Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

gabina

lejli, ja som Ti uz na Tvoju otazku odpovedala, mozno si ju len prehliadla...ale vecer budem mat viac casu tak odpoviem rada este raz, dobre? tesi ma, ze si sa nakopla, je to dobre znamenie:))

Z-uzka

Alti
Máš plnú pravdu.. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré. Teraz aspoň viem, keď raz budem mať dieťa, ako k nemu nepristupovať, ale ako pristupovať. Vždy zo všetkého treba vyťažiť nejakú skúsenosť, najmä z toho zlého, ktorá nás posunie v našom duševnom vývoji ďalej. A ja som vyťažila :)) Teda dúfam, hehe.. Pekný zvyšok dňa :)

Alternativa

Ty betarka :D. Mas ich geny a je dost casu poucit sa ako vo vztahoch fungovat, rsp. ake chyby nerobit. Kazde dieta je sikovne, musi byt vsa zdrave a potom sa sikovnost prejavi. Takze makaj na stabilizacii psychiky, Z-uzka, prec co najsor s PPP. Lebo aj staroba ma svoje uskalia, takze budem mozno casom hladat aj ja dobru psychologicku :D.

Z-uzka

Alti
Ďakujem.. Hej máš pravdu, v podstate svojím spôsobom ich mám rada, no hold len sú iní, nemôžu za to, že splodili také múdre a šikovné dieťa ako som ja, že sa o také nevedia postarať, hehe :-))

Alternativa

Ano, Z-uzka, je to presne tak, ako si to teraz napisala. Sama viem, ze nie je jednoduche podla toho aj vzdy konat. Vola sa to Skola zivota. Vie byt fakt tvrda, ale v nej clovek "rastie". A to je veeelmi dolezite pre buducu psychologicku :D. Uzi si ten aerobik, pa

Z-uzka

Alti
No práca ešte žiadna, iba občas brigády, avšak časom sa snáď hádam niečo nájde.. Predsa keď už budem tým študentom budem mať viac príležitostí, teraz ani neviem aký budem mať rozvrh..
A k tým rodičom. Ono ja už to tak beriem, že každý je len človek a nie všetci sú hneď takí citliví a chápaví, ja som len polemizovala ohľadne tej knižky. Čo sa týka mojej rodiny tak to už mám čiastočne vyriešené, beriem ich takí akí sú, keď majú problémy, jedným uchom dnu, druhým von, je to ich život.. Oni s tým budú mať problémy. Ja mám ten svoj a viem, čo robím, tak sa snažím aby sa mi tam nemontovali.. Neviem, možno už ich pozornosť ani nepotrebujem, mám na to iných ľudí. A je mi ich možno aj ľúto, oni si svoj život už pokazili, ja si ten svoj nepokazím a viem, že tak ako budem konať bude správne, pretože to budem chcieť ja, nebudem už potrebovať k tomu ich súhlas.. Samozrejme nebudem klamať, trošku to mrzí, keď rodič nevie pochopiť dieťa a nedá mu priestor pre vlastný rozvoj osobnosti, predsa len tá jazvička na dušičke z toho detstva ostane, ale dalo by sa povedať, že už ich správanie mám za sebou.. Keď niečo spravia, pofrflem si a poviem, veď raz odídeš, raz bude lepšie.. Ty sa budeš mať lepšie, si múdrejšia :))

Alternativa

Z-uzka, cau moja,
ked si precitas Tvoje slova a uplne neosobne sa nad nimi zamyslis, tak dospelak moze uvazovat pri PPP dietata v style "rozmar, rozmaznanost, vystrelok" a bude presvedceny, ze ma pravdu. Ma tu "svoju" pravdu. Ja som pri prvej vedomosti o chybe u rodicov pri PPP tiez zirala ako puk. Ved predsa kazdy rodic miluje svoje dieta...tazko sa to vysvetluje, ale aj rodicia su len ludia a robia aj zasadne chyby. Skus ich "prispevok" k Tvojej PPP nechat bokom, nech si ho riesia oni. Zameraj sa na seba, neries co vyriesit nedokazes. Ozaj, ako Tvoja praca, aspon na vreckove si si zarobila? A kedy zacinas semester? Ten moj nick je velmi dlhy, aj sem-tam uvazujem o zlegalizovani tej kratsej formy, ale zase toto som ja - dlhy nick s dlhymi prispevkami :D.

Z-uzka

Alterantíva
Ja viem, že aj pre rodičov to musí byť ťažké, no fakt existujú aj rodičia ktorí tomu neprikladajú velký význam, možno rozmar ich dieťaťa, nejaký výstrelok a nemajú ani maličkú snahu pomôcť. Nehovorím, že moji rodičia sú takýmto presným príkladom, svojím spôsobom by možno teraz chceli pomôcť, len nevedia ako. No práve oni vďaka tomu že sa správali ako deti, nedospelí ľudia, mali nepríjemné poznámky, že vo mne vždy vzbudzovali pocit ménnejcennosti a zároveň veľkej zodpovednsti k tomu dostatočne prispeli...
Hehe, a ináč pekný deň všetkým a tým čo dnes nastúpili do školičky čo najúspešnejsí začiatok :-))