Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

zuju
Aj my ťa máme radi :-)) Asi ti to poviem po tisíci krát, no obdivujem tvoju statočnosť.. Si šikovná!!

Z-uzka

Mne je fakt desne, stekajú mi nad počítačom slzy a neviem čo ďalej.. Trápi ma kamarátka a jednoducho všetko.. Nič mi nevychádza :,((...

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši!! Dúfam, že stretnutie s doktorkou ti prinieslo veľa zodpovedaných otázok a aspoň trošku ti pomohla.. Juj, Miši tak rada by som ti niečo pekné napísala, no momentálne sa cítim dosť vyprahnuto, ak máš záujem dočítaš sa o tom viac o odstavec nižšie, to čo som písala Kike.. No chcem ti poďakovať za to, že si sa ma snažila rozosmiať, vážim si to :-)) Som rada, že máš lepšiu náladu, dúfam, že ju budem mať čoskoro aj ja.. A k tomu tvojmu pečenému kurčiatku, žiaľ ja som vegetariánka, takže nemôžeme zdielať spoločne lásku ku kurčiatkam, hehe.. No mne veľmi chutia ryby, najmä losos a tuniak.. Ale predsa ťa len niečím možno poteším.. Včera som papala 3-Bitku a keď som ju išla zjesť, hádaj na koho som si spomenula?? Áno, presne tak, na teba.. Viem, že je to tvoja obľúbená sladkosť :)) Tak ti prajem príjemný zvyšok večera a ešte veľa príjemnejších slnečných dní, drž sa Miška, papa :-))

Z-uzka

kiky
Tak to som rada, že sa ti na opaľovačke na zlatých pieskoch páčilo :)) Teším sa s tebou.. Jasnééé, že by som sa rada pridala.. Len neviem kedy, možno budúci týždeň, čo povieš, hm?? Teraz mám toho nad hlavu, blízka kamarátka je v zlom stave, takmer umiera, tá práca mi nejak nevychádza, povedali mi niečo iné a to je prúser, lebo potrebujem posplácať nejaké dlhy, nemôžem byť bez peňazí, takže teraz som zúfalá, nešťastná, absolútne neviem čo spravím, mám až úzkostné stavy :,(( Navyše aby toho nebolo málo, som dostala pokutu od revízorov. Od rodičov sa určite ničoho nedočkám, tak ako vždy a ja už nevládzem, pretože si musím platiť všetko, zdravotné poistenie, telefónne účty, drogériu, kultúru, stravu, no som na nervy, už aj plačem. Neviem ako ďalej, už som porozosielala životopisy do iných firiem, ale mám strach, že sa nikto neozve :,(( Prepáč, že ti tu takto vyplakávam, no je mi z toho všetkého fakt smutne a potrebujem to zo seba vysypať.. A to nielen tebe, ale všetkým na tomto fóre.. Máš toho sama dosť, tak nechcem aby to bolo smerované len tebe..
Ale radšej už dosť o mne.. Fíha, máš svoje dníčky?? Asi to bude znieť čudne, no vieš ako ti ich závidim?? Mne stále nejak nechodia, tuším pred dvomi mesiacmi bol len taký náznak.. Ty berieš nejaké tabletky, alebo niečo podobné?? No tak sa maj krásne, užívaj si slniečka, drž sa, papa :o))

kiky

Z-uzka: dneska som bola s kamoškou na Zlatých Pieskoch,síce som sa nekúpala lebo mám svoje dni ale opalovala som sa a bolo fajn:) chcela by som ísť znova, len kamošky už idú na dovolenky..hm.. čo ty nato?Nepridáš sa niekedy?
Jasne ja viem že syr nie je najlepší ale nič iné nebolo a nechcela som aby mama varila niečo iné.. dneska som mala zeleninové rizoto a teraz papkám jablko a banán:) nejak mi to teraz ide..:)dúfam že aj tebe..:)
Moj otec je od včera už doma..na konci mesiaca pojde znova do nemocnice..ale aspoň teraz ho mam doma..asi ho čaka operacia, alebo rozširovanie žil..či čo..
Majte sa!

Z-uzka

kiky
Tak to som rada, že si ten syreček spapala kôli sebe.. Som na teba pyšná :-) No teraz sa zahrám trošku na pištu, nášho nutričného poradcu.. Ak chceš Kika papať, papaj, aj tak neskorši, len ten vyprážaný syr nie je asi vhodnou alternatívou.. Je ťažký na žalúdok a mohol by ti tam narobiť poriadnu galamatiáš.. Skús radšej niečo ľahšie, dobre?? Črevá potrebujú v noci tiež spinkať a k večeru nepracujú už tak turbo rýchlosťou ako cez deň, tak preto je lepšie ich pred spánkom radšej zamestnať niečim ľahšie strávitelnejším, aby sa im mohlo potom lepšie oddychovať a spinkať..
Hehe, takže to vidím na Mariannhilfestrasse.. Tak túto nákupnú ulicu mám toľko krát prešpacírovanú, že až.. Keď mi bolo zle, depresívne, vyrážala som do ulíc Viedne, len tak sa potuľovala a nakupovala.. Škoda pomysilieť :,(( A Kika dúfam, že sa odhodláš ísť kupkať, neboj, len ti to prospeje, prinesie ti to trošku radosti a pochytáš nejaký ten brondz od slniečka.. Tak sa drž, papa :))

miška

Z-uzka
Bola som u psychiatričky.Teraz beriem injekciu aparuin.Budem ich brať asi 10.Pomáha mi ten Apaurin.Som zneho unavena takže zneho večer skoro zaspím.Nad postavou mám stále kontrolu.To čo sa stalo nechcem písať tu.Ked chceš ja ti to poviem cez meil.Lepšie by bolo keby si mi dala ti meil a ja by som ti napísala.Ja ti to aj v meili vysvetlim,že prečo mi musiš dať ti meil,Súvisí to s mojím záhadným Akti X počítačom hehehe.Mám ,lepšiu náladu,lebo mi cez počítač zavolali stríko stetou.Dá sa rozpráavať cez počítač.ak máš mikrofon tak môžme takto rozpravať cez Skype,ale dá sa aj cez skype aj písať a je to rýchlejšie.Aj cez pokec sa dá urobiť poštoví meil.To ti potom v e maili poviem,že prečo o tom hovorím.Ten krém asi ešte počka kým si ho kúpim,lebo som teraz kúpila samoopalovací krém a výživné látky na vlasy a ešte som platila za lieky.Ja som zase pribrala a nie je mi to jedno.Vo mne je taka dilema jesť,alebo nejesť.Mam dni ked sa mi podari zjesť len dačo a mám dni ked v noci zjem celú čokoladu.Aj pčečené kurča mám strašne rada az toho sa najem.Keby som žila sama tak by som určite z vracala.Aj ti máš rada pečené kurča v rúre?Dneska som na obed jedla jogurt s banánom,poobede mi dala kamaratka koláč,no dnes som našla v chladničke kurča tak som ho zjedla skoro bez zemiakov.Brucho mi za tým samozrejme narástlo a asi pôjdem cvičiť.Prajem ti pekný týžden a dúfam,že som ťa troška pobavila.Maj sa pekne papa.

kiky

Minetka: veď s ním pojdem len akosi sa na to neviem odhodlať..radšej by som šla s kamoškami sa kúpať..
Som rada že si to dneska zvládla úspešne..:)
Držte sa baby!

november

Ahojte!ja som mala pred piatimi rokmi problém zvaný anorexia.Vyliečila ma láska.Zbavila som sa strachu z budúcnosti a dostala som chuť do života, vďaka môjmu priateľovi, s ktorým si plánujeme budúcnosť.Takýto liek odporúčam aj Vám.

zuju

teraz mozno budem trepat od veci, ale musim to dat zo seba. Chvilu som rozmyslala o sebe a mojej bulimii, ci minani penazi, ci nadmernom sms-kovani. Mozno som zo zaciatku dostala problem s jedlom, lebo som chcela byt stihla a pacit sa chlapcom. Neskor som pochopila ze pre praveho muza nie je podstatne ako vyzeram. Dnes samozrejme niekde v dusi je pricinou stihlost ale hlavna pricina je niekde inde.
Bulimia je pre mna obranou, blbou ale je. Ked sa bojim, ked som "otrokom ludi" mojich rodicov, mojich expriatelov, ked som paranoidna, idem sa prezrat. Neviem proti neprajnikom bojovat, tak to riesim prejedanim, nakupovanim, sms-kovanim. Uz ludom ani nevolam, ani nechodim na navstevy,stretka. Mam dlho obraz malej Zuzky, ktora sedi v nocnej koseli s plysovym medvedikom v ruke, sama v kute miestnosti, schulena. Aj ta ma strach. Dnes mi psycholog povedal, ze nie som asertivna. Nie som, bojim sa konfrontacie, bojim sa ze neodolam tlaku ludi, a tak otvorim ladnicku a hoci nie som vobec hladna jem. /Chce sa mi inac plakat/. Uzn to nechcem viac robit, uz nechcem mat linkovany den, lebo nezvladam normalny. Chcem sa opat smiat, jest spontanne co chcem, na co mam chut nie co je v ladnicke, v spajzi... Chcem byt opat vesela, vediet sa pochvalit za to co robim, a tesit sa aj z malej malickosti ktoru urobim!!!Ja ani neviem co k tomu dodat. Ja viem ze na to mam, ale zrazu pride zlom a ja som ako niekde v turbulencii a robim veci opacne. Dufam ze som neotravovala. Nechcem len pisat chcem aj konat!!!
MA? VAS RADA