Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

minetka
Ahooj.. :-) Si veľmi statočná, že si si predsa dala tie raňajky a že vieš, že nič nie je jednoduché a tobôž cesta von z ppp, práve naopak je to tá najťažšia cesta na svete a preto každý kto sa na túto cestu dal, alebo ju už úspešne zvládol má môj obrovksý obdiv a sú to u mňa osoby s veľkým O.. Tak s tým trávením, myslím, že máme rovnaký problém, moje črievka si tiež pracujú ako sa im zachce, keďže som ich dlhé roky likvidovala nejedením, alebo užívaním laxatív, už sú tak zdezorientované, že asi ani nevedia čo majú robiť.. Divím sa, že ešte ako tak fungujú :(( Poznám ten pocit, kedy v tebe všetko trčí niekoľko dní a nie a nie vyprázdniť sa, ten zúfalý pocit, že to tam všetko niekde vo mne kvasí je ubíjajúci :,(( No ako zvyknem hovoriť, nič sa nedeje mávnutím prútika, tak aj tým črevkám musím dať asi čas aby sa ich fungovanie napravilo tak ako má.. Našťastie črevá sú veľmi rýchlo obnoviteľný orgán, takže možno na jeho zregenerovanie nebude potreba až toľkého času.. Ak ti môžem poradiť, mne celkom pomáha feniklový čaj, alebo čerstvé hrozno.. Viem, je to bolestivý boj, každé ráno vstávam s tým, že od dnes už nie, už nesmiem jesť, že musím schudnúť, jednoducho ma k tomu niečo núti, no ja si aj tak už nechcem odoprieť jedlo a idem a just si dám tie raňajky :)) Verím, že to tu všetky nejak spoločne zvládneme :)) Prajem ti krásny dnešný deň, vyzerá, že bude svietiť slniečko, tak ti posielam zopár lúčov na zahriatie do tvojho srdiečka a dušičky, drž sa, papa :-)))

minetka

Ahoj babenky..bola som tu aj včera,ale nemala som odvahu napísať, lebo som opäť raz zlyhala:-((V nedeľu sme na obed mali kurča s ryžou,a mne ostali plné a nafúknuté črevá,a vyzerala som, akoby som tam mala loptu:-( Ono sa to povie, nemyslieť na bruško,ale ked si nemôžeš dva dni nič obliecť,lebo vyzeráš ako tehotná, tak to nie je jednoduché...Dnes som síce opäť optimisticky naladená,dokonca som sa dobre napapala cerálnych guličiek s mliekom:-), ale to mi vydrží dovtedy,kým sa opäť moje trávenie nepostaví na zadné..:-( Nemám problém s pribratím, dokonca som získala pocit, že ak na to pôjdem pomaly a postupne, podarí sa mi to...iba to bruško ma stále trápi...a nepomáhajú ani bifidogénne baktérie, ani banány, ani čaje,ani lieky,ani cvičenie...
Ale dosť pochmúrnych myšlienok, musím ísť ďalej, ved žiadna cesta nie je priamočiara a prekážky treba prekonávať postupne, a ked spadnem, treba vstať a ísť ďalej...To ste ma naučili vy:-) Ďakujem! A pekný dník všetkým!

gabina

Ešte niečo pre všetky:
Je dobré (a aj dôležité) naučiť sa relaxovať. Akonáhle sa Vám stane, že zjete o kúsok viac, ako stihne hlava akceptovať alebo ak máte nutkanie sa jedla zbaviť, adrenalín sa poriadne rozfofruje a Vám ide srdiečko vyskočiť zo stresu.
Skúste si najprv na nečisto, v čase kľudu, pokoja a bez stresu, vyskúšať nejakú relaxačnú techniku. Pár cvikov, Tibeťania alebo obyčajné uvoľnenie tela a hlávky.
Skúste si pekne rovno ľahnúť na posteľ...ruky vedľa tela, nohy vyrovnané...zavrite si oči, a začnite pravidelne a zhlboka dýchať. Chvíľu počúvajte iba svoje dýchanie...predstavujte si, ako sa vzduch a spolu s ním kyslík dostáva do nosa, cez dýchaciu trubicu do pľúc, ako sa kyslík prediera do každej bunky nášho tela...len dýchajte. Potom si postupne, pomaly akoby zo sna prikazujte: Tvoja hlava je uvoľnená, tvoje oči sú uvoľnené, tvoje pery sú uvoľnené...a neskončite dovtedy, kým nebudete pri prstoch na nohách. Ale pomaly, kúsok po kúsku. Je možno pre niekoho ťažké, predstaviť si, ako si 10 minút kážem uvoľniť sa. Ale nejde o to - len si to odrapkať. Ak sa budete snažiť uvoľniť každý jeden sval, každý jeden svalík, jednu časť tela po druhej, bude vám báječne. A okrem toho, je to prvý krok k ovládaniu svojho tela. Nie zriedka som pri tomto zaspala a zobudila som sa ako znovuzrodená. Odporúčam!
Po skúškachv časoch kľudu odporúčam aplikovať v čase stresu na odohnanie "zlých " myšlienok:)))
Dobrú nôcku všetkým...!

el.vi

nje, to s tym kuratom je jedno, to bolo len na margo toho ako mi plytvanie dviha mandle...
alternativa, ja som sa este davnejsie pytala ako to je s tym citronom, ...a tak, ..ale to je jedno...
...mam taku smolu, ze si zvyknem pametat dost aj nepodstatnych veci, ..tak ze zapisovanim by som sa len pripravila o to potesenie ze mam prehlad a viem kde co najdem...

gabina

Ahoj, babuľky!
Chcela som iba niečo, neviem, ale myslím, že celkom dosť dôležité...Veľa dievčat, s ktorými som v kontakte, z vlastnej skúsenosti a aj z tohto fóra trošku usudzujem, že ak sa niektorej z Vás stane, že "zlyhá", najviac zo všetkého nenávidíte svoje bruško. To, ako vyzerá, ako je spuchnuté, vypučené a nie je ploché. Sama to poznám, najkrajšie je ráno...Chcem Vás len poprosiť, ak dačo dokážete v brušku nechať, skúste sa nasústrediť svoj pohľad na tieto partie, asi je dobré si ľahnúť, prikryť celé telo dekou alebo čímsi iným a skúsiť zaspať, nech Vás nenapadá nič zlé...
Skúste svoje brušká trošku menej vnímať. Viem, že to nie je jednoduché...

kiky

Z-uzka: študujem na gymnáziu, takže sa vďaka Bohu nemusím stresovať nad nejakými prijímačkami(narozdiel od teba..aj keď ty sa chystáš na dôležitejšiu a ťažšiu etapu života)..dneska som papala len skoro samý chlieb a jogurt..nič teplého na obed ako som zvykla tak nemám zo seba dobrý pocit..mám pocit že keď si nezacvičím celá ochabnem a že moje telo trpí pri takej jednostrannej strave(aj na obed a na včeru som mala chlieb)..ale musím sa učiť takže cvičenie nebude..
Napriek tomu že už od rána ma jedlo doslova prenasledovalo..mala som krásny deň. Moj brat mal gitarový koncert a šla som sa tam aj s kamoškami pozrieť..celé to bolo super..a teraz som hrdá že mám takého talentovaného brata..:))
Drž sa a prajem veľa sily s učením!

Vrr: no asi sa nevieš moc vžiť do mojej situácie..ja chcem pribrať ale niečo v mojej hlave mi to jednoducho nedovolí..neviem prečo..ale v poslednom čase sa lepším..

Zajtra mama plánuje na večeru rybie prsty so zemiakmi..držte mi palce..nech to zvládnem..

Alternativa

Ahoj El.vi a vsetky dievcata,
tato tema je asi najviac navstevovana, urcite si tu najviac piseme a v tom "mori" nasich malych spovedi, rad dobre myslenych a povzbudivych slov sa moze "stratit" potreba reagovat na niektory prispevok. Ale to sa len tak zda, verte mi. Vsetko, co si tu piseme, patri nam vsetkym. Ved som aj pisala, ze nerada oslovujem menne. Zo zaciatku som sama mala pocit, ze text urceny konkretnemu nicku by som nemala citat. Co tymto chcem povedat...vsetky ste mne, Gabine, Z-uzke a dalsim mnohym nickom rovnako blizke.
El.vi, pri citani o tych kurencoch som sa pousmiala s mojim tichym komentarom "ako u nas doma". A chcela som Ti ho napisat. Ale ked to neurobime okamzite, posunu prispevok dalsie prispevky nizsie a je to. Aj preto pre Vas, ktore naozaj chcete z tejto temy a webu vytazit co najviac pre svoje uzdravenie, mam RADU : prejdite si tych milion stran s ceruzkou v ruke a napiste si podstatne veci do kolonok napr. strava, kriza a boj s nou, relaxacia, atd. A pravdaze podobne si kliknite aj temy, co Vam mozu pomoct. Ja sama idem prejst na tento pisany system, lebo na tomto webe je veeela cennych napadov a vedomosti a zapamatat vsetky - to nejde. Prajem Vam vsetkym, dievcata, krasny podvecer. Pa