Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Kiky,
kym som dopisala, Ty si nam napisala odpoved o Salemkovi. Skoda, myslim, ze aj Vy a hlavne Ty mu budes velmi chybat.

Alternativa

Ahoj dievcata, vitaj Gabina,
tazko sa mi hladaju slova k poslednym rozhovorom. Viete: ked sa prejeme, tak zaludok to nevie stravit a vtedy je najlepsie to dat von - to je normalne. A v mentalnej rovine to plati rovnako - to nestravene davate von. U bulimie je to kombinacia oboch foriem, lebo to psychicke nestravenie podporujete tym fyziologicky normalnym - prejedenim a vyvracanim. Treba sa ucit vecne riesit to, co riesit vieme. A co nevieme, tak sa s tym vyrovnat a nechat plynut. Toto je problem mnohych diagnoz, ale da sa to naucit. Ved telo Vam dava signal, ze PPP nechce: telo Vas boli, ste slabe, unavene. Pozrite sa do zrkadla, ci mate v ociach tu nadhernu zivotnu iskru - asi nie. Mne v urcitej krize pomohlo, ze som si povedala, ze sa uz na nic nebudem hrat: ked ma nieco trapilo, hnevalo, povedala som. Ked som smutna, nenutim sa do smiechu, viem uz povedat nie, ak je treba. Najvacsie rezervy v tomto u Vas vidim v partnerskych vztahoch. Mala som ich aj ja tu, dnes je vsetko OK a partnerskemu vztahu to velmi prospelo.
Minetka,
liecba helicob. je velmi zatazujuca zaludok, to musis vydrzat. Jedz len lahku stravu, mensie mnozstva 5x denne. Ved nasa Kiky vidi, ze to fakt funguje.
Kiky,
s babatkami kazdeho druhu je to tak, ze sa pri nich clovek nevyspi :o). A neda sa, ze by Salemko spal u Teba? To jeho buntosenie prejde, ked trosku podrastie.
Vrr,
lepsia by bola kniha s navodmi na jedenie, ta moja to nema. Ale moze byt Tvoja :o)
Z-uzka,
kedy zacinas semester? Ides aj na nejake pripravne sustredenie? Lebo u nas take byva pre prvakov. A pracujes este?

kiky

dorka: moji rodičia mi už teraz nedovolia mať žiadne zviera dokým sa nepresťahujeme do rodinného domu. Mala som šancu, ale vybrala som si kocúra ktorý bol navyknutý na skákanie po stromoch a u nás v byte trpel. Teraz už rodičia o zvieratách nechcú ani počuť..

dorka

kiki velmi dobrym spolocnikom moze byt aj psik skus porozmyslat a ked bude steniatko to bude iste zive.treba si vybrat rasu ktora je kludna.ja nemam taketo zdravotne problemi no mala som stresy tazke obdobia a moja spolocnicka mi bola vzdy oporou:)a fenky su kludnejsie.

kiky

minetka: aj ja mám problém s tým bruchom vždy keď sa najem sa nafukuje, ale som dosť prekvapená lebo teraz keď jem 5-6x denne(obedy a večere su velke porcie) brucho sa mi už tak nenafukne. Skus aj ty pravidelnejsie papat možno sa to nejak umudri..

Musim vam povedať že toho kocurika idu moji rodičia vrátiť, lebo je strašne živý a v noci nevie byť sám. Chce sa stále hrať a už 4 dni sme nikto nespali...bude mi veľmi smutno. Rodičia sa báli mi to povedať že sa znova uzavriem ale ja viem že potrebujú sa vyspať do práce a nemôže to ísť takto ďalej..bude mi smutno..:(

gabina

dievčatá...
stále sa opakuje vo Vašich príspevkoch: "...môj manžel mi vyčíta...nepáči sa mu toto a tamto..."
Nie Vaši manželia ale Vy, baby ste tie osoby, ktoré máte milovať a poslúchať, ktoré si máte nesmierne vážiť, pre ktoré sa oplatí smiať a plakať. Vy ste sebe najbližšie a napriek tomu sa nenávidíte. Nenávidíte sa celé alebo nejakú časť svojho tela...Ak máte robiť niečo len kvôli tomu, že sa to nepáči manželovi, priateľovi, susedovi, bývalému spolužiakovi...nemá to vôbec význam! Všetky najkrajšie veci si musíme darovať my samé. Nikto iný nám ich nedaruje.
Čo ak sa stane, že nedajbože ostanete bez svojich chlapov? Kvôli komu sa budete potom nenávidieť? Treba prehodiť optiku, odtrhnúť sa od toho, ako nás chcú vidieť oni a naučiť sa milovať každý kúsok nášho tela. Pomaly a postupne, každý oblúk, každý chĺpok, každý kúsok kože.
Byť sama sebe najmilovanejšou osobou - to je prvoradá úloha. Keď si vážim sama seba, keď sa mám rada s krivým nosom, s chemlonovými vlasmi a nohami do O, nemôže ma rozhodiť poznámka o väčšom brušku...
Veľmi Vám držím palce!!!

lejla

Ahojte holky, tak ja presne poznám to, keď mi manžel vyčíta, že mám penumatiku. Po tehotenstve s dcérkou sa mi úplne inak vyformovalo brucho ako pri chlapcovi. Ostalo mi všetko na páse, takže mi manžel hovorí, že nemám ani pás. A aj preto si chcem kúpiť o číslo väčšie rifle, aby mi to tam až tak nevytláčali...

minetka

Ahojky, dejna, viem,ako ti je, ja mám tioež také telo, tenké nohy a ruky,ale to brucho...ono nie je až také tukové,ale ľahko sa nafúkne,lebo mám rozťahaný žalúdok..a aj ked som cvičila na brucho ako divá,nič nepomohlo...teraz som si dala liečiť helicobactera, beriem laktobacilové prípravky,ale zdá sa mi to eštš horšie..a preto som celý týždeň prevracala, ráno aj na obed...a minula som skoro celú výplatu,a to chceme ísť ešte s priatešom v septembri do Tatier, tak neviem, z čoho si to zaplatím...prečo to stále robíme??

dejna

Lejla, zabudla som podotknúť, že tangáče nosím aj ja už ani neviem koľko rokov, ale mala som ich prvá v okolí a všetci ma vtedy hodnotili ako šlapku. Tí, alebo tie, ktoré vtedy boli tak kritické ich nosia teraz sami.Manželovi sa to páči, aj keď sa môj objem zadku neustále mení priberaním a chudnutím. Jeho skôr trápi moje brucho, hovorí, že som ako v piatom mesiaci, že mám veľkú pneumatiku, ktorá sa mi cez nohavice, alebo rifle rozlieva. Viem, že má ale pravdu, tak to pociťujem aj ja. Vyzerám ako somálec, alebo ako pavúk, veľké brucho, z ktorého trčia ruky a nohy. Doma už ani nemáme veľké zrkadlá, všetky som dávno odstránila, aby som sa na seba nemusela pozerať.

dejna

Ahojte, gabi a lejla, v podstate máte obe pravdu. Ja väčšinou tiež využívam čas na "to" keď som doma sama, vtedy sa mi to normálne žiada. Rýchlo sa potrebujem odreafovať, kým niekto príde domov. Koľko krát sa mi stalo,že som sa prejedla a chcela sa ísť vyvracať a prišiel manžel. To bolo utrpenie, stále som myslela len na vracanie, žalúdok ma bolel čakala som len na chvíľu, kedy sa zavrie do kúpeľne a nebude vedieť, že som na wc hodinu. Ale koľkokrát, naposledy včera večer /takže som nevydržala/ som bola nad misou a hovorila si v duchu, bože čo to zase robím, ale neprestala som. Už keď sa tak prejem, musím to dostať jednoducho von. Včera som zjedla desať kukuríc. U mňa je problém ten, keď už začnem jesť, neviem kedy prestať. Prestanem až keď mi ide roztrhnúť žalúdok a utekám to vyvrátit. Nemusím byť ani hladná a dostanem do seba kopu jedla.To je ako obžerstvo.