Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

funny
Ahoj :-) No ja si myslím, že tvoje stravovanie nie je normálne a že je tam určite nejaká porucha príjmu potravy, už to že stále o jedle uvažuješ, že pár dní nič neješ, potom sa naješ viac a trápi ťa to, že priberieš.. Veď o čom sú tieto poruchy, o strachu z pribratia.. Ani ja sama neviem, prečo to tak cítim a prečo je tam ten obrovský strach, veď čo je na tom trochu pribrať, veď hocikedy to môžem schudnúť, tak ako bežní ľudia, raz priberú, raz schudnú.. Bežná etapa života. No u nás pribratie neprichádza v úvahu. No a ten tvoj bývalý priateľ bol pekný hlupák, slová takého blbca ti fakt nestoja za povšimnutie, ale chápem, že je to v tebe zafixované, mám ten istý problém z rodiny, jedoducho ľudská psychika je veľmi citlivá, zložitá a všetko nasaje ako špongia a dlho si to tam drží a pestuje.. Ak ti môžem poradiť, skús vyhľadať nejakú odbornú pomoc, nejakého terapeuta, ktorý by ti pomohol sa toho pocitu zbaviť.. Pokiaľ to nie je ešte úplne pod hranicou, nech sa to zachytí a taký dobrý terapeut ti dokáže poradiť aj v iných životných situáciach.. Hm?? Zatiaľ sa drž, papa :-)

Z-uzka

miška
Ahoj Miši! No tak to sa teším tvojmu apetítu, len tak ďalej, nevzdávaj to.. :)) A pokiaľ môžeš, tak sa skús menej merať, vážne Miši, to ti neprospieva, najhoršie pre chorú hlávku anorexiou sú čísla.. Akékoľvek čísla, či je to váha, či meter, to je jedno, všetko je len veľkým štartovacím motorom k chudnutiu :(( Ako som už spomínala, ja som sa nevážila ani nepamätám a ani to nechcem vedieť, pretože si myslím, že by ma to vrátilo späť.. Radšej nech nevidím tú váhu.. No a k tomu chuligáňovi v tom autobuse, tak z toho si fakt nerob vrásky, asi má v sebe nejaké vnútorné komplexy, ktoré si potrebuje riešiť prostredníctvom druhých ľudí.. To tak býva, to ti povie aj každý psychológ, že tí ľudia, ktorí sa zdajú byť najväčšími sebavedomými hrdinami a frajermi, na každom sa len vyvyšujú sú obyčajne vo vnútry tí najmenši ľudia a majú máličko sebavedomia.. A ako inak si to sebavedomie zdvihnúť ak nie ponižovaním druhých a seba stavať do lepšieho svetla?? Fakt nerob si z takého tupca hlavičku, len sa pousmej nad jeho hlúposťou a polutuj ho aký obrovský kus cesty má ešte pred sebou, aby dospel do určitého štádia.. No a ako je to so mnou?? Celkom fajn, mám také divnejšie melancholické obdobie, no snáď to čoskoro pominie.. Stále čakám aj na výsledky zo školy, tak aj kôli tomu som nervózna.. Aj tebe Miška veľa krásnych slnečných dní, papa :-))

kiky

Z-uzka: jasne ja by som sa tam rada s vami vybrala..moj otec si samozrejme v Divokej kačke nedáva makrobiotickú stravu ale nič proti nej nemá kedysi ju jedával stále ale hovorí že je to bez chuti:) Ja neviem ešte som neskúšala..
Dnes bol strašný deň.Už od rána..si pripadám ako najväčší nepodarok. Celý deň som mala pocit akoby som bola iná ako ostatné baby..som fakt dosť chudá..tak strašne strašne to chcem zmeniť..len to nedokážem
Cez výkend rodičia oslavovali..a bola tá hostina. Dokonca som si dala aj kusisko orechovej torty..nemala som až taký zlý pocit, lebo ju jedli aj sesternice(to mi pomáha keď aj druhí okolo mňa jedia sladké a tak)..ale viem že výlet bude hrozný. Ja nedokážem toľko dní sa ovládať a nedať na sebe nič znať..:(

vrr:tak ak niekedy budeš mať chuť tak možme isť na obedik do divokej kačky..

funny

Z-uzka
Dakujem za radu.
U mňa to trvá už asi také tri mesiace, síce ani predtým som nejak extra nejedla, ale niekedy idem až do extrému. Niekedy nezjem za pár dní nič, len pijem vodu a niekedy sa prežeriem a potom mi je zle. Nezvraciam, len mi je hodne zle. A výčitky po jedle? Niekedy hej. Že budem zase tučnejšia, a také blbosti. Môj ex mi stále vravel že som tučná, aby som zo sebou niečo robila, on bol sám dosť chudý... a mne to asi dáko zostala zafixované v kotrbe, nežer lebo budeš zase tučná... a také tie veci. Naopak, môj nový priateľ je skvelý, tomu sa páčim taká aká som /pri 179cm mám niečo okolo 70kg, vraj som veľká baba, nie tučná../ tak aspoň ľudia na mňa reagujú... teda priateľ nechce ani počuť o tom aby som chudla...ale ja to neviem dáko ovládnuť, keď som sama /cez týžden/ nejedávam moc a zase cez week keď sme spolu, musím, lebo na mňa dozerá...

vrr

miska, preboha, hadam si nerobis tzku hlavu s nejkeho pubertaka v autobuse ktory chce vyzerat cool pred kamosmi! To tak nemozes brat, ked su chalani v parte, je to kopa testosteronu hodnotiaceho ponuku, a uz len to ze to robia, naznacuje, ze ich nazor nestoji na urovni a nie to este oni. chalan ktory je vhodny pre teba by take nieco neurobil:)

miška

Z-uzka
čau Zuzka už je mi lepšie.Predstav si včera som si dala buchti na pare a večer slaninu.Asi sa s PPP dostavam,lebo už sa tak nebojim pribratia a dakedy aj chcem dačo pribrať,ale tu vzťahovačnosť stale v sebe mam hlavne v autobuse ked sa niekto strašne rehlí tak mam pocit,že zo mna,prežívam vtedy strašnu úzkosť.Bojim sa prejsť okolo chlapov,ktori su opiti,alebo chlapcov,ktori su viaceri v skupinke.Nedavno sa mi stalo v autobuse,že jeden chlapec nahlas kritizoval -skôr nadaval na každe dievča ktore vošlo do autobusu a rehlil sa,mna si našťastie nevšimol,lebo som bola opačne,ale bolo mi nanič hrozne som sa citila až som musela zobrať tabletku na srdce.Ešte,že si ma nevšimol.
Teraz aj ked som dačo pribrala tak ma to už netrapi,ale stale si meriam boky a pas.Pas aky mam mi ani neprekaža ,ale boky ano.Nevieš kde sa maju spravne merať boky?Meraju sa nižšie zo zatkom,alebo vyššie kde je panva?Už dosť vela píšem.Zuzka dufam,že sa aj u teba PPP zlepšuje,tešila by som sa .Ako je to teraz u teba s PPP ?Prajem ti pekný slnečný dník aj pekný týžden pred sebou drž sa,maj sa krasne papa.

zuju

vsetko by bolo O.K. keby som stale na svoju postavu nepozerala ako na nieco objemne. To ze kvoli problemom s krizami necvicim zapricinilo ze sice vahu drzim, ale objem pasa uz je najvacsi aky som v zivote mala

Z-uzka

vrr
No jasné ideme, urobíme prepad na divokú kačku :-)) A vrr, my nepôjdeme žrať, ale papkať :)) No ale fakt by sme sa tam mohli vybrať, ja som za, aj ty a čo Kika, ideš s nami?.. Bude sranda :-)) A o to predovšetkým ide :)) A môžme zájsť potom aj do toho bio obchodu..
Lebo vrr v auparku je asi najdrahší bio obchod čo poznám, a to fakt.. Tak čo kedy pôjdeme, nemusíme hneď, mne je to jedno, aj keď to bude cez prázdniny, hlavne nech to vyhovuje aj vám a aby sa to uskutočnilo :))
Zatiaľ papa a vrr maj ešte krásny víkend :-)

Z-uzka

kiky
To vážne?? Tvoj tatino tam pracuje?? Ten svet je fakt malý a zároveň ironický :))
A čo tatino rozpráva o divokej kačke?? Chutí mu tam?? Síce pochybujem, že on si za menu vyberá makrobio stravu..
Takže v stredu už cestuješ?? Budem na teba myslieť a neboj budeš tam len pár dní, takže aj keby si si večer so spolužiačkami dala niečo sladké, tak nemáš šancu pribrať, to by si musela to sladké futrovať na kilá a aspoň celý týždeň, aby si niečo pribrala.. Presne tak Kika, uži si to najviac ako sa dá, skús sa oddať len voľným myšlienkam, že si ďaleko od všetkého, v prírode a tieto dni patria iba tebe, budeš si tie dni vychutnávať bez pocitu viny, výčitiek a hlavne skús sa z toho všetkého radovať :)).. Pekný slniečkový víkend ešte prajem :-))