Alti:-) som tu vdaka Tebe!
Ja len...je mi luto, ked sa vratim spatne ku sebe, ze som to tak dlho natahovala. Viem velmi dobre, ake tazke je odhodlat sa vobec na prvy krok a pozriet sa na vec triezvo a vecne. Priznat, ze mam nejaky problem. Ked ho uz tusim, je tazke zacat s nim cosi robit. A ked uz s tym cosi robim, kazde dalsie sklamanie a zlyhanie je v tom momente bolestne a zda sa, ze vyliecenie nie je mozne. Najhorsie na celom lieceni je asi to, ze trva tak dlho a je take emocionalne narocne. Keby existovala tabletka, po ktorej sa vyliecime z anorexie alebo bulimie, boli by sme daaaavno za vodou. Ale nie je to tak. JE TO JEDINE NA NAS!
Ak oddialujeme liecbu s tym, ze zajtra, pozajtra, o tyzden alebo o mesiac zacneme...Oddialujeme si presne o ten isty cas aj den vyliecenia.
OPAKUJEM: Nie je naco cakat a preco odkladat: Same dobre viete, ze ak sa v tom kruhu motkate 7 - 8 rokova nic ste nespravili preto, aby ste to zmenili, bude to tak aj nadalej! Viem, je pohodlnejsie a jednoduchsie nejest alebo zvracat...jedla sa rychlo zbavime, nepriberieme...a zlozitejsiu cestu si zvoli iba malokto, lebo boli. Ale takto sa z toho nikdy nevymotame...
Cize:
A/pozriet sa pravde do oci a priznat sama pred sebou, ze mam problem ako slon!
B/Zdvohnut telefon a kontaktovat odbornika bez ohladu na to, co povie rodina, priatelia, kamosi...ide o mna a moje zdravie, moj zivot. Ja urobim krok vpred a dobrovolne!
C/Chcem sa uz konecne zbavit zavislosti a byt slobodna. Chcem to skusit a nezlaknem sa zlyhania, lebo k tomu patri
D/Vyhodim vahu do smetneho kosa a budem sa ucit kontrolovat nie cisla ale svoje emocie.
E/Ked si zaumienim, ze vyhram, nikto ma nezlomi a nikoho poznamky ma nerozhodia!
F/Nebude to lahke ale da sa to a ten pocit stoji za vsetko. Idem kam chcem, s kym chcem, kedy chcem...bez jedla a myslienok nan...uzasne slobodne
G/Ak som o tom vsetkom nie presvedcena (aspon zatial), nebudem si tu citat nejake tliachaniny od Gabiny...