Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

zuju

baby je mi na prd, bojim sa ze kamsi padam. Drzim jedlo, nezvraciam, nekradnem jedlo druhym, ale ... Neviem kam to dojde, velmi sa bojim. ALE BOJ NEVZDAM

misha

Alti, veľmi Ti ďakujem. A pre mňa dnes slniečko svieti, som rozhodnutá bojovať, viac som Ti napísala do miestnosti- BMI..
1.Hlboké dýchanie skúšam, skúšam zahodiť všetko za hlavu- nepomáha...Telo je unavené, ale hlava stále pracuje:-(
2. Tie prechádzky- chodievam ešte tak okolo 20h-do 22h. Mám to nejako zmeniť? A aj poobede chodievam na prechádzky.
3. Ten banánik som ešte nevyskúšala- ale skôr by som mala z neho výčitky:-(
4.Kúpila som si čajík určený na "pekné sny", ale vôbec nezaberá!!! Ani trochu! Ak užijem aj tabletku na spanie, zaspím na hodinu, a potom som už hore:-( Už sa mi zasa nechce spať..
5. nepijem alkohol, nefajčím, nepijem teraz kávu, keď nechodím do školy, ale to kapučínko (nevedela som, že by bolo nejaké nevhodné)
6.levandulu skúsim, určite!!!! Pôjdem si kúpiť:-)
7. zaspávam vždy pri otvorenom okne
8.no, a v tú určitú hodinu sa mi to nedarí, keďže nemôžem ani zaspať:-( Len by som zbytočne niekoľko hodín ležala v posteli. Idem spať tak o 3h, a spím do 4h. Alebo zaspím o 6h do 7h. Viac sa mi nedarí. Cez deň unavená potom nebývam.

alti

Ahoj Mishka,
nespavost je sprievodny jav rozhadzanej psychiky. Take male pomocky:
1. V posteli hlboke dychanie do bruska, uc sa "vymiest" vsetko z hlavy, uvolnit sa. A nemysliet na to, ze nemozes zaspat. Mne pomaha kratke citanie v posteli, ale nie krimosky a nervaky :D
2. Nie prilis rychla prechadzka vecer
3. Zjest pred spanim banan
4. Dat si B komplex v kombinacii s magneziom, zapit bylinkovym cajom na podporu spanku = pamajoran, trezalka, medovka - osladit medom. Ak vyluhujes cierny caj 3 min., urcite nezaspis. Ak dlhsie ako 5 min. nema take povzbudzujuce ucinky. Od poobedia cierny a zeleny caj radsej uplne vynechaj
5. Nemat vela alkoholu v sebe, nefajcit, nepit od poobedia nic kofeinove, cize ani kapucinko :D
6. Levandulovy etericky olej /kvalitny, nie z trznice/ natriet na sluchy, dat nadrveny levand. kvet do vrecka a na vankus - POZOR levandula trochu znizuje tlak
7. Miestnost chladnejsia, dobre vyvetrana
8. Spat ist vzdy v urcitu hodinu, telo si na nu zvykne - ale nie po polnoci.
Urcite sa ti nazbieraju aj dalsie typy.

Dnes zase svieti slniecko. Ak Vam vcerajsok nevysiel, dnesok moze byt lepsi - zalezi LEN na nas. Pekny den

misha

Dobré ránko dievčatá. Len sa chcem opýtať. Máte niektorá problémy so spánkom? Že spíte denne tak 1hodinu? Ak áno, čo vám pomáha?

Alternativa

Dalsia z mladych zien Vam napisala, ze tento boj sa vyhrava. Je tam ale ten veeelmi dolezity hacik - TREBA CHCIET, odhodit klamstvo, pretvarku. To, ze sa sem-tam klamete navzajom /nenapisala som klameme, lebo ja som k Vam uplne otvorena/ sa da predychat, ale to klamanie samej seba treba okamzite stopnut. Dobru noc

jamka

tiny

ahoj,mam tiez bulimiu a rozhodla som sa bojovat...takze hor sa do toho drzim ti paste a kedykolvek napis...jamka.jamka@zoznam.sk
Zatial sa drz! Je to boj ale da sa v nom zvitazit!

tiny;)

ahoj ludkovia..mam bulimiu uz asi...9 rokov..z casu na cas silne depky..chcem s tym skoncit..chcem si najst niekoho, s kym by sme si cez e-maily dodavali silu a energiu prekonat tuto na pohlad hlupu ale zavaznu chorobu=zavislost...

Z-uzka

misha
Hihi, niekde som si všimla tvojho pozdravu, tak aj ja ťa zdravím :))
Takže kapučínečko ty chlastáš?? Dúfam, že ti z neho nebude zle ako minule z toho orieškového :-/
A to cvičenie je dobrý nápad, aspoň si trošku spevníš svalstvo, aj ja by som mala, uf, asi začnem častejšie tany tany :))