Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

damaxy

Zuju,tvoji rodičia bu mali byt radi,že sa liečiš na psychiatrii.Keby si to nerobila ktovie čo by bolo?Všetky ste hrdinky,lebo bojujete,je to tažké.Ja som na vás hrdá,vždy si niečo prečítam.Málokedy reagujem,ale toto sa dotklo aj mna.Odpustite,všetkým čo takto rozmýšlajú o psychiatroch,lebo duševne netrpeli dlhodobo.Držím vám palce dievčatá

Alternativa

Ahoj dievcata,
vikend konci a rodicia stale robia problem :o). No, verte mi, ze tak, ako pri mnohych vyjadreniach ucitelov mam pocit hanby, ze som ucitelka, tak je to aj niekedy s rodicmi. Ale presne to vystihla Z-uzka. Kazdy ma svoju pravdu, aj rodicia si neradi pripustaju to, co by mohlo narusit ich "kruhy". Treba vsetko prijat realne a podla toho sa zariadit. Vyhra je naozaj vylucne vo Vasich rukach. Na to nezabudnite, ani cely nastavajuci tyzden. :o)

Z-uzka

kiky
No veru, ach to počasie :(( Ale ževraj od nového týždňa sa to má zlepšiť, tak dúfam, že len netárajú.. Tak vidíš aj tvoj chorý ocinko vidí, že si štíhlučká, čo tak skúsiť to kilečko, hmm?? Veď keď nebudeš spokojná, ešte máš dostatok času to vrátiť.. No za skúšku nič nedáš.. A ocinovi je teda už o niečo lepšie?? Ozaj Kiky ak by si mala niekedy čas, veľmi sa nudila, tak kľudne môžme skočiť na tú zmrzku niekedy.. Čo ty na to?? Tak krásny nový týždeň, dávaj na seba pozor, papa :-)))

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši! Nič sa nedeje, píš keď na to budeš mať chuť, aj keď to bude s dlhým odstupom :)) Nie si asi sama kto mal teraz zlé obdobie, podľa mňa bolo asi niečo vo vzduchu, veľa ľudí sa sťažovalo, že im v poslednom čase nič nevychádza a pociťujú takú melanchóliu.. A čo sa udialo?? Miši ak to nechceš písať sem, dám ti svoj mail, alebo ty mi daj tvoj a popíšeme si teda súkromnejšie.. Ale ja verím a dúfam, že čoskoro bude lepšie Miška, prichádzajú prázdninky, leto, snáď ti prinesie veľa krásnych zážitkov a chvíľ :-)) Len v to treba veriť.. Vidíš, ty sama si mi písala, že ak v niečo veríš, tak to výjde, tak skús aj ty veriť, dobre?? Poďme veriť spolu, čo ty na to, hm??
Hehe, takže aj ty patríš do nášho klubu okaní, to som rada :)) A ten krém je od značky Garnier, v takej žltej tube, je tam napísané spevňujúce telové mlieko. Tiež sa ti chcem poďakovať za milú odozvu k mojim úspešným príjmačkám, ďakujem, aj ja dúfam, že sa mi tam bude páčiť a dariť.. Tak príjemný zvyšok víkendu a úspešný, slnečný nový týždeň, papa, drž sa :-))

Z-uzka

zuju
Preboha, ako môže byť niekto tak slepý a bezcitný, do seba zahľadený ako tvoji rodičia?? Prosím zuju, viem aj keď sa to ľahko píše, lebo je ťažké žiť deň čo deň s takými ľudďmi v jednej domácnosti (sama som na tom podobne), no neber ich slová vážne.. Oni by sa mali hanbiť za seba, za to, že vôbec niečo také vypustili z úst.. Sú ako väčšina ľudí, ktorí vedia veľké makové o týchto poruchách, pokladajú to za výmyseľ dnešných dievčať, ževraj akási honba za kultom štíhlosti, no absolútne netušia, že to jedlo je iba nejakým nástrojom sebatrýznenia a duševnej bolesti.. No a možno práve oni sa podpísali aj pod tú tvoju a preto trpíš bulímiou. Vieš, podľa mňa, oni o tej chorobe ani nechcú nič vedieť, boja sa toho, čo by zistili, to aká je to zákerná choroba, ich by zložilo asi len to pomyslenie, čo to znamená a nie to ešte prežívať. Radšej to teda považujú za hlúposť a zatvárajú oči.. Zuju, ty si oveľa ďalej ako oni, máš oveľa viac životných skúsenosti, dokážeš pochopiť, pomôcť a to sú všetko plusy, ktoré v živote veľmi zúžitkuješ a budeš mať krajší život a potom teprva ukážeš rodičom, že ty si človek s veľkým Č a nie s výmysľom.. Už teraz si podľa mňa veľký človek, že tak statočne bojuješ s tou chorobou.. Drž sa naďalej, budem ti držať pästičky a posielam ti veľa pevnej vôle na diaľku, papa :-))

zuju

Ahojte, dnes som sa trhla s nasimi, a je z toho ticha domacnost. Moja mama nepovazuje bulimiu za chorobu, iba za vymysel, za nieco ze som nemala problem tak som si ho musela vymysliet. Vobec mi v liecbe za desat rokov nepomohli / ked ich upozornim taktne na nieco, len sa rozculia, dnes som povedala mame ze keby bulimia bola vymysel, neliecila by sa na psychiatrii. Ked som prisla domov, otec povedal, ze mama velmi plakala a ze sa hanbia obidvaja za mna, lebo som sa liecila na psychiatrii. Je mi z toho velmi smutno.To co mi povedal sa ma velmi dotklo

miška

motylik
Ja som síce anorektička,ale som mala kratky čas 2 razy bulimiu,ale anorexiu som mala X krat.Poslednú bulímiu som mala asi v januari.Začalo to tak,že som zjednych antidepresívnych liekov začala rýchlo priberať,mala som z výšenu chuť na sladke a zlakla som sa že budem strašne tučna tak som to riešila zvracanim.Vaha sa vtedy ustalila.Ked mi lekarka vysadila ten liek a dala iný magrilan myslim tak ma tie zvlaštne chute preišli a prestala som zvracať,ale sledovala som stale postavu aj ked som chudla a aj ked som mala podvahu tak stale som videla ešte nejeke tie kila na vyše a ešte stale som chcela chudnuť a to som už mala anorexiu.Skončila som v nemocnici.Teraz sa mi to strieda.Raz jem raz nejem a ked sa mi zda že som zjedla viac tak sa to pokušam vyzvracať.Keby mama nebola doma tak by som určite zvracala častejšie.Večer zjem celu tabulku čokoladi a potom ma to štve rada by som to vyzvracala,ale bojim sa,že si to všimne mama.Ja si rada stebou o tom popišem a tiež ti prajem pekný júlový víkend.Maj sa krasne,drž sa.

miška

Z-uzka
Ahoj Zuzka.Ospravedlnujem sa,že som sa tak dlho neozvala,ale som nebola na tom psychicky najlepšie.Bola som uplne na dne.Naladu som mala nulovu a nechcela som ju tu nikomu kaziť a na počitači som nebola asi týžden,lebo ked sa citim velmi zle mam ťažke depresie a vtedy stracam zaujem o všetko.Nezaujima ma nič naokolo na nič nemam chuť...to je môj istý tip depresie.Niečo sa proste stalo a neviem či ti to mam hovoriť-písať,je to cele komplikovane.Ked budeš chcieť tak ti to poviem.No prejdem teraz na niečo veselšie.Aj mne sa moje oči zdaju celkom pekne.Ani nie tak tvar,ale farba a mihalnice.To si aj tak zvýraznujem na tvari a s ostatnými časťami tela nie som spokojna a hlavne tie nohy ako som ti raz písala .Ten krem som ešte nevyskušala a zabudla som nazov toho kremu.Aký mal názov?Stravujem sa všeliako raz zjem viac a raz menej,tiež dakedy sa pokušam vyzvracať ak sa bojim o hmotnosť.Som na rovnakej váhe a to je hlavne.A ako stou pracou?Vybrali ťa?Som rada,že maš úspech mám na mysli aj vysokú školu.Budeš mať perfektnu buducnosť pred sebou ja vto verim a ked v niečo veríš 100% tak sa to stane.Ja ti prajem pekný výkend,veľa úspechov,všetko dobre,držim ti pästičky.pa

kiky

Z-uzka: počasie je fakt nanič..ale deň bol celkom dobrý až na to keď som odchádzala z nemocnice otec mi povedal:"A jedz niečo, si chudá ako drk!" samozrejme brat sa pridal aj mama..veľmi sa ma to dotklo..ja viem že oni nevedia že sa snažím..ale nejak mi to vzalo dobrú náladu..stačí malá poznámočka a všetko je v keli.
Našťastie v papani mi to nezabranilo..a ešte aj teraz si dam jablčko a banan..
Dobru noc a pekný deň

Z-uzka

motylik
Ahoj :-)) Tak to si na správnej adrese, teda stránke, tu prežívame podobný problém takmer všetky, snažíme si navzájom radiť, hľadať skryté príčiny a podobne.. No nájdu sa tu aj takí zlatí ľudia, ktorý nemajú osobnú skúsenosť s týmito poruchami, ale snažia sa pomôcť milým slovkom.. Ja osobne nemám problém s bulímiou, aj keď občas vraciam, ale len málokedy a ani nie veľké množstvá jedla, u mňa je hlavným problémom anorexia.. Teraz sa však snažím nejak zo všetkého vytriezveť, len to ide veľmi ťažko.. Asi najväčším poháňadlom k vyliečeniu, čo by mohlo byť asi aj pre teba, sú negatívne zdravotné následky a tiež určité životné ciele, ktoré možno dosiahnúť iba zdravou psychikou a fyzickou zdatnosťou.. A ako sa vraví, ak nemáš zdravie, nemáš nič :(( Ak sa smiem opýtať, ako dlho už máš takýto problém?? Tuším tiež si spomínala, že sa snažíš nájsť príčinu vypuknutia bulímie. No z osobných skúseností viem, že väčšinou toto ochorenie dievčat majú na svedomí rodinné problémy, no tiež to môže byť nátlak prílišnej zodpovednosti v akomkoľvek prostredí, napr. v práci, spomínala si, že si workoholička, čo tiež nie je zrovna najpriaznivejšie.. Každý je len človek a má nárok na oddych a aj zlú náladu.. Tvoja večne dobrá nálada, úsmev, nasadenosť v práci bola pre tvoju psychiku asi už priveľké sústo, veď nie si naprogramovaný stroj na večne dobrú náladu, tak sa to žiaľ asi muselo niekde odzrkadliť.. Snáď som aspoň trošičku pomohla, drž sa zatiaľ, papa, príjemný večer :-)