Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Minetka,
vyborne, budete na ten boj dve a mamina je aj za troch, no nie:o)
Zuju,
nemas z coho mat strach. Terapeut sa vrati a Ty mas jasne, co chces. A to aj tak bude, predsa nezburas to, ze si sa tak krasne posunula ku zdraviu
Lejla,
pocuvaj Tvoje telo, lebo Ti dava signal, ze to uz nechce. Urob jednoducho ciaru a bojuj, dobre? :o)
Dejna,
nechaj dcerku, nech Ta celkom zamestna. Bud stale s nou s peknym programom - napr. santenie na luke za dedinou. A na ostatnych sa vybodni, urcite:o)
Kiky,
Ty si tu dnes taky nas najmladsi -aspon si myslim - benjaminek. Nic sa nedeje, ked vam detom na nas mamy "rupnu" nervy. Ale vies, ked prides v pokojnej chvili k mamine, len tak ju pohladkas po ruke, alebo das pusu a len tak zo srdca jej povies "ako dobre, ze ta mam"...
Pekne snicky dievcata

zuju

caute kocky, myslim na vas, mala som dnes strasne tazky den na psychicku, bojim sa co bude, terapeut ide na skolenie a dovolenku, tak mam terapiu az o styri tyzdne a nevydzim to! Nemam v Presove nikoho komu sa mozem zdoverit...
kiky- skus si tuknut na www.anabell.cz alebo napisat mail jana.sladka@anabell.cz, ci su teraz korespondencne kurzy. Podstata je ta ze som desatkrat dostala niekolko stran otazok tykajucich sa ppp/tvorba jedlanicka, zakazane potraviny, situacia v rodine, moje sebahodnotenie.../ tie som vyplnovala a radila sa s nimi. Tie lekcie na seba nadvazuju.
Dnes uz je neskoro ale odpisem zajtra podrobnejsie.

kiky

minetka: tak ti gratulujem že si to mame predsa len opäť povedala. že s teba niečo padlo?Taký kameň?Zo mňa teda určite..

Dneska pri obede som na mamu trochu nahučala..mala som aj výčitky ale zdá sa že ma už nebude tak nútiť..aj keď sa cítim dosť zle pretože si na nej vylievam zlosť..:((

zuju:môžeš mi napísať viac o tom korešpondenčnom kurze z Anabell?Ako to prebieha..čo sa tam vlastne deje a tak? Chcela by som to absolvovať, mama im ide zajtra poslať peniaze.Pomohlo ti to k niečomu??

lucka

Tak ako sa mávate? Ja mám šťastné obdobie, kedy si na vracanie ani nespomeniem. Neviem čím to je, to sa tak strieda a mám skúsenosť ak porúším jeden deň na druhý deň zase a potom minimálne 3-4 dni v tom lietam, až dokým ma nebolí úplne hrdlo. Ja som spoznala 1 úžasného človeka v sobotu, tak moje myšlienky sú teraz zamerané tam, a našťastie, jedlo nie je priorita. Ach, ako dávno som nezažila tento pocit. Inak ma obchádza nejaká choroba, tak sa cítim dosť slabá.Ešte vám chcem povedať, že ja teraz už asi mesiac papám len ovocie a zeleninu na všeliaké možné spôsoby, pečenú, varenú, zapekanú, šaláty.Ovocie aj sušené. zhreším len mliekom a acidkami a syrom tofu, inak zelenina, ovocie dokola a podarilo sa mi dobre schudnúť. Aj známa v UK je fruktariánka už rok a schudla tým asi 15kg. Ale samozrejme sa do toho nenúťte, ak zelenina nie je vaša špecialita, mne to ale chutí, tak nemám problém to dodržiavať. Len toľko,aby som sa príliš nerozpisovala. Držím vám palce babulky

lejla

Ahoj Dejna. Ako prosím Ťa riešiš obedy??? Ja mám na stole pred sebou jogurt activiu, ale mám pocit, že som hladná na oveľa oveľa viac....ale dnes to zvládnem...vyhrám...a ešte sa mi po práci ohlásila návšteva, takže nemôžem zlyhať.

lejla

ďakujem Vam baby za povzbudivé slová. A čo sa týka môjho manžela, tak má naozaj fakt príťažlivé a vytrénované telo, snedú a krásnu pleť, už troška sivých vlasov, čo mu pridáva na takej zrelosti a charizme, ale jasné, že sú tam aj nedokonalosti. Ale keby ste vedeli ako sa on má rád!!! Asi by som sa to mala od neho naučiť....a na druhej strane by som sa mala naučiť nepočúvať tie narážky. Hoci niekedy to ide a inokedy sa to jednoducho nedá prepočuť....

minetka

Jooj, furt sa mi podarí napísaťž hotové litánie,aj ked si poviem, že budem stručná:-)) Kto to má po mne všetko čítať????!!!! :-)))

minetka

Dejna, my žijeme s mamkou iba dve, ocko umrel,ešte ked som bola malá, aj preto máme s mamou taký blízky vzťah...aj včera mi povedala,že musíme byť k sebe úprimné, nech je pravda akokoľvek krutá, chce ju poznať, že je to lepšie ako klamstvo...a má pravdu...práve som prišla z obeda, mala som bolonské špagety , boli mňam mňam:-)) a vôbec ma nenapadali zlé myšlienky...keby to tak bolo stále...
Jedna vec je pravdivá, chlapi sa vôbec nezamýšľajú nad tým, ako vyzerjú, oni sú vždy krásni, perfektní...a nedochádza im, že žene to môže ublížiť, ak jej niečo také povedia...Môj bývalý priateľ si o mne dodnes myslí, že som krásna, mám krásne telo aj tvár...nie som žiadna modelka, ale pri ňom mávam pocit,akoby som bola.,..dokonca si vždy všimen,ak som pekne oblečená...môj terajší priateľ mi nepovie,ak vyzerám dobre, iba ma skritizuje,ak to nie je tip top, alebo mi povie niečo ako že zo srandy...ja už viem, že musím reagovať s humorom,lebo to yslí fakt zo srandy, a potom je to v pohode,raz som reagovala slzami,a poviem vám, to bolo ľútosti, objatí a ospravedlnení...ale vtedy mi vysvetlil, že to myslí iba zo žartu,že ma rád naťahuje...je to ťažké,ale skúste to aj vy takto brať, a povzneste sa nad to, ved my vieme, že sme krásne aj bez toho...(aj ked občas to potrebujeme počuť.-) )

dejna

minetka, super, teším sa s tebou a trošku ti maminu a vzťah s ňou závidím, je to veľká pomoc a podpora. Ozaj a čo ocino? Ten to tetuší?
Lejla, čo ti napísať Je to ťažké počúvať kritiku na svoju postavu, ešte k tomu od manžela. On je dokonalý?

minetka

Ahoj lejla, mamina je ozaj zlatá, ja viem:-) Ja meriam 172cm,a vážim 48kg...ja viem, chcelo by to nejaké kilečko naviac...budem sa snažiť :-)
Z manžela si nič nerob, prosím ťa, vieš, môj priateľ si tiež zo mňa uťahuje,a tiež to niekedy zle znášam, aj ked viem, že je to sranda...ale inokedy mi to vynahrádza, takže je všetkoOK...ale problém je aj v tom, že my s PPP sme na také veci dosť citlivé, hlavne, pokiaľ ide o výzor...mne ale priateľ skôr hovorí, že som samá kostička, a tak...Lejla, musíš si hovoriť, že si krásna, atraktívna...ked ideš po ulici, len si všimni,k oľko mužova sa na teba pozrie s obdivom...ver mi,toto pomáha zvyšovať sebavedomie:-) Ale dôležitá je sebadôvera, musíš sama veriť, že si krásna,a to sa Ti bude odrážať v očiach,,a budeš ešte krajšia...pamätaj si, každá žena je krásna, ked má v očiach iskru a vyžaruje spokojnosť...skús sa na seba pozrieť inými očami...a z vlastnej skúsenosti viem, čo pomáha ako zbraň proti partnerovi- ber to tiež ako srandu, on vie, že sa ťa to dotkne,a to ho ešte viac provokuje, ver mi, ked uvidí,že si vzala s humorom, bude nielenže prekvapený,ale po čase ho to prestane baviť, uvidíš:-) Tak sa drž!