Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

misha

Gabi, lenže problém je- teda mne sa to zdá ako problém, ja to tak vidím, že som jedla veľa a nešlo to von:-( Že priberiem. Celý deň som doma, nemala som dnes ani žiadny pohyb:-( Stále to mám v hlave:-(

gabina

mishka, aj take dni su, ked sa citime horsie...ja viem, mas teraz permanentne kazdy den zly, mas zle obdobie ale ak vydrziz, zlepsenie musi prist. A napriklad dnesok - pises, ze si mala chut zvracat ale ustala si to - ved to je vyborne...odolala si, presvedcila si svoju hlavku, ze takto to bude fajn, aj ked Tvoje vnutro velmi chcelo zvracat. Si dobra! Urcite sa nevzdavaj, verim Ti:-)

misha

w, awoj. Ja viem, verím viac Gabike ako Simče, ale aj tá má trochu pravdu:-( A ešte k tomu, keď sa stále bojím toho jedla, mám z neho také výčitky, akoby ma presviedčala, aby som sa neuzdravovala...ja neviem, cítim to tak. Akoby mi to vravela táto choroba..."ostaň so mnou, máš len mňa":-(Nechcela som to sem písať, nerada píšem svoju váhu, nikomu ju len tak nevravím, veľmi sa za ňu hanbím!!!! Ale stalo by sa niečo, ak by som schudla pár kilo? Len pár, tak 6, a všetko bude ok. Veď mám len 170cm a dnes už určite 48kg!!!!! :-( Ja to číslo tak strašne nanávidím:-( Neviem, ako sa to mohlo stať. Pred 5timi dňami som papala ešte len zeleninu, a dnes? :-( Myslíte, že je to tým, že čakám menzes? Že mám len kvôli nemu také chute papať..?Dnes strašne cítim, ako priberám...naozaj to cítim, ale viem, že mi to nikto neuverí:-( A dnes mám strašné kríze, stále som mala nutkanie vyzvracať jedlo, ale ustála som to s tým, že som si povedala, že o 5h idem ráno behať...ach yo:-(
Gabi, ďakujem za sms, aj mi to pomohlo:-)...a to bruško sa pitím vody trošičku znormalizovalo, aj keď je jasné, že nie je také, aké by malo byť, ale možno ráno, ako si vravela. Stále myslím na Teba, na Tvoj boj s PPP, v duchu si hovorím, že keď to zvládli iné, musím to zvládnuť aj ja, hoci bez plaču to nepôjde. Viem, že je to ťažké...že je to beh na dlhú trať. Najhoršie je, že ja nemám vôbec pevnú vôlu a vytrvalosť:-(...
Zuju, je len na Tebe, či do toho Pezinka pôjdeš, alebo nie. Kašli na rodičov, je to Tvoj život! Ty budeš žiť s bulímiou celý život, nie oni...Len TY to všetko môžeš zmeniť! ..rozhodni sa, ako uznáš za vhodné. Ja viem, že si silná, a že sa vydáš na správnu cestu. Vydrž!

w

zuju:
smiem sa spytat? byvas s rodicmi? Viem, mozno leziem velmi do sukromia, ale velmi rada by som ti pomohla s odrazanim tych vinnikov o ktorych si pisala. Tiez som mala par dni dozadu stret s otcom a vycital mi, ze som kazkeho len znervoznovala tym nejedenim a dodnes ma vidi ako vinnika (podla neho som im to robila naschval) tiez ma to velmi zamrzelo, no asi to nezmenim. Treba otocit list a zahladiet sa na ludi, ktori ta chapu a su ochotni ti nacuvat. Co tak sa do toho pustit aj z tvojej strany:)? pozri, ved tu je tolko strasne zlatych ludi, ktori ta vzdy radi vidia ci uz ked si vesela alebo smutna..Hrozne sa mi paci tato rodinna atmosfera na fore a tebe, hm:)? Nechce sa ti trosku porozpravat?

w

anonym:
aj ked mozno tento moment povazujes za zlyhanie, naopak, moze to byt vyhra. Ak to vezmes ako motivaciu, moze ta to posuvat smerom k slnku:) Skus si to tak zobrat. Aj ked to tentokrat nevyslo, stale to moze vyjst ten dalsi. Viem vsak preco to robim? A co tak sa spytat Co tak to prestat robit? Ake by to bolo? Bola by to zmena zivota? Jednoznacne, odrazu sa mraky vytracaju a vidis to, co nikdy predtym..Nestoji to zato? Co ty nato:)?

w

misha:
nenechaj sa simcou zneistit. Ved ta ani nepozna, tak ako moze usudzovat aka si. Gabina ma uplne iny nazor a to asi preto, lebo o tebe nieco aj vie, tak preco neuverit jej:)? Viem ake to je ked nevidis nic ine. no mas vela prilezitosti sa obzerat a hladat milion detailov, ktore su vsade okolo nas. Tie mozu uplne zmenit nas pohlad aj pocit. Chytaj sa takych, co v tebe prebudzaju teplo a nie tych, co tvoria len lad. Ver mi, sme pri tebe a ak budes chciet, tak ti to urcite pojde.

w

Zuzka:
naopak, si nesmierne silna. Nepodliehaj tomu co je teraz. Predstav si co ta moze cakat. Predstavuj si slniecko, usmev a vsetko sa moze okamihom zmenit. Len opat...nenechavaj si zrucat vsetky tie krasne detaily jedinym zlym pocitom. Mas tolko toho z coho by si sa mohla tesit. Aj trebarz z tej soboty. Voda, kiky a slniecko prave mozu byt tou najlepsou kombinaciou. Hladaj tie body, co ti mozu ulahodit, hm:)? Ved ti moze byt tak dobre, Zuzicka.

Z-uzka

kiky
Ahoj Kikuska! Asi nemám potešujúcu informáciu, v tú sobotu asi nebudem môcť ísť.. :(( prepáč Kika, naozaj sa osprabedlňujem, ale nie som teraz na tom psychicky a fyzicky dobre, som úplne na dne, cítim sa pod psa a nechcem aby som na teba zle pôsobila, aby si sa pri mne zle cítila.. Naozaj prepáč, no ja fakt nevládzem ďalej so životom :,((
Dúfam, že tebe sa darí viac, na mňa je teraz toho veľa, nemám silu už ani písať, je mi zo všetkého akuráta do plaču.. Prepáč, že to tu takto píšem, že som taký SLABOCH.. Dúfam, že ten budúci víkend výjde, budem sa cítiť lepšie, naozaj by som ťa rada videla, tvoj nový účes..
Maj sa krásne, papa :))