...dnes vcas rano som sa nepriamo - precitanim - zapojila do Vasich vcerajsich rozhovorov. Zostala som velmi smutna, bezradna, mozno sa ozval pocit beznadeje...a nic som Vam nenapisala. Po uplynuti 4 hodin, ktore som vyuzila na zmobilizovanie sil = grepova stava s citronom a kavicka, prehlbene dychanie "do bruska", "vyprazdnenie" hlavy z problemov na rannej prechadzke so psikom, Vam chcem opat mozno pre Vas pritvrdo ale realne cosi povedat...
NIET SABLONOVEHO NAVODU NA ZDRAVY, KVALITNY, RADOSTNY A STASTNY ZIVOT. Kazdy ho mame v sebe, MUSITE SI HO KAZDA SAMA NAJST, dajme sa do toho :D
1. Kazdy ma cierne videnie, ale je sposob jeho zlikvidovania /vid moje dnesne rano/, hladajte ten Vas sposob
2. Vedomosti /aj o chorobe/ su vzdy len pomocne. Kto z Vas vie o vsetkych rizikach PPP, teoreticky vie, ako proti PPP postupovat a nefunguje to, tak skuste si kupit uplne inu knihu. Napr o asertivite, o reci nasho tela, o relaxacnych technikach cvicenim, ci cez dychanie, ci cez psychiku, atd.
3. Postavte sa k sebe pozitivne v style "som OK" a prestante riesit, "preco ja a co s tou prekliatou PPP". Vypustite to z hlavy a hlavu a Vase vnutro naplnte postupne aktivitou, ktora Vas bude bavit a pomahat.
5. Hladajte spustac tej hnusnej PPP. Nikoho nevinte. Ak sa da, tak spustac odstrante zo svojho zivota. Ak to nejde, vytvorte si mentalne taky obal, za ktory sa spustac ale aj ine nepriaznive podnety uz nikdy nedostanu. NERIESTE NERIESITELNE, budte ale aktivne, cas mnohe vyriesi aj bez nas - to sa netyka vyzdravenia, tam je treba aktivny pristup.
6. Nerobte nic na silu, NEPRETVARUJTE SA. Pretvarka je velmi narocna a nezdrava. Predsa sa nebudem smiat, ked som smutna. To neznamena, ze cele okolie utopim v mojich slzach. Ale nehrajme divadlo pre nikoho, prejavme svoje city, pocity tak, aby sme neublizili, ale nedovolte ublizovat inym Vam. Povedzte nie, ak ste napr. unavena, prehodnotte si priority a postavte novy rebricek hodnot.
Tak, a teraz pocujem, ako sa mnohe smeju, niekto si nastvato hovori "to su pekne reci, ale...". Pokial budete v sebe zivit to "ale", tak ...budeme uplakane a plne beznadeje a boj s touto hnusobou sa bude pretahovat dalej. Vlastne to nebude boj, to bude akceptovanie zit s prekliatou PPP. Ale ako dlho a s akou kvalitou zivota, to Vy viete posudit. VZDY SA DA ZACAT, treba skusat zas a znova. V zivote niet prehier, su to len dalsie vyzvy :D, tak podme, dievcata...