Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

Juj, Kikušik, teraz som si prečítala tú hrôzu čo sa ti stala.. :(( Dúfam, že to nebude nič strašné s veľkými následkami a že sa dáš čoskoro do poriadku, budem na teba myslieť.. Snáď sa ti čoskoro polepší, aby si aspoň na kupko mohla chodiť, keď už to Taliansko nevyšlo.. Ach jáj, to ma tak mrzí, viem ako si sa tam tešila.. To kôli mne, lebo ja som ti ho závidela, síce v dobrom, ale aj tak, teraz ti to nevyšlo, to mi je tak ľúto :,((
No a to že to už vedia rodičia je aj celkom fajn, aspoň si už možno budú dávať viac pozor na jazyk aby nepovedali niečo nevhodné, no a tie mega porcie, to sa dalo asi čakať, nepoznajú tú chorobu, možno z médii iba vedia, že jej obete nechcú jesť, nechutí im jesť, tak inak ako kopou jedla ti teraz nevedia pomôcť, pretože tú chorobu vôbec nepoznajú, nevedia čím by ti mohli najviac pomôcť.. Neboj hneď ako sa budeš cítiť lepšie dohodni sa aj s rodičmi na tom spoločnom stretnutí u psychológa, kde by im to mohol viac objasniť, aby to takto nepokračovalo naďalej a nemalo ešte horší vplyv na teba.. Drž sa mi Kikuš, len pekne odpočívaj a relaxuj, nech sa ti ulaví :-) Papa..

Alternativa

Kiky,
vies, Vasi nepojdu zrejme k psychologicke v pondelok. Alebo ano? To by bolo super.
Sucastou Tvojho vyliecenia je aj schopnost branit sa - sice inteligentne, v ziadnom pripade nie arogantne, ale povedat najblizsim, co je pre Teba najlepsie. V klude mame povedz, ze chces byt zdrava a musis si na vyvazenu stravu zvykat postupne. Lebo inak nic nevyhras, bude cihat bulimia. Mozes jej odporucit kupit si knihu ako pomocku k liecbe anorexie. Neboj, ked zareagujes ako dospele ziena, mama bude stat pri Tebe.

kiky

Alternativa: diky za rady..do toho tábora na 100% už nejdem..:(mám antibiotiká, ale nemám teplotu. Moja mama ma hneď na obed nutila do obrovskej porcie, ja som vedela že to takto dopadne..verim že psycholog im to vysvetli..:(

Alternativa

Kiky,
urcite zjedz kazdy den aspon 1 banan. Velmi podporuje dobru cinnost srdca a krvneho obehu, lebo obsahuje draslik.

Alternativa

Ako Ti je dnes, Kiky, Ty nas maly marod? Mas aj teplotu? A ten Tvoj pobyt v Taliansku je uz definitivne zruseny? Totiz si myslim, ze more by Ti po vsetkych strankach urobilo dobre. Zrejme mas lieky, ak antibiotika, tak by si nemala byt na slnku, ale dychat morsky vzduch...to by bolo super :o). Skus to nadhodit rodicom, pripadne chodte este zajtra na pohotovost na kontrolu Tvojho stavu. Tusim si mala cestovat v pondelok. Teda, ak ste uz Taliansko nedhlasili.
Je dobre, ze to vedia rodicia. Ale im vysvetli, ze musis pomaly prijat zdravy sposob zivota tj. cvicit optimalne -neprehanat a jedenie - 5x denne pravidelne, nie prilisne mnozstva, treba zeleninu a ovocie. NESMIES sa prehupnut do dalsieho extremu - ved to Ty ale vies, len to musia pochopit aj Tvoji rodicia. Daj vediet, ako sa mas. pa

zuju

dancaa- mam 180 cm a 70 kil,povedala by si mi ze som tucna... Rozum do lavy ti nevleje nikto, musis sama na to prist, aj ja by som mozno chcela mat postavu modeliek, misiek, fitnesiek, ale potrebujem ju? nie prto ze som ucitelka, a ked ma niekto nebude milovat s mojou vahou, nestoji za to.

dancaa

ahoj vsetky chore baby, zavidim vam to odhodlanie liecit sa , mama ma chcet dat v najblizsich tyznoch do nemocnice..........je to uz po druhy krat, minuli rok so to nejak oklamala, ale teraz je to zasa zle 177cm 49kg, chcem aj nechcem pribrat, som posadnuta tym uz 4roky, takze povedat si zajtra jem a negrcam, je pre mna zbytocneeeeeeeeee

kiky

Ahojte..včera musela k nam prisť záchranka..strašne ma pichalo na hrudi..už som myslela že mám infarkt či čo..mám zapálené priedušky a v sebe plno hlienu..takže do toho Talianska nejdem:(((je to celé nanič..
Jediné pozitívium toho celého je, že keď som už asi hodinu cítila tú neznesiteľnú bolesť na hrudi a myslela som si že to je srdce vyčerpané od mojho večného cvičenia..priznala som sa mame že mám anorexiu..už to vie aj otec. Cítim sa teraz veľmi zle všetko čo som chcela sa mi kazí..ale viem že teraz sa mi už anorexiu podarí prekonať..len rodičia to vzali zo zlej strany a hneď ma nútia jesť..ale verím, že psychológ im to vysvetlí..
Tak strašne som chcela ísť do toho Talianska..ja som verila že si tam nájdem priateľov a budem chvíľku šťastná..teraz mi ostali len slzy na lícach..je mi strašne z toho..:(

damaxy

zuju to desatoro,by sme si mali všetci opakovat alebo ho mat pripnuté na viditelnom mieste.Dakujem.Je to pre všetkých.Pekný den dievčatám na tejto téme

kiky

Z-uzka: prajem ti krásne kúpanie..ja zase kysnem doma ako celý tento týždeň..len jeden deň som bola s kamoškami inak sedim a čumim do blba..
ďakujem ti že sa ma snažiš povzbudzovať..je to mile..teraz si prajem aby som sa zajtra zobudila aspoň o 5 kilo ťažšia...aby bom v tábore bola na normálnej váha..a nie takto..veď aj plavky na mne len visia...:(((nenávidím tu chudosť a tu chorobu..