Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

...dnes vcas rano som sa nepriamo - precitanim - zapojila do Vasich vcerajsich rozhovorov. Zostala som velmi smutna, bezradna, mozno sa ozval pocit beznadeje...a nic som Vam nenapisala. Po uplynuti 4 hodin, ktore som vyuzila na zmobilizovanie sil = grepova stava s citronom a kavicka, prehlbene dychanie "do bruska", "vyprazdnenie" hlavy z problemov na rannej prechadzke so psikom, Vam chcem opat mozno pre Vas pritvrdo ale realne cosi povedat...
NIET SABLONOVEHO NAVODU NA ZDRAVY, KVALITNY, RADOSTNY A STASTNY ZIVOT. Kazdy ho mame v sebe, MUSITE SI HO KAZDA SAMA NAJST, dajme sa do toho :D
1. Kazdy ma cierne videnie, ale je sposob jeho zlikvidovania /vid moje dnesne rano/, hladajte ten Vas sposob
2. Vedomosti /aj o chorobe/ su vzdy len pomocne. Kto z Vas vie o vsetkych rizikach PPP, teoreticky vie, ako proti PPP postupovat a nefunguje to, tak skuste si kupit uplne inu knihu. Napr o asertivite, o reci nasho tela, o relaxacnych technikach cvicenim, ci cez dychanie, ci cez psychiku, atd.
3. Postavte sa k sebe pozitivne v style "som OK" a prestante riesit, "preco ja a co s tou prekliatou PPP". Vypustite to z hlavy a hlavu a Vase vnutro naplnte postupne aktivitou, ktora Vas bude bavit a pomahat.
5. Hladajte spustac tej hnusnej PPP. Nikoho nevinte. Ak sa da, tak spustac odstrante zo svojho zivota. Ak to nejde, vytvorte si mentalne taky obal, za ktory sa spustac ale aj ine nepriaznive podnety uz nikdy nedostanu. NERIESTE NERIESITELNE, budte ale aktivne, cas mnohe vyriesi aj bez nas - to sa netyka vyzdravenia, tam je treba aktivny pristup.
6. Nerobte nic na silu, NEPRETVARUJTE SA. Pretvarka je velmi narocna a nezdrava. Predsa sa nebudem smiat, ked som smutna. To neznamena, ze cele okolie utopim v mojich slzach. Ale nehrajme divadlo pre nikoho, prejavme svoje city, pocity tak, aby sme neublizili, ale nedovolte ublizovat inym Vam. Povedzte nie, ak ste napr. unavena, prehodnotte si priority a postavte novy rebricek hodnot.
Tak, a teraz pocujem, ako sa mnohe smeju, niekto si nastvato hovori "to su pekne reci, ale...". Pokial budete v sebe zivit to "ale", tak ...budeme uplakane a plne beznadeje a boj s touto hnusobou sa bude pretahovat dalej. Vlastne to nebude boj, to bude akceptovanie zit s prekliatou PPP. Ale ako dlho a s akou kvalitou zivota, to Vy viete posudit. VZDY SA DA ZACAT, treba skusat zas a znova. V zivote niet prehier, su to len dalsie vyzvy :D, tak podme, dievcata...

misha

No, Gabi, ako tak vidím, tak ten mailík Ti pošlem zajtra, napíšem Ti, prečo tá búrka vznikla, prečo ten dážď neustupuje, prečo stále prší atď....už mi účinkuje tbl. akosi nevnímam, čo píšem, tak prepáč....dobrú nocku a krásne sníčky všetkým...

misha

Gabi, jasné, pripomeniem Ti mailom....možno aj hneď, keď nezaspím, mám v sebe už hodinu a štvrť tbl. na spanie....:-)

Jéééj, vidíš, keby som išla s Tebou, mohli sme vynikať obidve:-)) Ja som bledá ako stena:-)...A prečo som v lete bledá? Pretože sa nechodím kúpať, lebo si pripadám moc tučná:-(((( Ale ty by si mi to tam možno vytĺkla z hlavy:-)

gabina

misha
tak vidis, poznas pricinu burky. :-) Pripomenies mi mailom? Je mozne, ze mi vypadlo, tiez som len clovek:-) Vdaka!
Kupanie bolo fajn, ja na brehu, dieta vo vode:-) Vsade milion hnedych ludi a ja som bola jedinecna! Jedinecne biela:-)

misha

gabi, a toto, čo si napísala Zuzke, tak toto vystihuje mňa, keď sa mám s niekým stretnúť:-)..lenže u mňa je to choré...

gabina

z-uzka...v podstate som rada, že sa s kiky nestretnete, neodporucala by som to...nad cim si premyslala, ked bolo stretnutie na spadnutie? Ked ste si povedali: stretneme sa? Aka bude ta kiky? Bude nizsia, vyssia, bude chudsia a bude ma´t mensi zadok, ako ja? Nepprebleslo Ti to hlavou? Alebo obidvom? Urcite ano, porovnavaju sa aj obycajne zeny, nie to este anorekticky a bulimicky. Len moj nazor je, ze Vam to netreba, nerobi to dobre. Predsatvujte si jedna druhu ale snazte sa vyhybat vzajomnemu stretnutiu. To je moja rada, nemusite ju akceptovat:-)

misha

Gabi, jasné, pekne si to napísala:-) Gabi, raz som Ti písala prečo to všetko...pamätáš? Možno to máš ešte medzi poštou...Ak nie, poviem Ti mailom. Tu nechcem. Ja viem, prečo to všetko začalo, a prečo to teraz pretrváva...viem to:-(
....aké bolo kúpanie?:-)

gabina

máš strach pribrať, máš strach z jedla. Jedlo nie je Tvoj kamarát, jedlo je úhlavný nepriateľ: použiješ ho a odhodíš, aby sa Ti uľavilo. Ovládaš jedlo, ovládaš pomocou neho seba a ovládaš svoje telo. Chceš ho mať na svoj obraz stoj čo stoj, cez svoje telo chceš ovládať druhých...Je to Tvoj spôsob obrany...proti niečomu alebo niekomu alebo proti tomu, čo Ťa zasiahlo a ani o tom možno dnes netušíš...Sledovanie hmotnosti a chudnutie je len dôsledok...tak ako keď poprší: mokrá záhrada je dôsledkom búrky. Ale tá búrka pre niečo vznikla. Tie blesky kvôli niečomu šľahali - nahromadenie energií tam hore? negatívne a pozitívne náboje sa "zrazili" a BUM! Búrka a dážď a mokrá tráva...
Ty, mishka vidíš len to pršanie. Terba však pochopiť to, ako vznikajú blesky a čo predchádza búrke. Keď na to prídeš, budeš múdrejšia a silnejšia, budeš si vedieť veľa vecí uložiť tak, ako patria a pochopíš ich.
A VTEDY MOZE NAOZAJ ZAČAŤ BOJ S ANOREXIOU/BULIMIOU A OD POCHOPENIA PODSTATY BURKY NIE JE K VYLIECENIU DALEKO.
Bolo to zrozumiteľné? :-)

misha

lejlinko,
hneď ako sem prídeš, tak mi napíš, ako si zvládla ten dnešok. Ja verím, že všetko bolo v poriadku, strašne na Teba myslím:-)

misha

Gabi, ako sa to mohlo tak zvrtnúť, že som z papania zeleniny začala toľko žrať? Už to naozaj trvá 5ty deň:-( Môže to byť kvôli čakajúcemu menzesu?