Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

lejla

Páááni Minetka, tak klobúk dole...ja sa tak teším spolu s Tebou. A že to malo taký fantastický priebeh, to by som nepredpokladala. Máš úžasú maminu..naozaj. A ozaj, môžeš mi povedať koľko meriaš a vážiš? Keď Ti už aj Tvoja maminka povedala, že si chudučká? ja len zo zvedavosti...Verím, že to takto super pôjde ďalej a dostaneš sa úplne z tejto zákernej choroby. A pre zmenu viete, čo mne dnes manžel povedal? že už aj lícne kosti mám tučné...sila, čo? že som nejaká široká v tvári...bože už aj kosti mu vadia, čo sa ich veľkosť asi nedá zmeniť. A to môj muž je vysoko logicky a ešte neviem ako mysliaci človek, ktorému sú známe všetky fyzikálne a chemické javy, takže hádam mu je jasné, že toto je dané prírodou, to nie je môj tuk. Horšie je, že on stále akože podľa neho sranduje, ale mňa sa to tak dotýka...:-(

minetka

Dobrý deň všetkým:-) Pripájam sa neskôr, lebo ráno som bola u gastroenterologa, mám totiž helicobactera a moja lekárka vravela, že to nafúknuté bruško môže byť aj z toho...robil mi tú sondu do žalúdka, bol prekvapený, že ma vôbec nenapínalo...keby& tak vedel, aký mám nácvik pchať si niečo do hrdla,a nič mi to niekedy nerobí...bol neskutočne milý, veľmi príjemný,všetko mi vysvetlil...predpísal mi lieky,robil aj usg,vraj som celkom zdravá (aká irónia,že? :-) ) Zvláštne, po tom všetkom, čo so svojím telom vystrájam, je všetko ok...
K tomu včerajšku...večer som sa šupla mamine do postele (a to májm 24:-) ), a pomaly to zo mňa vyliezlo...mama reagovala skvele, úplne pokojne, vypytovala sa,ako dlho to zasa trvá, a viete,čo mi povedala?Vraj to tušila,ale vedela, že budem zapierať (mala pravdu), tak počkala, kým s tým vyjdem sama...potom ma objala, hovorila, aká som pekná, rozumná, že si nesmiem tak ubližovať, hovorila mi o zdravotných následkoch, o tom, aké by to bolo super, keby som bola OK, ako sa budem tešiť zo života...dosť dlho sme sa rozprávali, povedala, že mi pomôže,ako bude vedieť, že aj ked príde kríza,mám jej to povedať, že nebude kričať,ani mi nič vyčítať, že ma podrží, ked bude zle...Ale že musím ja chcieť a papať normálne, lbeo som až veľmi chudučká...bolo to fajn, aj ráno bolo také pekné...
ale prišla som na jednu zaujímavú vec- ja už nemám bulimické záchvaty, že sa musím prejesť,vyvrátiť to,aby mi bolo dobre, môžem mať aj plnú chladničku,a nič sa nestane, ale ked mi nafúkne to brucho, vtedy ho chcem mať ploché,a preto to urobím...takže to už nier je tá typická žravá bulímia...ale viem, že musím prestať aj s týmto...
Takže kočky, som šťastná, že som to mame povedala, verím, že mi to pomôže...veľmi pekne vám dakujem, že ste ma podporili,že ste na mňa mysleli, to mi dodalo odvahu:-)
Dejna, Lejla, som rada, že sa vám to podarilo, aj toto je veľký úspech.len tak ďalej, uvidíte, že sa to podarí...

dejna

Lejla, nemala by si sa cítiť mizerne, až tak veľa si toho nezjedla, to je v pohode. Ja by som dokázala v mojom záchvate zjesť 5 kur.bagiet a 5 míl, takže hlavu hore, nemaj výčitky, bola to normálna porcia. Aj keď si mohla zjesť namiesto keksika radšej jablko. Možno by tvoje výčitky boli menšie. A k tomu si nič cez deň nezjedla. Za celý deň je to aj tak málo.

dejna

škoda, že niečo podobné ako anabell nefunguje an u nás, je tam mnoho programov a organizujú aj prednášky pre rodičov a pod. Taký týždenný pobyt niekde s týmto programom by tiež nebol na škodu. Je to podobné ako welness, robíš niečo pre seba, okolie by nemuselo vedieť, že sme tam kôli anorexii, alebo bulímii. Myslím, že na Slovensku takéto združenie veľmi chýba.

lejla

Ahoj Dejna.Takže aj ja som mala včera pekný deň s deťmi...ale moje telo akosi štrajkuje...zjdela som tesne pred mojím pokusom keks milu a kuraciu bagetu, pretože som nič inšie cez deň nezjedla. A takto moje telo zareagovalo...Asi to tak malo byť...ale cítila som sa mizerne.

dejna

Ahojte, môj deň bol včera super. Zvítala som sa s dcerou, mali sme si toho toľko povedať, zážitky a tak, že som na jedlo ani nepomyslela. Večer som síce nutkanie cítila, ale šla som spať spolu s ňou, manžel je 2 dni preč, takže sme sa ešte rozprávali v posteli do noci a potom spolu zaspali. Bola som strašne šťastná a kľudná. Dnes som v práci, včera som mala volnejší deň, ale dnes sa idem zblázniť, takže som v strese a myslím len na obed.prestávku a na jedlo. Raňajky neboli žiadne, nestíham.
Lejla, čo si zjedla, keď to nešlo z teba von? Mne sa to stáva po grahamových tyčinkách je to ťažké, preto ich jem čo najčastejšie, je to taká moja malá terapia.

lejla

Ahojte všetci...veľmi veľmi som zvedavá ako dopadla naša minetka so svojou mamkou....
Milá Dejna, tak ako? Včerajšok ako si zvládla? Ako ste sa zvítali s dcérkou?
Ja som včera zažila niečo, čo sa mi ešte nestalo...mala som neskutočne plný žalúdok a chcela som opäť urobiť to prekliaté sv...tvo! Ale moje telo odmietalo, normálne som to nedokázala, nešlo to, skoro mi vytrhlo srdce a oči z jamok, ale nie...žeby to bol varovný signál a mám sa konečne spamätať? Nakoniec som bola aj rada a nejak som sa uvoľnila a prežila som krásny večer s dcérkou...

kiky

Alternativa: ja viem že to musim mame vysvetľovať ale pre ňu je každá porcia malá. Jedine ona vie čo je dobré..nechápe že keď mi na obed naloží tak veľa idú ma zožrať výčitky a že ani normálny človek už nedokáže potom nič zjesť..ale nejak to musim vydržať..možno keď priberiem ju to opusti.Uvidim čo mi povie psychologička..Idem si teraz pozrieť ten kurz čo písala zuju znie to zaujimavo..

Alternativa

POZOR POZOR POZOR POZOR POZOR Vsetky dievcata,
aspon si tuknite ten kurz, co napisala Zuju. Aby sme vedeli, co vsetko mozeme pre seba urobit - aspon trosku.

zuju

ahoj alti, kurz je korespondencny, cez mail alebo postou, dostavas prvu, druhu... lekciu, tyka sa to ppp/tvorenie jedalicka, problemy suvisiace s jedlom, problemy v rodine.../ proste je to akoby si mala terapeuta na dialku. Stal ma myslim okolo 1000 Sk, neviem presne platila som pred rok a pol, lebo som to mala prerusene, liecenim. tukni si www.anabell.cz tam by to malo byt.
Co sa tyka platnicky, mam zuzenu poslednu stavcovu medzeru, takze necvicim spodny chrbat ani zadok a zadnu cast noh.Uz to krotim samozrejme