Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

gabina

Ahoj, dievcata...!
Tiez som mala nejake povinnosti, trosku starosti...ale obcas treba urobit rovnu ciaru a odpilit sa od "istot", ktore v podstate ani istotami nie su:))) Stalo sa a tak dufam, ze zase obcas niecim prispejem, ak budete o to stat...Krasny dnik, nech mate vsetky co najsirsi usmev na tvari! G

Alternativa

Adonis, velmi mudre slova...a pravdive. Skusme vsetci dnes a zajtra a kazdy den zit podla nich. Dik za vsetkych.

adonis

Vitaj Alternativa,dufam ze si si oddychla, ja som tiez "stara", ale ma to svoje vyhody.Som rada ze si sa ozvala,lebo aj mne tu chybali tvoje mudre slova. Pekny den s hicom.

adonis

Dobry den vsetkym dievcatam prajem, chcem vam len povedat, ze aj v zivote su nizke dmomy, vysoke, siroke, uzke, v prirode rastu kvietky male ,stredne,ale aj velmi vysoke, stromy su ozdobne,rodiace,planky a strasne vela inych rozlicnosti. Vsetko si tam najde svoj priestor .V zivote ludi je to podobne, sme mali,vysokí,chudí,tucní,mudri,hlupi,skromni ale aj velmi narocni,sme proste kazdy osobiti a jedinecni.Preto si netreba dat ublizit tými,ktorí este nedorastli dusevne na to,aby nemuseli posudzovat inych ,ale zamysleli sa nad sebou a svojim konanim. Dolezite je byt celym clovekom, chapavym,vnimavym,zdravym ,laskavym ,
so správnymi zivotnymi hodnotami.Nedajte sa vyviest z mieri nejakymi nedospelymi nedozretymi osobami usmejme sa nad nimi a doprajme im cas, snad ich zivot nauci inym hodnotam.Z-uzka ,este nemas vysledok pohovorov? Rychlo nas informuj,velmi drzim palce a 100% je kladny,mam dobry pocit /dost casto to vychadza/.Pekný den vsetkym dievcatam zelam, zabudnite na vahu,vysku,modelky,neprajnikov,zlych ludi, ved su aj dobri ludia a kamarati
a vela vela pekneho v zivote,co treba prezit a byt stastne a vesele bytosti.To prajem kazdej.Papa.

Alternativa

Ahoj dievcata,
zda sa, ze ani mna sa tak lahko nezbavite /Z-uzka Vam to slubila :D/. Je pravda, ze nerada by som prisla o tento kontakt s Vami. Z-uzka, dufam, ze toho zdrhaca z bojiska si nemyslela mna :D. Jasne, ze som si presla Vase rozhovory za tych niekolko dni mojej dovolenky. Robite pokroky, ktore mozno Vy ani nevnimate. Z-uzka, si fakt dobra kamoska ale aj psychologicka - zatial natur, ale to raz zmenis.
Vyberiem teraz jeden problem, ktory pocituje Zuju - chrbtica. Vsetkym nam je jasne, ze pri PPP dostava nase telo komplexne "zabrat". Dochadza k ubytku vsetkeho, co k svojmu dobremu fungovaniu potrebuje. Aj preto som vyhladala niektore ovocie a dala do temy o ovocnych a zelen. stavach, aby ste vedeli, co v ktorom ovoci Vase vysmykane telicko najde. Telo si deficit doplnalo zo svojich zasob na ukor svojho zdraveho fungovania - urcite napr. vapnik z kosti, zubkov. A chrbtica zacne robit problem. Inak chrbtica je aj nasim "zberacom" akehokolvek stresu. Papajte vela ovocia a zeleniny, snad aj ich cena bude kazdy den pristupnejsia. Kupte si aj nejaky doplnok, odporucam Vam kombinaciu vapnik+horcik+zinok a napr. Colafit na klby.
Priznam, ze velmi cakam na vysledok Tvojich prijimaciek, Z-uzka. Dufam, ze nam vysledok oznamis. Viem, ze akykolvek zaver prijmes s pokojom. Uvedom si, ze kvalitny zivot nestoji na ziskani titulu, hoci je to tak lahsie :D, ale to rozoberieme inokedy.
Vrr, tak co ta Tvoja veticka "nic sa nedari"? Len v tej detskej pesnicke /film Neberte nam princeznu/ sa spieva "spravilo sa to samo". Ono v zivote nic samo nefunguje, musime vsetkemu pomoct. A Ty vies ako. Podme spolocne vsetci v tejto teme dalej, kazdy svojim tempom ale URCITE dalej. Dobre? A nechces napisat, co Ti nejde podla Tvojich predstav? Vies, viac hlav, viac rozumu a hlavne dobrych slov.
Kiky, ved na ten bratov koncert by sa mozno isli pozriet aj ini z fora. Alebo je to na listky? Napis presnejsie, v ktorej casti nabrezia koncert bude. A ta starsia pani, ktoru tam uvidis, to budem mozno ja :D.
Uf, text je dlhy. Dufam, ze si ho aspon letmo precitate. Zatial pa, hura do tohto hicu.

Z-uzka

igris
Ďakujem pekne :)) Vážim si tvoje slovká.. Ono vieš, sama zo svojej vlastnej skúsenosti viem, že ak chce niekto skutočne pomôcť osobe trpiacej ppp, to vyžaduje neustálu pozosrnosť a starostlivosť.. Veď o tom sú tie poruchy, pocity ménnejcennosti, že o mňa nikto nestojí a podobne a toto je ten najlepší liečik na to, keď vieš, že niekto stojí pri tebe.. Teda aspoň u mňa to tak funguje. Ako náhle sa nejaký človek odmlčal, alebo niečo podobné, tá dôvera k nemu už stroskotala, jednoducho tá myseľ je taká prefíkaná, že hneď všetko zúžitkuje k tomu aby sa ten dotyčný človek ešte viac trápil. Už som si hneď myslela, že o mňa nemá skutočne úprimný záujem. A preto mi je len ľúto, hlavne kôli iným dievčatám, že tí ľudia ktorí tu najviac tvrdili ako sa z toho dostaneme, ako nám pri tom pomôžu, poskytovali rady, zutekali.. To tak väčšinou býva, že tí čo majú najviac rečí, majú najmenej skutkov.. Čo už, svet sa nezrúti, ideme ďalej, takých ľudí ešte bude.. Maj sa krásne Igriska, uži si veľa slnečných dní :-)

Z-uzka

kiky
Dobré ránko!! Hehe, ja by som išla rada na výlet, ak by si ma zbalila do kufra :-)
No žiaľ v tom máš pravdu, že sem chodí čoraz menej ľudí, ja to prikladám k tomu teplu a už peknému pačasiu, koncu roka, jednoducho ľudia majú teraz asi viac svojich starostí, blížiace sa dovolenky, skúšky, vysvedčenie a tak.. No kto vie ako to je..
Ale neboj mňa sa tak ľahko nezbavíte :-)) Pokiaľ nebudem niekde mimo, vždy sem rada skočím a poradím ti, od toho sú predsa priatelia :-)) Krásny dník prajem :o)

kiky

Hm..tušim sem chodí čoraz menej a menej ľudí..to je škoda..dúfam že je to aspoň preto, že toto fórum už nepotrebujú lebo sú z tohoto vonku..
Z-uzka:ďakujem za tvoje slova..ako vždy ma povzbudili a potešili..mať ťa tak aj na tom výlete bolo by hneď lepšie:))

Z-uzka

kiky
Ahoj Kika!! Takže makrobio strava je bez chuti?? Tak s tým teda nesúhlasim :)) Tá z tej divokej kačky bola veľmi chutná, vieš ono ľudia sa to teprva učia pripravovať, je zložité ukuchtiť takú papanicu, no všetko sa učením lepší, tak asi aj v divokej kačke sa zlepšili :-) Tak by sme tam fakt niekedy mohli skočiť :)) Kika a vôbec nie si iná, si normálna slečna ako každá iná, len si choručká, ale ako každá choroba, tak aj táto sa dá vyliečiť, len to žiaľ trvá omoho, omnoho dlhšie :-( Si mladá žená, ktorá stále hľadá svoju cestičku a uvedomuje si, že má nejaký veľký problém, no je natoľko statočná, že si ho uvedomuje a chce ho riešiť.. A za to že si chudšia ako tvoje rovesníčky, za to ty nemôžeš, aha, keď je tvoja nejaká kamarátka tučnejšia, alebo má práve nejakú chorobu, považuješ ju za inú?? Nie, stále je to tá kamoška, s ktorou môžem isť na zmrzku, poklábosiť si s ňou a podobne.. Dôležité je vnútro človeka, nie výzor, podľa toho sa ľudia súdiť teda fakt nedajú.. Tak si vôbec nepripadaj iná, si úplne normálne dievča ako každé iné :-)) Máš vnútorné čaro.. Kika to je super postreh, že ti pomáha keď vidíš, že aj iní ľudia okolo jedia, tak skús vždy papávať v spoločnosti niekoho. Aj mne to pomaháva :-) No maj sa zatiaľ krásne, opatruj sa a tuším za chvíľku už odchádzaš na výlet, tak ti držím všetky prsty, nech to dobre dopadne, nech si hlavne oddýchneš, načerpáš veľa pozitívnej energie a radosti, papa :-))