Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

zuju
Pre tú tvoju doktorku mám len krátke a stručné vysvetlenie.. Je to hlúpa zakomplexovaná ženská.. Nevšímaj si ju, nestojí ti za to, ty si od nej oveľa silnejšia a schopnejšia, keby ona mala zvládať a prežívať to čo ty, tak by skolabovala.. Ona ani nie je doktorkou, lebo to by tak nenarábala so svojimi pacientami.. Hold nie všetci sa hodia na tú prácu akú vykonávajú.. Fakt kašli na ňu, drž sa :-))

zuju

ahojte, dnesma strasne vytocila lekarka na rehabilitacii. Uz tri mesiace mam seknute v krizoch, dnes som dostala silne bolesti do lavej strany. Lekarka vie ze trpim bulimiou, ale ked ma vysetrovala povedala : preco necvicite ved ste cela mlandrava!!! Ja som myslela ze umriem tam. Ja sa rok snezim, jem , nezvraciam, teraz sa snazim prezit to ze vdaka bolestiam nemozem na svoj oblubeny aerobik, prezivam aj to ked sa mam pozriet na svoje telo, ktore neprijimam, trpim doma, lebo nasi o mojich proboemoch nechcu ani pocut, a oa mi da takuto poznamku.

Z-uzka

Dnes som bola na výbornom makrobiotickom obedíku, hmm mňam, bolo to fajné :-)
A aj som zavítala do bio a natural obchodíku s potravinami, kde som si kúpila len maličkosti, ako sezamovú tyčinku, no mali tam veľký výber, ale keďže peňaženka zývala prázdnotou, tak nabudúce keď bude napapaná, zablúdim tam znova :))

Z-uzka

kiky
Ahoj Kika! Nemáš vôbec za čo, ja si s tebou rada písmenkujem :-)
Takže 50-tka?? To bude teda fakt riadna oslava a (ospraveľňujem sa za výraz), ale žranica.. Neviem, ale mne to pripadá ako keby sa tieto rodinné oslavy konali vždy len kôli jedlu.. Neviem ako to je u vás, no u nás to tak väčšinou bolo a potom sa každý ešte akurát tak sťažoval na svoj život.. Kika, jednoducho si večer to prasa nedaj, keď ti spôsobí len ťažkosti, tak kašli na neho a aj na to, čo ti budú vravieť ostatní, je to tvoje bruško, tvoj život, nechápu čo sa v tebe odohráva, tak sa nedaj nimi zastrašiť, ty jediná vieš, čo je pre teba vhodné a dobré.. A na tom výlete, vieš, často krát sú to len predsudky, ktoré nám podsúva naša chorá hlavička, tiež som si myslievala, že všetci mi na to prídu a že je to vidno, lenže niektorí ľudia sú zaslepení, alebo ani nechcú nič iné vidieť, alebo im to ani nedôjde, že ich blízky človek v okolí by mohol mať problémy. Takže nemaj strach, keď sa budeš snažiť papať primerane v rámci svojich možností, nikto na nič nepríde. A v dnešnej dobe je trend zdravého stravovania, takže na tom, že si večer dáš namiesto napolitánky jablko nevidím nič zlé a neprirodzené, koľko ľudí, toľko chutí, no nie?? :-) Fíha, braček bude koncertovať pri Dunaji, ak mi do toho nič nevlezie určite by som sa išla s tebou pozrieť, ale to je ešte ďaleko, takže dovtedy sa ešte dohodneme.. :) Tak sa maj zatiaľ hezky, počúvaj a hlaď svoje telo zvnútra a prajem ešte veľa pozitívnej energie do ďalších dní :))

pišta

Ahoj, Vrr :). Vykašli sa na včerajšok. Zajtra bude lepšie. Keď sa trochu porozhliadneš okolo seba aj na tomto webe, tak mi hádam aj dáš za pravdu.
Vykašli sa postupne na to, čo ťa núti ísť v kruhu.
Zákon zotrvačnosti funguje aj v sociálnom svete. Sociálny „pohyb“ (správanie, zvyky,...) sú ešte ťažšie zmeniteľné. Niekedy som uznával tvrdú silu. Dnes sa mi vidí postupná zmena – lepšia. Po kúsku. Po kúsku. Nepopusť.
Si inteligentná, tie „kúsky“ si vieš určiť aj sama. :)
Existuje aj ďalší zákon - zákon zmeny. Všetko, čo sa nenechá tak, dá sa (postupne) zmeniť :)
Vrr, funguje u všetkých ... :)))

kiky

Z-uzka:Ja mám čas v podstate stále...veď vieš ako som na tom s priateľmi..
Cez výkend oslavujú moji rodičia svoju 50-tku(obaja ju mali tento rok) a opäť urobili obrovskú hostinu..najhoršie že to bude tentokrát večera..a ešte pred polnocou sa bude dávať zabíjačkové prasa..no mám sa na čo tešiť...ale až tak by mi to nevadilo..len už vopred viem, že budem kontrolovať čo a koľko jedli ostatný..:(
Zuzi chcela by som ťa pozvať...ak máš 29.6. čas či by si nešla na koncert mojho brata. Bude hrať na nábreží Dunaja..je to jeho prvý väčší koncert a tak zháňam čo najviac ľudí nech má aj on fanclub:)
Ešte k tomu výletu..niektoré moje spolužiačky nepochopia to že si nedám sladké..bojim sa že sa tam na to príde..teraz som v období kedy nevydržím prefstierať viac dní..
Dúfam že máš krajší dník ako včera a diky že sa ti vždy možem zveriť..

minetka

Ach holky, hrôza:-( Dnes som bola na úrade niečo vybaviť,a skoro som odpadla, musela som si vypýtať pohár vody a sadnúť si, mala som taký strach...:-( Musím s tým prestať, už nesmiem zlyhať:-((
Zajtra ideme s priateľom do tatier, až do nedele...tak snád to zvládnem...budem na vás myslieť, tak sa držte,papa

Z-uzka

pussy91
Ahoj.. :)) No ja by som povedala, že si sa zamotala do bulímie.. Určite je to vážny problém, ktorý treba začať hneď riešiť. Je to nebezpečné, no zo začiatku si to človek ani neuvedomuje, aké strašdelné dôslekd to má.. Vie o tom ešte niekto, čo robievaš?? Možno by bolo vhodné sa s tým najskôr zveriť nejakej blízkej osobe a potom by ste spoločne mohli vyhľadať odbornú pomoc.. Aj tebe by možno padol kameň zo srdiečka, kebyže na to nie si sama a máš v niekom oporu.. :-))

Z-uzka

adonis
Ahoj :)) Aj tebe prajem krásny dník :)) A ďakujem za povzbudenie ohľadne školy, ale výsledky ešte vôbec netuším, budú až budúci týždeň, no moje sebavedomie je už pod bodom 0 :(( Vyskytli sa rôzne okolnosti..
Určite keď budem mať po výsledkoch, úspešne si nájdem nejakú robotku, tak sa ozvem kôli tomu výletíku :)) Zatiaľ sa maj krásne, papa :-)

pussy91

CAUTE BABY MAM PROBLEM UZ ASI POLROKA VSETKO CO ZJEM VYVRACIAM.ZACALO SA TO TYM ZE SOM RAZ PORIADNE NAJEDLA MUSELA SOM TO ZO SEBA DOSTAT VON,ODVTEDY S TYM NEVIEM PRESTAT.IDE AJ O TO ZE SA BOJIM ZE PRIBERIEM.