Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

miška

Alternatíva
Stalo sa ti niekedy,že ťa niekto chcel zašlapnúť?ja som už bola a niekto sa pokúša ma zničiť a zašlapnúť.Dneska som sa zosipala a aj teraz je mi na nič.Urobili voči mne veľke svinstvo.

miška

Z-uzka
Tú miešanú zeleninu už jem každý den ako večeru a som aj ztoho ráno na záchode.Takže mi to udržuje váhu.Predstav si kúpila som si Zinok kvôli vlasom a od vtedy nemám chuť na sladké.Inač dneska som si dosť poplakala,lebo mi niekto velmi ublížil a nie len kvôli tomu je to zložite až som sa takto vysilila,psychicky a zosipala až som chvílu bola bez vedomí,lebo ja ma iste zdravotne problemi o ktorích nechcem vravieť.Ledva som sa pozbierala zo zeme a celí čas som si vravela,že sa tomu nesmiem poddať,že som silna,nedovolím upadnuť.Teraz som vela rozmýšlala nad tým všetkým,že čo sa stalo a došla som k niektorím záverom takže som tak v pohode teraz.Len neviem čo poviem zajtra psychiatričke,čo ak má da do nemocnice.Ja teraz chodím k nej každý den na injekcie.Tak mi prosím ťa drž palce aby som neskončila v nemocnici,lebo poslednu dobu nie som na tom tak dobre.Stalo sa ti niekedy,že ťa nekto chcel zašlapnúť?Lebo mna sa niekto o to pokúša.Maj sa krásne.pa.

lea

Ahojte vsetci, prvy krat som na tomto diskusnom forume, lebo som nieco hladala ohladom anorexie.Mam taky problem uz 1rok to trva. Mam strasny pocit nervozity, byva mi zle a ked mi je zle tak tazko sa mi je. Mam strach jest v spolocnosti ludi, lebo sa bojim ze tam vyvratim vsetko co zjem. Za cely ten rok som nezvracala, iba mam stale tu haluz ze budem zvracat. Chodim aj psychologicke uz vyse pol roka ale neviem ci mi pomaha, ked s ami to zlepsilo vzdy iba na urcity cas. Ked mam ten stav ze mi je zle tam mam pocit ze sa asi hned povraciam, prechadza mnou studeny pot ale pritom mi ostane nenormalne horuco. Nic ine neviem vnimat iba to ze mi je strasne zle. Ked mi je dobre tak sa dokazem normalne najest ale neviem stale pribrat. Mam 164cm a 44kg. A chcem mat aspon o 8 kil viac. mozte mi povedat cim vlastne trpim, ci mam anorexiu? Moja pszchologicka mi povedala ze mam fobiu, ktora je vztvorena nadmernou starostlivostou mojich rodicov. A to uz byvam rok v inom meste nez moji rodicia.Mam aj priatela, ktory mi pomaha a planujeme spolocnu buducnost. Prosim poradte mi nieco ja uz nechcem mat tie stavy.Dakujem

...

Moja 18 ročna dcera ma bulimiu.Doteraz bojovala proti mne, ale dnes mi povedala,ze uz nechce takto zit a ze sa chce dat liecit.Mozete mi niekto poradit,ako mam postupovat...?

kiky

Z-uzka: ty fakt musíš isť za psychologičku..je to pre teba ako stvorene..
Na najbližšie 3 dni mám celkom zariadený program tak som rada..zajtra sa znova idem kúpať..:)
Mne je v podstate jedno kam by sme šli..lebo v BA som bola len na Zlatých Pieskoch a Kuchajde..takže by sme mohli ísť hoci kde..len neviem či to najdem..ale snaď hej:)
Boože dneska som si zase uvedomila aka som kostnata..treba s tym dačo fakt robiť!!

gabina:neboj ja sa snažim nebiť doma..len keď som sama často rozmýšľam nad jedlom a je jedno kde práve som..preto radšej som s niekym..

Pekný deň

Alternativa

Z-uzka,
ak budes potrebovat raz nejake odporucania, tak sa na nas tu obrat, vseeetky Ti ho napiseme. Ale mam taku malu podmienku /to vies, ti pedagogovia nic nedaju zadarmo :o)/. Tvoje rady su odskusane a funguju u Teba :o). Ved ja viem, ze je to tak, len tak dalej :o)

Z-uzka

Alternatíva
Hehe, ďakujem, hneď mám zapýrené líčka a úsmev na tváry :-)) No tuším zo mňa nejaká tá psychologička niekedy bude :))

Alternativa

Kiky a ostatne dievcata,
Z-uzka presne vystihla pricinu, preco sa k Vam vracaju depky. Ked si pozorne a opakovane precitate Z-uzkinu analyzu a zamyslite sa...
Z-uzka,
klobuk dole, si fakt vyborna znalkyna tej nasej ludskej dusicky. Jasne, ze najlepsia skola je nas vlastny zivot, hoci aj so zakopnutiami. Ved zakopnutia robi kazdy a ideme dalej. Pekny zvysok dna. To nevadi, ze je neznesitelne teplo :o)

Z-uzka

kiky
Super, teším sa keby nám to naše plánované kúpanie vyšlo :)) Kam sa najradšej chodíš kúpať?? Ja poznám také fajn kúpalisko v Krasňanoch, tam by sme mohli zájsť.. Odkiaľ si, vieš ak by ti to bolo ďaleko alebo nevyhovovalo.. Kiky, s tými kamarátkami a samotou mi úplne pripomínaš seba.. Mala som v tvojom veku ten istý problém. Cítila som sa sama, keď som niekoho ja nezavolala von, mne sa nikdy nikto neozval, stále som bola tou iniciátorkou JA.. Trápilo ma, že pre mňa nikto nevymyslel nejaký program, či ma nepozval niekam. A teraz už vidím prečo to tak bolo. Naša hlavička vidí a saje do seba každú maličkosť, všetko si veľmi dôrazne všíma a uvedomuje. Normalnému zdravému človeku by možno nevadilo, že on je iniciátorom všetkého, povedal by si, veď čo každý človek nemôže byť taký pozorný a múdry ako ja, sú aj lenivý a netvoriví ľudia a takých mám aj priateľov.. Ľudia sú všelijakí. Hold my sme veľmi citlivé, pozorné a veľa ľudí takých nie je, tak si neuvedomujú, že aj oni by mali byť takí.. Samozrejme nájdu sa, ale je ich máličko.. A možno si zvolila aj zlý výber kamarátok. Napr. ja mám teraz aj priateľky, ktoré mi zavolajú, pozvú ma niekam, vtedy som také nemala.. Azda je to aj tým vekom, že už podaktoré tiež vyrástli a hľadia na určité veci inak.. Vieš vďaka naším problémom rýchlejšie dospievame, takže naši rovesníci nie sú ako naši rovesníci, ale sú oproti nám mladší a preto možno ich správanie a konanie nie je také ako by sme si predstavovali..
No tak sa zatiaľ drž a dúfam, že nám to kupko výjde, tam by sme mohli viac pokecať, papa zatiaľ :-))