Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

Minetka, tak to som rada, že nie som jediná taká okaňa :-))
A keď si bude z teba priateľ robiť srandu, rob si aj ty z neho.. Nikto nie je dokonalý, takže aj on má určite nejakú svoju slabinku, tak sa postrkujte navzájom :-)) Príjemný pracovný dník, papa :))

Z-uzka

Alti, hehe, ďakujem za kompliment, normálne sa červenám :)) Samozrejme nehodila som všetkých rodičov do jedného vreca, poznám prípady, kde sú rodičia skvelí.. :)
No ale keďže sa nemáme stále venovať téme ppp, tak teraz od teba potrebujem takú menšiu radu ako od vysokoškolskej profesorky :)) Totiž, prišiel mi papier zo školy, že som teda prijatá, ale na 3 ročné bakalárske štúdium. No lenže ja som si podávala na magisterské. Aj v prihláške som mala na výber 2 kolonky, jedno na bakalárske a druhé na magisterské. Viem, že prvé 3 roky je bakalár a potom 2 roky magister, no ja mám jednoodborové štúdium, takže by malo trvať 4 roky a preto mi to teraz nejak nesedí, žeby 3 roky bakalár a 1 rok magister?? Tak neviem, či mám ísť do školy a popýtať sa, či mi to nejak nepoplietli, lebo nechcem tam ísť ako trdlo. Nevieš náhodou ako to je? Ja viem, že na vašej škole je to asi iné, no aj tak, keby si náhodou vedela, mala nejakú kamošku profesorku na pedagogickej, či by nevedela viac?? Vopred ďakujem za odpoveď :-))

Alternativa

Zabudla som zazelat pekny vecer nasim "stretavackam". Bolo by fajn, keby tema PPP nebola Vasou hlavnou, OK :D?

Alternativa

Ahoj dievcata,
v hrabani sa v odbornych textoch som natrafila na toto - verim, ze pre mnohe nepodstatne, ale mozno niekomu to otvori oci. Takze : Prehanadla a antacida /latky proti kyseline/ uzivane vo vacsom mnozstve a dlhsie vyvolavaju poruchu kalcioveho a fosforoveho metabolizmu, sposobuju velke straty draslika. Rovnaky efekt ma dlhsie hladovanie, dusevny a telesny stres. O vapniku asi viete dost /kosti, zubky/ a co draslik? Pre istotu zopakujem /uz som ho vo fore rozpitvavala/: podporuje cinnost srdca, pomaha jasne mysliet, kedze zlepsuje okyslicenie mozgu. Participuje na odstraneni odpadovych latok z tela, ulahcuje liecbu alergickych prejavov. Jeho nedostatok sposobuje poruchy nervovej a svalovej cinnosti.
Prirodne zdroje : citrusy, zlty melon, banan, paradajky, zerucha, zelenolista zelenina, listy maty, semena slnecnice, zemiaky a tusim aj ceresne :D.
Vrr,
venuj tomu drasliku pozornost, mozno aj to srdiecko...ved vies.
Minetka,
za peknu budem az na vecer, ved som teraz v praci:D
Z-uzka,
si fakt dobra v psychologii aj formulovani myslienok. Ale ved my s Vrr s Tebou suhlasime, vsakze Vrr? Tak ako su povinne "kurzy" pre buduce mamicky, mali by byt povinne priebezne kurzy pre nas, rodicov az do 100 rokov. Fakt, ze robime vela chyb, samozrejme aj ja, hoci tymto smerom na sebe dost vyrazne pracujem :D. Ale kto nerobi chyby ... Cize musime hladat spolocnu rec :D.

minetka

ahojky, iba krátko...Vdaka za všetky rady o brušku,a o tom, čo sa mi na mne páči:-)
Z-uzka, aj mne sa veľmi páčia moje oči:-)) a ešte moja štíhlosť...:-)) :-(( neviem, či je to na smiech, alebo na zaplakanie...
Môj bývalý priateľ na mne zbožňoval všetko, terajší ma zo žartu kritizuje...ale nechápte to zle, ja to beriem ako srandu typu špicatá brada, veľké (nie odstávajúce,iba rozmerom) uši, dlhé prsty na nohách...:-)) Všetko tak v pohodke..ale ked sa akože naštvem, povie, že som preňho najkrajšia ne svete:-)))
el.vi,rodičia už takí bývajú...ja žijem iba s mamkou, ocko umrel,ked som bola ešte malá,máme super vzťah,všetko si hovoríme...iba,a to je zrejme tak trochu príčina mojich problémov, vždy chcela,aby som vynikala, bola najlepšia,najkrajšia...nie v zlom, iba proste chcela mať výnimočnú dcéru...a ja v snahe byť dokonalá som chcela mať aj dokonalú postavu..a občas sa mi trochu viac stará do života...chce mi iba dobre, ja viem,ale mám 24, a nechápem, prečo nemôžem jednoducho niekedy robiť to,čo chcem a kedy chcem...ale inak v pohode, vždy,ked to potrebujem, stojí pri mne a podrží ma..
Kiky, škoda, že si nebola na tom koncerte, iste bolo dobre...myslela som na Teba v tom čase, dúfam, že sa bratovi dobre hralo..
Alti, vrr, aj ked som možno nemala, prečítala som si vaše nočné dialogy...je to také...veľmi oslovujúce, skoro sugestívne:-) Vrr má asi rovnaký pohľad na veci ako ja...a tiež ked sa nudím, príde k slovu jedlo...
A všimol si manžel účes??:-)
No vidím, že som sa dosť rozpísala, a šef je nablízku...:-)
Tak bežím sa aspoň tváriť, že pracujem...v tomto počasí je to des, také dusno, asi pred búrkou...ale ešte sa tu zastavím, tak zatiaľ sa majte.

Z-uzka

vrr
Jejej, zabudla som odpovedať na tvoju otázočku, kde som začala pracovať, no v jednej nemenovanej finančnej spoločnosti.. :))

Z-uzka

Alti a vrr, nie vždy sú ľudia a hlavne rodičia takí skvelí ako si myslíte.. Nemôžete každého obhajovať a zastierať jeho nedostatky.. Tu bol jasný dôkaz že otec el.vi je tak trochu hlúpy, do seba zahľadený a to sa zmeniť nedá, no žiaľ on si to ale neuvedomuje.. Teraz je rada na ňom či sa začne k el.vi správať ako rozumný dospelý otec, ona už ten krok spravila a dokázala veľa, on by sa mal teraz zobudiť a konečne si uvedomiť, že nemá žiadnu slaninovú dcéru, ale dcéru v podobe skvelej osoby.. No toť vše, to je len môj názor.. Pekný slnečný dník prajem, papa :-))

Z-uzka

el.vi
Asi teraz vrr a Alti so mnou súhlasiť nebudú, no ja len vyjadrím svoj názor.. Presne viem, ako si sa cítila pri tej ocinovej poznámke. Môj je rovnaký, nikto nie je dôležitý, nikto nemá väčšie problémy ako on, rozpráva o nich dookola neustále a netrápi ho, že by to niekomu mohlo už vadiť a mať toho dosť. Práveže on sa chová sobecky, hľadí iba na seba, nepozerá, že každý je len človek a môže byť unavený, tak nie vždy je schopný počúvať toho druhého a ešte aj upratovať.. A keď aj konečne poupratuješ, tak aj tak si to nevšimne a je to samozrejmosť, ale keď upratané nie je, už je zle, nie?? Pre tvojho ocina mám krátku definíciu, do seba zahľadený malý chlapček.. Takto sa totiž riadny dospelý človek racionálne rozmýšľajúci nespráva. Ja viem je to otec, ale čo je na tom, ja mojich rodičov už ani nepovažujem za rodičov, až keď sa tak začnú správať, potom možno.. Kruté?? Oni tiež nepozerajú na to ako sa ja cítim, čo prežívam, nedávajú si servítku pred ústa, tak prečo ja?? Už mi dosť ubližili a ubližujú. No vždy si poviem, že mi rozumovo nesiahajú ani po päty, a to aký život si žijú je len a len ich problém, nie môj, oni si to tak zariadili, už si to nechcem nechať hádzať na seba za zodpovednosť. No žiaľ niekedy to ide ťažko a človek to do seba ešte nasaje :,(( El.vi, na toto všetko je len jediný liek a to je úplne odsťahovanie a osamostatnenie.. Tak pekný dnešný dník a večer sa vidíme a môžme viac pokecať, yovan?? Papa :-))