Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

nikolka

Ahojte dievcata. sledujem vase prispevky a uz strasne dlho vam sem chcem napisatm len som to mala lokovane v pocitaci:(
..strasne davno som pisala prispevok do este tej starej diskusie anorexia bulimia. Mozno si niekto pamatate..taka baletka pisala...trener ma vydieral a podobne. odvtedy sa toho strasne vela zmenilo. ja som sa dovcera liecila v sanatoriu. ale stala sa mi strasna vec a odisla som odtial. ja uz...sa mi celkom darilo:( ale ja som na to vsetko ostala celkom sama. A mne sa uz nechce bojovat...ked..ked nemam pri sebe milovanu osobu. ja uz neviem co mam robit...3 roky s tym bojujem a je to len horsie:(
pomoze mi tu niekto?
a verejne sa chcem podakovat Z-uzke za vsetko co pre mna robi. Si poklad Zuzulka, lubim ta. Dakujem za krasne MMSky

gabina

Jaaaj, vrr:)
lahke otazky, tazke odpovede:))
Najprv anorexia, potom bulimia a v podstate ich neustale prelinanie...Ako som sa do toho dostala...postupne, asi ako kazda z nas. Nie zo dna na den ale pekne sustavnou a trpezlivou pracou:) Najprv jeda potravina prec, potom druha, myslela som, ze idem zit zdravo, ze si len trosku upravim postavu - skoncilo to takmer fatalne, nevravim, ze som umierala ale asi som si ani neuvedomovala, ze som blizko...Ked som sa dostala do ruk odbornicke, vysli najavo dalsie fakty. Nie hmotnost, postava, vaha ale vztahy, moja povaha a neschopnost vyrovnat sa s niektorymi skutocnostami ma do toho posunuli.
Trvalo to dost dlho. Od skoncenia gympla, ked som mala 18 az po narodenie prveho dietata, ked som mala 27. Dostalo ma z toho? Nic mimozemske ani neskutocne a ani nepolapitelne. Odbornik ukazal cestu, pomahal riesit vztahy a chaos v mojej domotanej hlave, upratat v sebe a potom som mohla cerpat z toho, ze sa citim silnejsia a ze si verim. Do toho manze, lebo bol taky, ako bol (a este je:)Zaver bol na mne. Iba na mne.
Definitivne ma z toho dostali deti.
Nemam univerzalny navod pre vsetky, aj keby som velmi chcela. Chcela by som, aby to bolo take jednoduche, ze len niekto zazvoni pri nasich dverach, ja volaco naberiem zo sacika, nieco primiesam a on to uzije s dvomi deckami vody a vyzdravie. Bohuzial...
Ak by si chcela viac, skus na
weissova.blog.sme.sk
v rubrikach AKO Z TOHO VON alebo PSYCHIATRIA...

Alternativa

Ahoj Vrr, uz si do ruzova vyspinkana? Ja prave rozmyslam dat si druhe kolo :o). Ako je s tou knihou, zohnala si si ju? Alebo si rezignovala? Nechcem Ta nutit, len sa tak pytam. Ta Koliba nejako fici tento weekend. Aj ja som bola, v zahrade.
Dievcata, ked Vas chytia nervy v akejkolvek podobe /depky, roztrasenie/, lahnite si a dychajte hlboko do bruska. Je to lepsie ako sedativum, verte. Tiez vyborne je toto dychanie, ked nemozete zaspat. Par dychov a ste v risi snov :o). Takze idem "na usko".

vrr

gabina, treba pozurovat ak sa da:) spat mozem aj cez den:)
no ja ta nepoznam tak prepac ze sa pytam ale mala si bulimiu ci anorexiu ci obe? a ako si sa ty s toho dostala? a ako dlho ti trvalo kym si sa s toho dostala a co bol impulz? dakujem

gabina

nemocnica
a poležkanie si v nej sa objavuje u dievčat veľakrát. Najčastejšie vnímam dva póly:
1. nechcem tam ísť ale všetci okolo mňa vravia, že musím (hmotnosť, nezlepšovanie stavu...)
2. mne už nepomôže nič, len psychiatria. Musím sa tam dať zatvoriť a hotovo. Iné mi už neostáva!
TAKŽE: Nemocnica nie je strašiak. Keď vás chytí slepák alebo musia von mandle, lebo robia šarapatu, tiež sa to nedá nikde inde napraviť, len v nemocnici. Ak je hmotnosť hraničná alebo podhraničná, hrozí zlyhanie organizmu a v najhoršom prípade smrť. Doma vám nemusia pomôcť, v špitáli pomôžu. Ležíte, beriete infúzky, snažia sa (a poprípade aj vy) o zvýšenie hmotnosti do takej miery, aby vaše telo opäť aspoň trochu normálne fungovalo, ležíte, prijímate návštevy...normálny nemocničný život. Žiaden film o bláznoch, kde pobehujú zmätene pacienti s penou v kútiku úst sa na to nepodobá...
ALE: Ak si myslíte, že sa dáte zavrieť do nemocnice a vyleziete odtiaľ po troch mesiacoch zdravé (veď ma dajú doporiadku, veď ma vyliečia, veď mi pomôžu...), tak sa mi ozvite, keď sa to niektorej týmto spôsobom podarí...
Odporúčam popremýšľať nad slovami v zátvorke. O tom, kto vám môže pomôcť. O tom, bez koho to v žiadnom prípade nepôjde. STE TO VY...

vrr

alternativka, most novy, presnejsie zastavka dvory:)
ahoj Z-uzka teba som dlho nepocula asi si vytazena
kiky, aj ja som bola na kolibe ale az vnoci:)

damaxy

Kiky ani ja to nechcem,lepšie ti je tu s nami,tak sa trošku posnažkaj...Ale zasa na druhej strane,ktovie koho tam stretneš a pomôžeš mu

kiky

Z-uzka: ahoooj..no mala som taký pudingový pohár dopoly vanilkový a dopoly kakaový a ešte tam bolo aj pár piškótov. Veeľmi chutné to bolo..
teraz sa snažím priberať, ale nejde mi to veľmi a už v pondelok psychologička rozhodne či pojdem alebo nepojdem do nemocnice. Dali sme si hranicu že pod ňu už nemôžem schudnuť no a ja som na tej hranici..ja strašne nechcem isť do nemocnice..:(
Ako si ty trávila výkend?Dúfam že dobre..