Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

minetka

ahoj kiky:-
No, mám sa vcelku dobre...ráno som síce opäť zlyhala:-( ale od minulého piatka prvýkrát:-)A už to nechcem robiť, snažím sa jesť normálne a pravidelne...a zdravo, alti :-)
Aj dnes som to urobila kvôli nafúknutému bruchu...nebyť toho, neurobím to vôbec, lebo už nemám takú chuť prejesť sa a potom...a neznášam našu wc misu:-) Je lepšie papať normálne, vychutnať si jedlo...keby som vedela,čo s tým bruchom...alti, Ty istevieš, čo s tým...:-)
Aj ked zjem iba joguurt, alebo nejakú drobnosť, je to to isté...už beriem aj acidophilus, ktorý obsahuje lactobacily,ale je to tuším ešte horšie:-(

minetka

kiky,
bolo by dobré zájsť k lekárovi...neviem,aké vážne sú tvoje problémy s ppp, ale pre každý prípad...nechcem ťa vystrašiť, ale budeš pokojnejšia,ked budeš vedieť, na čom si..veľa šťastia...a v Taliansku sa snaž nemyslieť na jedlo, na svoju postavu...viem, je to ťažké, tiež som si tm prešla, ked som chodievala na výlety s kamoškami...povedz si, že si krásna, zaujímavá a atraktívna baba, ktorá si chce užiť dovolenku, a aj keby si mala pocit, že papaáš viac, je to iba dobré pre teba,a neboj, nepriberieš, človeku teraz lepšie spaľuje, takže si môžeš aj dopriať...a navyše, budeš mať iste viac pohybu- plávanie, možno disko..:-) Tak sa neboj, telo potrebuje energiu,aby mohlo dobre fungovať,a navyše, budeš mať lepšiu náladu a viac sa uvoľníš, a užiješ si dovolenku:-)
Tak sa maj krásne, papa

kiky

celine: anorexia vobec nie je o tom..ja napr. jem každý deň ale aj tak mám anorexiu..teda aspoň určité znaky...ak ešte môžeš z toho hladovania a prejedania vycúvať urob to..lebo to čo príde s anorexiu(alebo bulímiou) je horšie než peklo...neprinesie ti to žiadnu spokojnosť s postavou.Práve naopak..
Začni papať normálne(ha ha mne sa to ľahko hovorí..ja to tiež nedokážem)..aspoň raňajky obed a večeru..len nehladuj!

minetka

Ahoj kočky...
celine, presne takto som začínala aj ja..ked som nastúpila na vysokú školu.. chcela som schudnúť, tak som aj tri dni nezjedla nič,ale potom si telo pýtalo svoje,a ja som sa doslova prežrala...zvyčajne cez víkend...potom prišli výčitky, ja som odcestovala na intrák,a začal krutý hladový týždeň...celých 5 dní som nejedla nič, maximálne tak dve jablká, mala som veľa pohybu,chudla som na kosť, čo ma veľmi tešilo...potom mi došlo, čo robím, tak som prestala,istý čas som mala pauzu,jedla som normálne,hoci som stále kontrolovala množstvo jedla...pootm nastal zlom, a ja som veľmi pribrala,ale už som nedokázala hladovať, a ked som to prehnala, prišla k slovu bulímia...a ťahá sa to so mnou už tri roky...
Takže si na okraji priepasti (bože,aké patetické...ale pravdivé:-( ), kým je aspoň nejaká nádej, utekaj od nej preč, k zdravému spôsobu života, a stravuj sa racionálne- toľkokrát opakované 5x denne malé porcie:-)
Držím palce,a všetkým prajem krásny víkend...a nepíšte priveľa, potom to v pondelok nestíham všetko čítať:-))

kiky

Z-uzka:mám také hormonálne lieky na cyklus,beriem ich už asi tri alebo štyri mesiace..a kramy mam len vďaka nim.Našťastie doktorka mala tam veľa pacientov tak mne len predpisala lieciky a šla som preč. Tie lieky su ESTRIMAX a LUTENYL ale ja si myslím ,že každá doktorka dáva iné lieky a závisí to aj od iných vecí..mne kvoli tomu robili tušim aj ultrazvuk..
Do Talianska idem už v pondelok..teším sa ale zároveň sa bojím že každý na mňa bude kukať ako na vychrtlinu, a že vôbec nezapadnem..:(
Dúfam že tebe sa darí lepšie jak mne..so mnou je asi dačo vážne lebo ma neznesitešne picháva na hrudi a ja neviem čo to je..

celine

ajoj Lucka a baby........ LUCKA:Dakujem ti za rady,ale asi sama vies ako to je,ze vobec nepocuvas ostatnych,aj ked ti chcu iba dobre...vcera a dnes som napr. vobec nic nejedla,iba dnes rano som nasilu chcela zjest tycinku [dokonca bola pre dietu]ale ako som ju zacala jest,tak som nemohla pokracovat,pretoze som nebola vobec hladna,a ani teraz som neni hladna,a viem,ze dnes ani jest uz nebudem,mozno vecer zjem nasilu nejaky dietny jogurt,ale bojim sa,ze zajtra,alebo pozajtra pride znovu na mna ten stav a ja sa budem prezierat cely den,az kym nebudem mat z toho depku...ale myslim,teda aspon dufam,ze anorexiu nemam,ved anorexia je,ked dievca nezje cele dni nic,a nie ze sa jeden den prezerie a ostatne potom hladuje...:[

lucka

Z-uzka.
Aj ja teba pozdravujem a prajem krásny dník. Teším sa na zajtra, máme veľkú akciu. Podľa mňa to teplo je skvelé. Ja by som nemenila. Je pravda, že je dusno a človek je unavený, ale je toľko možností ísť pri vodu, túlať sa do noci mestom,ísť opekať, posedávať vonku. Je to taký slobodný čas a hlavne nesedíš doma, lebo prší a fúka vietor. Vtedy totižto mne prídu najhoršie stavy. Neznášam byť doma, preto sa aj víkendov často obávam. Neviem, že kebyže bývam sama, tak to mám viac pod kontrolou, nakoľko by som si kupovala len veci, čo viem že spapám a nebudem mať výčitky - ovocie, zeleninky, jogurty, tofu.Alebo kebyže bývam sama, tak je to ešte horšie, lebo by som to mohla prehnať hocikedy a hocikedy si ulaviť. Čo myslíte? Lebo u nás je stále toľko papi a darmo hovorím mamine, nech nekupuje toľko, že potom vyhadzujeme. Ach jo, to sú problémy..

lucka

celine, neblbni. Veď musíš mať peknú postavu. Žiadna nadváha. Načo chceš byť chudšia?Stratíš všetky ženské krivky. Včera som stretla kamošku po dlhej dobe. Má bábatko, pribrala a neuveriteľne zoženštela. Nauč sa prijať svoje telo, tak ako ti príroda nadelila a nesnaž sa chudnúť za každú cenu (že to práve ja píšem!). Keď mi neprídu obdobia, tak to takto chápem, som vyrovnaná. Skús sa zamerať na niečo iné a nie len kilá,postava, jedlo. Choď si zacvičiť,plávať s priateľmi na fest, na drink. Buď silná, hlavu hore.