Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

igris
Ďakujem, si zlatá, no na tom slnku by som asi odkvecla.. A ani nemám veľmi chuť a zanietenie sa ísť kúpať.. No vďaka za typ, ty to určite využi :))

Z-uzka

dievča
To som rada, že ťa môj príspevok potešil, aj keď teraz nemám zrovna veľa energie, ledva pre seba, chuti žiť a optimizmu, no prípady nás dievčať trpiacich ppp sú mi vždy natoľko predné, že rada pomôžem.. Len my vieme aký ťažký a komplikovaný je boj s touto chorobou a navyše teraz keď sú ešte také horúčavy, náš organizmus je oslabený, ľahko sa necháme zlákať chorobou.. Viď ja, bohužiaľ :,(( Ak máš akékoľvek otázky pýtaj sa, ak nebudem vedieť odpoveď ja, tak možno niekto iný, len to nedus v sebe a spusť.. No a asi máš starostlivú maminu, možno až moc, neviem, nepoznám ju, no a nejakej blízkej kamarátke si sa nepokúsila zdôveriť?? Možno by sa ti ulavilo.. Alebo potom vyhľadať toho odborného doktora.. Tak ti zatiaľ držím päste, dávaj na seba pozor a veľa šťastia, papa :o)

Z-uzka

Alternatíva
Prepáč alti, no momentálne nemám síl písať.. Je mi desne teplo, som vyčerpaná, nič sa mi nedarí, v ničom nenachádzam zmysel.. Snáď je to len dočasné, lebo sama seba neviem popísať a vysvetliť svoje momentálne správanie.. Som z toho na nervy :,(( Prajem príjemný dník, papa..

Alternativa

Dievca,
mozno mas pravdu s tou reakciou maminy. A mozno maminu velmi podcenujes. Vies, my mamy mame cosi, co pochopis, az ked sa raz nou sama stanes. Ale ak bude platit Tvoj predpoklad, tak moze pomoct otvoreny rozhovor. Kedze chces zvladnut tu svinuchu PPP, je potrebne zmenit system "kuchyne" v rodine. A tam je mamina asi nevyhnutna. Skus to, aspon o tom uvazuj, ved to nemusi byt dnes. Ale cim skor, tym lepsie. Mysli na seba a neboj, mama to zvladne.

Alternativa

Misha,
skus nepocitat kJ a ak musis mat den naplneny matikou :D, tak pocitaj vitaminky a mineraly, ktore potravou spapas a telo sa Ti za ne odmeni zdravim. Pista ten uvod k Vasej zmene v jedeni krasne vysvetlil. Verim, ze bude pokracovat, ved je to ta najlepsia skola pre vsetkych. A vysvedcenie z tejto skoly sa vola ZDRAVIE. Vyborne, ze zacinas nad tym rozmyslat, Mishka.
Dievca,
pytat sa mozes kazdeho, aj neadresne, kto sem do temy zavita. Myslim, ze osobne skusenosti s PPP na odpoved nie su podmienkou. Ved z odpovedi si aj tak len Ty sama urobis zaver. Takze neboj sa pytat. Napr. ja osobne s PPP priame skusenosti nemam, ale zila som v jej tesnej blizkosti. A tato PPP bola definitivne porazena. Tak preco nie u kazdej z Vas?
Leijla,
upresnim moj rychly text z doobedia. Slovo "vzdat sa" nepoznam a je na mieste len vtedy, ked nema zmysel bojovat danou cestou ale treba ho nahradit hladanim cesty inej. A teraz nieco o rodicoch : rodic musi stat pevne na svojich nohach /a to nie je o peniazoch, verte mi/, musi byt vyrovnany psychicky a vtedy deti vyrastaju v tom spravnom prostredi. To je pocas mnohych rokov mozne len teoreticky, lebo aj rodicia su ludia s problemami, bolackami, stresmi, atd. Ano, aj chorobami. Preto som napisala, ze Tvojou tazkou situaciou deti trpia uz aj teraz. A nieco o detoch : u kazdeho z nas ako dietata bol a je iny pocet intervalov, ked su pri nas "spravni" rodicia. To ako deti nezmenite a ani sa nepokusajte. To nechajte, nech si rodicia riesia svoje problemy. Vy sa ucte pracovat so svojou psychikou tak, aby ste stali pevne na svojich nozickach, boli zdrave a spomente si na ulohu rodica raz pri svojich drobcoch. OK?
Z-uzka,
kdeze si, co je s Tebou? To predsa predychas, ved si uz taky kusisko tej spravnej cesty ku zdraviu presla. A chcela by som vymenovat vsetky ostatne. Ale su prazdniny, dovolenky. Takze sa sem-tam ktosi strati a dufam zase objavi. Pekny weekend vsetkym.

leijla

Dievčatá ja pre dnešok musím končiť, v práci frmol a nejak nestíham. Prajme krásny víkendik. v pondelok sa určite ozvem. Inokedy nemám prístup k netu....Cmuk a hore hlavy...
Všetkým vám ďakujem.

misha

dievča, ahoj....čo by si potrebovala vedieť? Ale asi nebudem vedieť odpovedať, mám PPP:-( Ale skusiť môžme.

dievča

z-uzka:
ďakujem včera si mi ako jediná odpovedala,vieš ako som sa potešila.Zveriť sa?Lenže komu? Maminu mám rada nadovšetko,ale ona je dosť citlivá osôbka a dosť vyrovnaná a ona by sa tak zľakla, a začala by sa mi hrozne motať do súkromia a to by som nezniesla.Podobne ako písala zuju,u nás je tiež stále plno jedla a ocino mi kupuje čokolády a babka pečie koláče a to musí byť fakt pevná vôla. Potrebovala by som sa spýtať veľmi veľa otázok na túto tému, neviem, bude niekto vedieť odpovedať?ďakujem

misha

pišta,
awoj. No, ten môj nanuk má len 220kJ:-) Takže ešte menej, než keby som si dala jabĺčko...
Babenky, chodí sem niekto, kto je zdravý- myslím, kto nemá problém s PPP a vedel by mi zostaviť jedálníček?