Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Z-uzka

kiky
Super, mám z teba radosť :))) Vieš keby som si tak nalistovala staré príspevky dozadu a terajšie, je vidno ten velký kus cesty čo si už zvládla :)
Prajem ti aby ťa to odhodlanie neopustilo a nakoniec sa dočkala toho vytúženého šťastia.. :)
Ozaj Kika, ďakujem za ten typ na zajtrajší film na Hallmarku, ja som ho už dávnejšie chcela vidieť, lebo viem, že niečo také na Hallmarku dávajú, no nikdy som nemala to šťastie ho zasithnúť. Ževraj je to dobrý film, to mi povedal kamarát čo ho videl, odvtedy ho chcem vidieť aj ja.
Takže zajtra čumíme do bedne, hehe :))
Maj sa zatiaľ krásne, papa, drž sa!

kiky

Dnes ráno som vstala a zavrhla som všetky zlé pocity zo včerajška..povedala som si že to dokážem..že to prekonám..mám na to silu..tú máme všetky..veď dokážeme hladovať do úlneho vyčerpania,takisto aj vracať a ešte to všetko vieme aj skryť pred ostatnými..to chce veľa sily...prečo ju nevyužijeme na liečenie?Ja sa o to pokúšam..zatiaľ to nejde tak ako by som chcela ale pôjde to..určite..

Z-uzka: máš uplnu pravdu ako vždy..ja nechcem priberať kvôli nikomu len kvôli sebe..opäť chcem byť šťastná..ešte je toho veľa predomnou ale už sa nevzdám..keď som dokázala povedať MOJIM rodičom čo mi je už sa vyliečiť musím..vieš ja svoje pocity neviem dávať najavo..tak ak som sa prinútila povedať to mame..zvládnem aj vyhnať anorexiu zo svojho života..

lion

zuju,to som rada.Ste super že sa tu tak snažíte pomáhať si..Je to síce dlhý a ťažký boj ale víťazstvo stojí za to..

lion

ahojte kočky.Chcem vám len povedať,že vám velmi držím pästičky.Verím vám,že to dokážete.Keď som to dokázala ja..Ano aj ja som robila tie zlé veci..Ale dva roky som už v pohode.Aj keď stále nechcem pribrať,vracať ma už ani nenapadne.Určite to dokážete keď budete chcieť.Som si tým istá,aj keď viem aké to je ťažké.Ja som si tiež dlho hovorila :toto je posledný raz,už to viac neurobím..a znova som to spravila..Ale postupm času už nebolo také ťažké nevyvracať sa.Keď som si prečítala a na svojom tele zistila ako si ubližujem(padali mi vlasy,nemala som energiu-čo bolo v mojom prípade neprípustné,kedže som študovala tanec) došlo mi:TAK TOTO SOM TEDA NECHCELA..Za to mi to nestojí.Radšej budem tučná ako chorá.Je tažké zmieriť sa s tým ale mala som pocit že to dlžím svojmu telu.Zradila som ho a ono teraz (na chvílu) zradí mňa-priberie.Ano aj som pribrala,asi 7 kg.Bolo tažké vidieť "nové" rozmery ale verila som že neskôr sa mi podarí vyformovať postavu zaručene ZDRAVŠIM spôsobom.A stalo sa,teda deje sa..4 kg som už schudla a to jem 5-6 krát denne normálne porcie,aj sladkosti a už nepriberám,len pomaličky zdravo chudnem.Pre toto všetko verím,že to na 100% dokážete.možno sa na ceste za zdravím ešte pár krát potknete,ale keď ste sa už rozhodli s tým niečo urobiť určite nespadnete..

misha

igris, ďakujem.
No, nejako sa mi vytratila tá energia na cvičenie, nakoniec nikde nejdem, bolí ma hlava, som nejaká slabá, mám zrazu nejakú divnú náladu...Idem si uvariť teda na večeru polievku, snáď to prejde, možno je to hladom, ja neviem:-( Bola som sa 2h rýchlo prechádzať, bolo mi veľmi dobre, a zrazu som prišla domov, a všetko je iné. Únava, smútok, slabosť...ako sa to môže z hodiny na hodinu tak rýchlo zmeniť?:-(

zuju

misha:
Co ti mam prepacit, ze ma vzdy klames? Chcela som ti pomoct, ale si vazne chora, naslubujes hory doly, venujem sa ti niekolko hodin a stejne si robis svoje. Uzivaj si pocit nejedenia, kosti, nic sa. Ked ti je takto dobre, ale neklam nas tu, a neklam seba. Tu su dievcata ktore ti chcu pomoct.

igris

mishka ;), dufam ze to stihnem napisat cele. Toto co ti napisem som citala v knizkeod Weisa, detoxikace, odkysleni, procisteni. Dlho som vahala ci to sem napisat, ale teraz si sa na to nepriamo opytala. Pri tuzbe po chudnuti ide o ludi /anorexia/, ktori maju znacnu podvahu, trpi vlastne vysilenim na zaklade odmietania potravy z PODVEDOMYCH dovodov. Tyto ludia netrpia nechutenstvom. Su zavisli a tuzia po pocite hladu. Po niekolkodnovom pouste je clovek tzv. "high", pretoze organizmus uvolnuje hormony, ktore su oznacovane ako endorfiny. Clovek po nich tuzi, pretoze chce tento pocit stale. Anorektici, ktori chcu byt chudi, schudnu tymto sposobom natolko, ze su kost a koza a stale sa citia dost silni. Problemom je absolutna neschopnost rozoznat, ze po dlhomrobeni praktik/ prehanadla, odvodnovacie tablertky../ su vlastne na smrt chori. Su i nadalej nazoru, ze vazia este prilis vela.
Je tam toho viac toto je len strohy cuc a este je to v cestine tak sorry za chyby. Poviem ti , ze som to prvykrat citala s "otvorenou pusou".

misha

vrr, igriska, hej, to som ja...Hmm..
Teraz som si dala cappuccínko, bolo moc dobré. Večer pôjdem cvičiť, tak sa veľmi teším:-) Aj keď neviem, či budem vládať, akosi strácam silu, ale dnes si ešte cappuccínko dám, tak hodinu pred cvičením...
Prečo mi je tak dobre, keď nejem?:-((
Ajoj Z-uzinečko:-)