A to že si to bola vycvičiť vo fitku je určite lepšia alternatíva ako vracanie a pohyb pokiaľ je s mierou je zdravý a potrebný, takže občasné výlety do fitka si nevyčítaj, kľudne cvič ak ťa to baví :)) A ďakujem k tvojmu povzbudeniu na príjmačky, hlavne nech už to mám za sebou, lebo už teraz mám z učenia guláš. Snažím sa vždy tak po hodinke učenia si dať pauzu, nech si mozog oddýchne, skočím na fórum a zas pokračujem, ale aj tak sa bojím :(( Tak sa drž, nech sa ti darí tak ako cez víkend a čoskoro sa ozvy, papa :-)

minetka

Ahojte dievčatá, konečne som prečítala všetko, čo tu cez víkend pribudlo, ja tu chodím iba ked som v práci,doma nemám net:-)Poviem vám,mám za sebou úspešný víkend!!V sobotu aj v nedeľu som normálne papala,a nemala som ani výčitky, aj ked je pravda, že som možno všetko vycvičila vo fitku,ale aspoň som to nevyvrátila von...dokonca som včera aj predvčerom spapala tri čokoládové cerálne tyčinky,termix a ešte jogurt,a nie nízkotučný,a ked som prišla z fitka,ešte som si dala cerálne guličky Nesquik s jogurtom! a pred spaním banán!!
Ale musím vám povedať, hlavne Tebe,Z-uzka, že včera ma trošku prepadli myšlienky, že som to možno prehnala,ale spomenula som si na vás,na to,ako sa navzájom podporujeme,ako postupne zdolávame tú strašnú chorobu krok za krokom,a chcela som byť tiež jedna z tých, čo tu prispejú pozitívnym príspevkom typu "Hurá, podarilo sa mi zvládnuť ďalšie zaváhanie, vyhrala som sama nad sebou" Myslela som na vás celý víkend, viem,aké je ťažké zvládať to...hlavne,ked je zlé počasie, nedá sa nikam ísť,a doma je jedlo...našťastie, moja mamka je strašne zlatá, vie o mojej bulímii,tak ked vidí, že mám "žravku", vytiahne ma na prechádzku do mesta,alebo iba tak do okolia,a hned mi je lepšie...
Som rada, že vás mám,je mi ľahšie zvládať to,a dokonca nemám ani veľké výčitky,ked sa napapám,a všetko nevybehám, som totiž presvedčená, že musím pribrať..mám 24 rokov, 172 cm a 48 kíl..teda, ráno som mala už 49!ale aj to je úspech...aspoň dúfam:-)
Z-uzka, drž sa, som si istá, že prijímačky zvládneš, budem na teba myslieť...Alternatíva, vdaka za povzbudenia, ktoré tu čítam,aj Tebe, gabinka, fakt ma to drží nad vodou...
Viem, mám to oveľa ľahšie ako mnohé z vás,mňa mamka plne chápe a snaží sa mi pomôcť.. aj ked občas ju oklamem:-( Ale nenúti ma jesť,ked nechcem...horšie je vysvetľovať priateľovi, s ktorým chodíme stále spolu na obed, prečo si vyberám jedlá bez omáčok a bez polievky(ale to nafúknuté bruško potom..),a prečo ma večer nikdy nepresvedčí na pizzu alebo na palacinky...nechcem mu to pvoedať, bojím sa...ale zatiaľ sa ako-tak držím:-)
Tak sa držte aj vy, dievčence, a ešte raz ďakujem za toto fórum a za to, že mi tak pomáhate! Pekný dník!

Alternativa

Cau Z-uzka, s ceresnami sa na mna nespoliehaj :D, nemame. Aj ja verim, ze na trhu sa uz zacnu objavovat za prijatelnu cenu.

Z-uzka

Aj ja prajem všetkým dobré ránko a príjemný deň, vyzerá to, že nám vykukuje slniečko, tak dúfam, že vydrží čo najdlhšie :-))

Alternativa: No lenže odkiaľ mám zobrať tie čerešne, budeš mi musieť zopár opäť poslať :))

Alternativa

Aaaaa, svieti konecne slniecko. To nam urcite zlepsi naladu a budu lepsie zriet ceresnicky a jahodky. Preco mame jest jahody, uz viete. V teme o ovocnych a zeleninovych stavach mate nieco o ceresnickach. Prajem Vam vsetkym pekny den a chrum, chrum aspon zopar ceresni.

gabina

Alti (ak môžem tak dôvernejšie), ja len chcem poďakovať...za to, čo robíš...Si pre tieto baby druhou mamou, ak to potrebujú, kamoškou, ak to tak cítia, rovesníčkou, dôverníčkou...nie je toho málo! Dik:)))