Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

dejna

Ahojte, mám za sebou ťažký včerajší deň. Bola som na povore, mám novú prácu, mením ju po 8-mich rokoch, takže mám trochu strach,ale bude to aj platovo lepšie a budem aj profesionálnejšie rásť- druhý jazyk a nové programy a pod. Takže je to taký môj malý úspech. Mám však strach a som momentálne v strese, či robím dobre. Preto som to včera nezvládla ani večer. Prečo keď som nervórna musím toľko doslova "žrať" a ešte k tomu sladkostí? Lejla, to myslíš vážne, že obeduješ len leden jogurt ? A potom to ideš vyvrátiť? Ja riešim obedy každý deň ináč. Buď nejem a jem, až doma, samozrejme sa ale objem a vraciam, alebo mám na stole tyčinky, alebo macesky, ktoré chrúmem počas dňa a necítim potom,ani hlad, a nemám ani nutkanie vracať. Ale zdravé to určite nie je. Dnes idem na šalát s kuracím mäsom,viem že ho zjem a vracať nebudem, lebo je to zdravé a zjem len jednu porciu, lebo tam budú kolegyne. Ja mám problémy až doma, dostávam záchvaty, som strašne hladná, zjedla by som a neklamem min.10 jogurtov a k tomu ešte kopu inšieho. Keď raz začnem jesť, neviem kedy prestať. Hľadám, čo je doma, jem všetko dokopy. Včera som už jedla aj sterilizovanú fazuľu. Vôbec to ináč nejem,ani to neľúbim. Ale sú to stavy, kedy by som zjedla aj klince. Potom už len jem a myslím si, ešte toto a toto a jem už z vedomím, že to pôjdem vyvracať.

lucka

Lejla:
Som úprimne rada, že si sa rozhodla napísať hrubú čiernu čiaru. A predstav si, ja tiež,ten spôsob žitia, stravovania a vôbec rozmýšľania už nechcem vrátiť. Chcem byť zdravá,sebavedomá usmiata baba, ako vždy predtým. A už si tú premenu a iskru v očiach všimlo aj okolie, to ma posúva ďalej, dáva ohromnú energia. A okrem toho trávim čas s človekom, s ktorým sa cítim hrozne príjemne. Lejla,sme tu všetky s tebou a držíme ti palce

kiky

Z-uzka: to som rada že si sa opäť ukázala..už som sa aj trochu bála, že čo sa s tebou stalo..prajem ti krásny deň!!

Alternativa

Z-uzka,
ja som si myslela, ze si niekde vegetis, priala som ti slniecko a more. Skoda, ze to bol len PC, ale aj to more raz vyjde. Urcite.
Kiky,
nepochybovala som, ze si citliva a vies dat svoje city na javo. To len pre istotu :D
Minetka,
vyborne, ze to mamina vie. A tesim sa, ze zase jedna matka tu vsetkym vahajucim a bojazlivym detom ukazala, na co su mamy :D.
Lejla, Dejna,
plati veta, ktoru som tu uz pisala: Ak zakopneme, je to dokaz, ze ideme dopredu.
Usmejte sa a prajem vsetkym den bez zakopnuti. Alebo aspon nech ich je malo :D, vieme ich pocet vyrazne ovplyvnit.

Z-uzka

Dobré ráno všetkým!

Ospravedlňujem sa za taký výpadok, no mali sme pokazený počítač, takže nebolo možné pripojiť sa a nakoniec nám ho vzali do opravy..Ale ako vidím poradili ste si tu aj bezo mňa :))
Miška ďakujem, že si na mňa myslela, si zlatá, no mám sa tak všelijak, nič moc, snáď tebe sa darí viac :+)

Tak príjemný deň, mal by byť slnečný, taký akurát, ja letím ku zubárovi, papa...

kiky

Alternativa: snažim sa všetko čo pokazim vždy aspoň trochu napraviť..tak sa mamine vždy aspoň objatím ospravedlnim..

zuju: keď budeš mať čas napíš aj viac jasne..dneska som sa do toho kurzu prihlásila tak dúfam že pomôže..
Moja psychologička tiež odchádza na dovolenku,sedenia mi pomáhajú, ale ja verím že vydržím aj ten čas bez nej..a ty to zvládneš tiež neboj sa..VER SI!!

lejla

Jeeeej Alti si milá. Ďakujem. A naozaj, už som vypila 3 hrnčeky (jeden zelný čaj, jeden mättový a jeden thermojetic čaj) a ráno som si s deťmi dala banán. A je takmer 11 hodín a necítim ten ukrutný vlčí hlad. ale naozaj, je to aj veľa o našej psychike...držte mi palce...začínam sa pomaly na to všetko aj tešiť...viete koľko zbytočnej energie, peňazí a času si toto všetko važaduje....uff, radšej dnes na to ani nemyslím...kašlem na to...teším sa z práce, zo seba a na mojích drobcov....a zo včerajšieho krásneho neskorého večera s mojím manželom. :-)

Alternativa

Lejla,
uz tu ciaru vidim, citim :D. A niekde na nej stoji zastup kamaratov z tohto fora. Ak Ta napadne rusit ju, tak Ti to jednoducho nedovolime, lebo ani Ty ju uz nebudes chciet zrusit, OK? Takze zacali sme s usmevom a prejdeme k tomu splnu:
Pista dorazne varuje pred dopracovanim sa k "vlciemu hladu". JE TO DEN PLNY OVOCIA A ZELENINY A TEKUTIN, nie hladu.
Dobry je ananas, banany, hrozno, jablko, broskyna. Dopoludnia nase telo ma schopnost spracovat jednoduche prirodne cukry bez ukladania do "vankusikov" - tukovych samozrejme :D. Kedze v splne prijimame vsetko lepsie, tak napr. zelena a cervena zeleninka je super podla moznosti na surovo /ladovy salat, mrva, paradajka/ - system 5x denne mensie porcie. Ale toto vsetko mozes aj mimo terminu jedenia. A preplachovat telo prirodnymi stavami, ZIHLAVOVY CAJ aj 2l, mineralky, ine caje. Nemala by byt kava, kupene dzusy. A tuto filozofiu je dobre zaviest aspon z casti aj kazdy den, ziadne blboviny hlavicku potom nenapadnu, lebo nebude dovod. Ved si napiseme v teme o BMI ako dlho sme vydrzali :D. Pa a pekny den plny drobnuckych radosti, ktore budeme vidiet. Maju smolu ti, co ich nechcu vidiet :D

lejla

Ahojte kočky. Takže včera sa to u mňa všetko zopakovalo...naozaj mi asi telo dáva signál, že už má toho dosť. Takže idem si po hrubú centrofixu, a začínam kresliť nezmazateľnú čiaru. Už MUSÍM. Asi je ten pravý čas. Dnes aj napriek dosť škaredému a chladnému počasiu sa cítim fajn...a rozhodla som sa už včera, že idem si dať "očistný" (ni hladovací) deň, keď už máme ten spln. Lenže chcela som poprosiť Aternatívu, aby mi poradila ako presne na to, čo mám jesť alebo piť a v akých časových intervaloch . Ďakujem a som odhodlaná, že to vydržím. Ako sa mávate Vy?