Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

lejla

A takto presne to napísala aj na téme Bulímia, anorexia holka pod nicko "j". Je to dobre napísané....a podľa mňa aj pravdivé

lejla

Ahoj mishenka....ok, skúsime to spolu. Je pravdou, že aj ja sa chcem hlavne uzdraviť, ale nechcem pribrať. Takže je to dosť paradox...nedávno som sa zamyslela nad jednou vecou...možno kompletné uzdravenie by nás stálo tak max 3-4 kilá navyše, okolie by si to ani nevšimlo, my by sme sa mali akceptovať aj s tými pár kilkami naviac, ale ten spokojný život??? To by stálo za to....myslím si, že normálnym stravovaním by sme niečo pribrali späť, ale asi len do určitej hranice (ak teda neberiem do úvahy nekontrolovateľnú žravosť)...Stojí to za zamyslenie...hmmmmmmmm

misha

ajoj lejla,
prosím Ťa, mohla by si sa mi ozvať na mail Misenka85@atlas.sk? Chcela by som sa uzdravovať s Tebou, hoci sa ešte neviem na 100% rozhodnúť:-( Chcem sa uzraviť, ale chcem aj schudnúť:-( Čo mám robiť?:-(

minnetka

Ahoj kočky, blbne nám server, tak sa nemôžem pripojiť:-( Zasa som mala zlé ráno...včera som mala zlý deň v práci,šef prepustil jedného kolegu tesne pred dôchodkom,a on to vzal zle,a večer sa mi ozval bývalý priateľ,že sa chce rozlúčiť,lebo ochádza do Čiech...a tak som sa večer prejedla,v noci mi bolo zle,a ráno...ach bože, prečo??!! :-(

lejla

čo sa týka môjho víkendu, tak bol taký pol-na pol. V sobotu sme mali rodinnú akciu na chate. Toľko ľudí pokope som videla naposledy snáď na našej svadbe :-))). Ale nie bolo fajn, opekalo sa, bol guláš...a ja v snahe vyhnúť sa dobrotám som sa venovala deťom, hrali sme rôzne hry, kopec detí, takže sa to dalo tam pekne ovládnuť. V nedeľu som si doobeda vymyslela činnosť, tak som kmitala ako hodinky a poobede sa pokazilo počasie, tak sme sedeli doma a zrazu som sa rozhodla piecť, variť, vymýšľať pomazánky...a neodolala som...ale poviem vám, keď som sa tak napchala ako prasiatko...tak som si povedala, že ma to už nebaví...šak nech mi to žalúdok strávi, nech sa trápi a ja mám ponaučenie, že takto sa prejedať nemá zmysel. Včera som išla z práce pre dcérku a ona bola taká podarená...šli sme spolu do mesta a niečo tam zavoňala a vraví, mamka dačo tu fajne vonia....a som sa jej opýtala, či je hladná, tak mi vraví...no dala by som si pizzu, taaaaaaaaakú veľkúúúú fajnúúúúú....tak nemohla som mojemu 3 ročnému drobcovi odmietnuť, tak sme spolu šli na pizzu. A keby ste videli s akou chuťou a radosťou sme spolu papali jednu pizzu na polovicu? Normálne som sa tešila z dcérky a aj z chvíle byť s ňou a takto sa tešiť z obyčajnej pizze....bolo to super a vôbec ma netrápili žiadne výčitky....Takže hádam to takto pôjde dalej, ak keď niekedy mám myšlienky na zlyhanie, ale musím to ovládnuť, lebo naozaj ma to vôbec nebaví a nevidím v tom žiadne plusy....Takže asi toľko moje litánie....pekný deň

Alternativa

Lejli,
musim zareagovat, lebo je to velmi osobne. Jasne, ze mam kopec problemov aj ja. Ale uz ich dokazem spracovat, riesit alebo neriesim, co riesit nedokazem. Vies, aj ja som si svoj kalich horkosti uz vypila a stale mi ho zivot ponuka. Tiez poznam fazy depiek a mnohych diagnoz, ktore mali zaklad v psychike. Plati: co Ta nezabije, tak Ta posilni. Nesmieme dopustit, aby nas cosi zabijalo, dievcata. A viem, ze ste tu aj Vy vsetky pre kazdeho, kto to potrebuje alebo bude. Teda aj pre mna. Podla mna tento web ma spravnu atmosferu, preto som tu s Vami fakt rada :D

lejla

Dobré ránko Alternatíva. Čítať riadky od Teba je tak upokojujúce, motivujúce a hlavne plné sily, odhodlania a presvedčenia. Si naozaj úžasný človek, bez ktorého by toto fórum a hlavne niektoré témy nemali to správne čaro a ten správny hnací motor.Slúžiš všetkým ako poradca a možno sama máš nejaký ten problém, s ktorým sa nám nezveruješ a my sa ani nezamyšľame nad tým, či náhodou nepotrebuješ aj Ty nejakú radu alebo pomoc. Ak Ti budeme niekedy môcť pomôcť, alebo ak náhodou aj v Tvojom živote je nejaký problém, zádrhel alebo sa budeš len tak chcieť vyrozprávať, tak sem s tým...veď sme tu predsa aj my pre Teba, nie len Ty pre nás. Ale aj tak Ti patrí obrovské Ďakujem....

Alternativa

Dievcata, mame za sebou dalsi weekend. Pre niektoru lepsi a niektoru horsi. Nevadi. Dolezite je, ze viete, ze tie zle dni nechcete. V tejto faze bojujte o kazdu pohodovu hodinku. Rozumieme si, vsak? Nezostavajte same, nebudte v kuchyni, nemajte plnu chladnicku, budte vela von za kazdeho pocasia, sportujte -ale rozumne. To je prvy krocik. Ved predsa nezjeme tu jedinu porciu, ktoru ma urcenu napr. dieta alebo otec po prichode z prace :D?
Dejna,
vyuzi svoju silnu paku, Tvoju dcerku. Bud vela casu s nou, mysli vtedy len na nu. Ona Ta velmi potrebuje zdravu, inak nechtiac stres prenasas aj na nu. Urcite to dokazes, urcite, stale na tom makaj moja.
Kiky,
ako spinkal Salem? A co, chyba mu mamina alebo nocne potulky? A je maznavy? Napis nam o nom viac. A ako vyzera Tvoje doliecovanie?
Minetka,
ten helicob. naozaj robi velke problemy v tele. Kedze sa likviduje silnymi antibiotikami, kup si k tej trojkombinacii B komplex a jedz kyslomliecne vyrobky so zivymi kulturami /lactobacillus/
Z-uzka, Miska, Vrr, Lejla, Misha a ostatne dievcata,
co mate Vy nove? Vsetkym prajem pekny den a nasou starou altipostou posielam kos broskyn. Nezabudnite, dopoludnia nase telo spracuva prirodne cukry bez "nasledkov". No, moze byt aj kusok cokinky na start do dnesneho dna :D

kiky

minetka: hej je tam aj o bulímii. Je to tak narovnako rozdelené. Fakt sa oplatí stojí 189,- a je to novinka takže by mala byť v kníhkupectve...

Neviete mi povedať prečo keď som s kamoškami a tie sa rozprávajú o svojich dietach a o tom že dnes idú cvičiť ja sa cítim tak strašne?Uplne mam zly pocit, lebo ja teraz nič nerobím a toto ma vie totálne dostať. Keď niekto ide cvičiť a ja nie..len jem aj dneska som toho veľa popapala..teda boli to pravidelné porcie ale dosť veľké najmä obed a večera..ale váha mi klesla až na 43 kíl tak to nesmiem dopustiť..chcem vyzerať normálne, len keby som stále nemyslela na spaľovanie kalórii a podobné veci..hlavne by som chcela prestať kontrolovať kamošky a aj seba čo sa týka jedla a cvičenia..len neviem ako na to...:(