Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

adonis
Ďakujem za podporu.. Viem, že väčšine mojich blízkych priateľov nejde o to, čo mám na sebe, či mi niekde stojí vlas, no mňa to hnevá samu za seba.. Neviem, jednoducho teraz mám nejaký oslabený organizmus a na všetko som oveľa náchilnejšia. Snáď keď sa klima a počasie umúdri, umúdri sa aj moje zmýšľanie :)) Tej mojej chorej hlavičke sa teraz nič nepáči a hľadá na mne každú chybičku, čím by ma mohla ešte viac utrápiť :((
Jej, ty si nezabudla na mňa s tou chatou :)) No ak pozbieram odvahu a sily a prejde to krízové obdobie, možno by som prišla, no ale nechcem predbiehať udalosti, to ešte uvidím, ale naozaj vďaka za ponuku, si milá :)) Tak pekný večer, papa :-)

Z-uzka

dievča
Neboj sa, nabudúce sa kľudne spýtaj na psychologičku, veď on nemusí hneď vedieť o akom probléme sa s ňou chceš zhovárať, kľudne to môže byť aj ohľadne vzťahu, či rodiny, niečoho úplne iného, veď nemáš na čele napísané, ja trpím ppp, preto chcem psychologičku.. Naozaj pozbieraj každý kúsok odvahy a do toho.. Risk je zisk :-) A k tej nedele ti gratulujem, už aj to je úspech a to preto, že si uvedomuješ že si to deň vydržala a mala z toho radsoť a nie smútok.. Len tak ďalej, držím ti päste :-))

Z-uzka

vrr
Tak som rada, že si sa tak zabávala, no úprimne ja na teké ožran žúrky moc nie som, ja idem radšej na kafé, alebo ak to musí byť tak možno nejaká disko v latino duchu.. Ja viem, že kamarátke nezáleží na tom, čo mám na sebe, či mi stoja vlasy, no určite sama poznáš ten pocit keď na seba pozeráš v veľkým odporom a vtedy sa ti nič nepáči aj keby to bolo najlepšie na svete.. Jednoducho choroba v plnom nasadení :(( Ale ďakujem za rady, si zlatá.. :-))
No a brigádu som neskúšala, pretože som zatiaľ zamestnaná na plný úväzok, kde som si tou prácou nie som až taká istá, no však čas mi ukáže správnu cestu, či ostať, alebo sa nájde niečo lepšie.. Však uvidíme.. No a na dovolenku sa chystám možno tak na pár dní do Prahy, ak to ovšem výjde, lebo ani to nie je 100% isté..

Alternativa

Lucka,
ides na svoje vyliecenie spravne. Tie male porcie 5x denne a spravne zostavene su to najlepsie pre Teba. Len vydrz, vsetko a nielen spomalene travenie sa da casom do poriadku. Nedaj hlavicke dovod na vycitky. Ziadne prejedanie, VYDRZ a zdravie mas na dosah.
Vyvracanim nedosiahnes "stiahnutie" zaludka, ale: vracanim dochadza naruseniu rovnovahy telovych tekutin a soli, co sa prejavi okamzite pocitom nafuknutia /nerovnovaha zaludocnych stiav/. Dlhodobejsie tato nerovnovaha nadmerne zatazuje ladviny, srdce, arytmia, neurologice problemy /napr. krce, zavraty/, strata menzesu, opuchy slinnych zliaz, erozia zubnej skloviny a kazivost zubov, zla funkcnost criev,...myslim, ze to staci, hoci problemov je este viac.
Dievcata,
ani sezonne ovocie by sme nemali jest v enormne velkych mnozstvach. Aj ovocie - hoci je zdrave a tae potrebne - si dajte na tanierik, sadnite si k stolu...Ale to vsetko viete, len to treba dodrziavat :D

lucka

Teraz sa snažím jesť pravidelne v malých dávkach, lebo ak to prešvihnem a cítim plné bruchu, okamžite začnú výčitky a blbé myšlienky, že čo teraz s tou kvantou v mojom žalúdku. Aj tak mám už také pomalé trávenie,že riadnu porciu napr. mäsa s prílohou by som trávila asi 24 hod.Trávenie sa mi dá ešte do poriadku časom, ak by som neblbla vracaním?Najhoršie je, že ak neodolám a napchám sa, následne vyvraciam,si tým rozťahujem žalúdok a na ďalší deň som strašne hladná.A prečo to veľké brucho po zvracaní?Žalúdok sa ešte nestiahol?A umňa nehrozí také dačo,že by som zvracala niekde vonku na toalete,pretože ja som po "akte"uplne odrovnaná,zničená,červená,opuchnuté oči a tak hrozne unavená.Aj vy?To celé je ako droga, ako adrenalín a potom príde uvoľnenie..neskôr výčitky

Alternativa

OPRAVA : BMI index. Moj MBI je titul urciteho stupna vzdelania :D. Uz som ten index napisala v jednej teme aj ako IBM lol. Aspon vidite, ze s tymto indexom otrocky casto nezijem :D. A sorry za vypadavanie pismena "k" v texte. lavesnica s "k" mi strajkuje.

Alternativa

Ahoj dievcata,
a napadlo Vas niekedy, ze to, co sa nam zda na nas hrozne, ini ohodnotia ako sarmantne, mile, pekne, no a je tiez mozne, ze si to voooobec nevsimnu :D. Ale co si urcite vsimnu, je Vasa prirodzena radost zo zivota, ktoru vysielaju Vase oci, usmev, hovorene slovo,...ano, aj tie neposlusne vlasky :D. Ale to dokaze vyzarovat len zdravy clovek.
O oriesoch dal perfetnu info Pista v teme MBI ako lusk. Odporucam Vam si to pozriet. Ked takymito vedomostami ako napr. o potrebe a traveni orieskov budete disponovat, ziadne pravidelne a zdrave jedenie nebude pre nikoho dovod priberat. Takze prec s PPP :D :D :D

dievča

ahojte kočky.Celkom sa teším, že je pondelok a práca, lebo víkendy mávam také krízové, čo sa týka nekontroly nad jedlom.A hlavne nedela,tá ma väčšinou vždy dostane!Ale včera nie:-)huráá.Minule som bola u gynekologa, lebo nemám menštruáciu a on spomínal stres a psychický pôvod, už už som mu chcela povedať, že by som sa potrebovala porozprávať s psychologičkou,ale nejako mi to nevedelo vyjsť z úst.Vy,dievčatá, ako ste sa dostali k psychologičke? A ešte, čo je to vlastne skratka PPP?

adonis

vrr, vitaj chybal nam tvoj "humor"
Z-uzka ,dufam ze sa uz usmievas, prosim ta, tak ako pise vrr, ak sa mas stretnut s ozajstnou kamoskou, kasli na vlasy ako stoja ,ved to nie je podstatne,podstatne je to stretnutie. Ked sa dokazeme odputat od nepodstatnych veci,dokazeme naplno prezit len radost a potesenie s ludmi,ktorym mame radi.
Predstavme si dievcata, ako by to vyzeralo fadne a nudne,keby sme vsetky boli rovnake, kazda rovnake vlasy,rovnake postavy, rovnake zmyslanie,rovnake ciny ,ciele.......
To by bolo strasne. Je krasne, ked sme kazda ina,osobita, originalna . A rovnake by sme mali byt len v tom, ze kazda bude zdrava a stastna a kazdy den prezije naplno. To teplo nam vsetkym dava zabrat, ale nam aj moze pomoct vybehnut niekam von,poznat nove veci a novych zaujimavych ludi,ist do prirody ,
kupat sa, santit a naberat energiu do chladnych zimnych dni.
A aj dnes kazda z vas moze urobit hrubu ciaru a povedat si: Stacilo, ppp nemusim a idem do boja. Neobzerat sa dozadu, co bolo, ale skusit odo dnes zacat inak, s radostou a usmevom. Prijemny den vsetkym a Z-uzka, ten vylet plati len ty sa rozhodni, ked budes chciet .