Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Zuju,
Ty si taka silna podpora, co ukazuje smer aj ostatnym :o). Mozeme sa porozpravat o tom pocite padania, preco mas strach, z coho...ak chces. Ozvi sa pls.

pišta

Ahoj, Mishka :)
Napadlo mi nejaké riešenie.
Taká normálna, poctivá hospitalizácia, pobyt v nemocnici. Veď na to sú, aby pomáhali, no nie?
Myslím, že napr. infúzie by ti dosť pomohli. Potrebuješ prísun látok, ktoré ti dlhodobo chýbajú. Bez nich sa ti zrejme aj presavzatia ťažšie realizujú (napr. taká drobnosť, vitamín B6 priamo ovplyvňuje vôľové vlastnosti)
Potrebuješ možno aj denný dohľad, starostlivosť, čo nie je žiadna hanba.
Proste, treba sa ti liečiť.
Oslov svoju lekárku...možno tie infúzie nie sú na zahodenie..aspoň ambulantne.
Ach, Mishka, veď sa dá ešte dosť veľa skúsiť...
(Ja sám som sa "táral" po nemocniciach niekdedy týždne a týždne...a pomohlo.)Ale aspoň kúsok si trochu pomôcť musí aj človek sám)
Napíš mi, čo si o tom myslíš. Dobre? :)

Z-uzka

Alti, naposledy keď som si písala s Nikolkou bola veľmi smutná, no ku koncu nášho rozhovoru už mala lepšiu náladu a ja tiež.. Vždy sa snažím písať tak, aby som jej vyvodila úsmev na tváry :))
A možno sa aj budúci týždeň pritúti do Bratislavy, teda dúfam :)) Veľmi by som bola rada...
Tak všetkým pekný večer, papa :-)

Alternativa

Potvrdzujem ako asi najstarsia clenka temy :o) . U mnohych stalych, ako Vrr raz tusim povedala cleniek, vidiet posun ku zdraviu. Vcera som mala trochu z Teba, Z-uzka smutok v dusi ale som vedela, ze dnes bude lepsie. A mas spravy o Nikolke?
Kiky,
takze preco ten bananik? Ten zvyk si zachovaj az do staroby :
BANÁN
Účinky :Vďaka obsahu tryptofanu je vynikajúcim antidepresívom, ktorý pozitívne vplýva na náladu. Sú ideálne pre ľudí, ktorí potrebujú vytrvalosť, silu a sústredenie.Majú vysoký obsah magnézia (36mg/100g) a draslíka (382mg/100g). Jeden-dva banány zlepšia náladu a pomáhajú zaspať.

Z-uzka

Kiky
Určite! Som o tom presvedčená :))
A určite by to potvrdili aj iní účastníci fóra..
Hej pozrela som si dnes ten film, mne sa celkom páčil, aj keď áno, nezačalo to postupne, ale kebyže majú sfilmovať celú anorexiu, tak by im na ten film nestačil celý deň.. Ale ten priebeh, tie reakcie boli celkom slušne a trefne vystihnuté..
Pekný večer :-)

kiky

Z-uzka: naozaj si myslíš že mám za sebou nejaký pokrok???
Pozerala si ten film? Mne sa až tak moc nezdal..Som myslela že tam bude viac o tom ako postupne prichádza anorexia a nie hneď že bude už na pokraji smrti..ale zase mám väčšiu silu bojovať..nechcem umrieť..

Alternativa: myslíš že by mi naspánok pomohol ten B-komplex? Lebo ja stále nemôžem spávať..večer mi dlho trvá kým zaspím a ráno som oveľa skôr hore predtým než ma príde mama budiť...

Dnes som bola u psychologičky..zdá sa mi že postupne nájdem cestu k mojmu sebavedomiu..možno nie hneď ale myslím že ona ma navedie..
Majte sa tu zatiaľ fajn..ja si idem dať jablčko a banánik..

misha

zuju, máš pravdu, že som úplne hlúpy človek...sľubujem hory doly, a nič z toho!!! Vo všetkom si mala pravdu. Som na hovno...

laurasivakova

Chcela by som kontaktovat Lion, ktora vcera hovorila o tom ako prekonala chorobu. Spoj sa prosim ta so mnou na mily: laurakavis@orangeportal.sk
Pripravujem relaciu do STV, ale nechcem sa tu o tom rozpisovat. A rada bz som sa s tebou porozpravala.Dakujem. L.