Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

katika20

arweena : Mna to prenasleduje uz vyse 4 rokov!viem co prezivas, no to s Tvojim bratom ma velmi mrzi:(((. Muselo to byt pre teba a Tvoju rodinu nesmierne tazke. No nesmies sa obvinovat,s tym nic nevyriesis, len sa budes trapit.

arweena

čaute holky, čitam vas uz dost dlho ale zatial som nepisala. Bulimiu mam uz asi 2-3 roky, ani sama uplne neviem kolko a či je to doslova bulimia..niekedy som zvracala tak 1xkrat do tyzdna, niekedy ani to nie.V poslednej dobe skoro kazdy den.O zdravom stravovani môzem pisat aj ucebnice..teoreticky ovladam vsetko a viem ze musim s tym nieco robit lebo ma to ubija..
začalo to asi v obdobi ked moj brat spachal samovrazdu...to bol odrazovy mostik...s mamou si uz vôbec nerozumiem a prenasleduju ma hrozne vycitky uplne zo vsetkeho...zo zivota, ze som mu nepomohla ako teraz, ked nikto nevie pomôct mne...teda viem co to vsetko spustilo a viem aj ze mam ist k psychologovi ale nemam tu silu, aj tak sa nic nezmeni bude ma to prenasledovat do konca zivota

katika20

mama42: Nieje to take lahke zverit sa s tym niekomu. Beriem to ako krajnu a poslednu moznost. ...zatial o tom neuvazujem.

katika20

Iris, velmi ti dakujem za tie clanky.......prave som ich docitala a veru som sa vo viacerych vetach nasla:(...Vsetky to robime uplne rovnako, je to rovnaky, stale sa opakujuci scenar:((....
No dnes som sa celkom drzala, cely den som pekne papkala bez prejedania a moja vaha sa ani len nepohla:). Viem ze vracanim svoju vahu aj tak nevyriesim a ze sa nezmeni. Od oktobra do novembra som mala obdobie, kedy som sa krasne drzala a bola na seba pysna.Paradoxom je, ze pri normalnej strave som schudla na vahu aku si drzim doteraz. No prisiel december,Vianoce a s nimi chladnicka plna jedla. Bolo to pokusenie ktoremu som neodolala a spadla do toho znovu:((. Preto si stale myslim ze sa mi to podari vyriesit samej, bez pomoci psychologa, ved teraz som vydrzala 2 mesiace, nabuduce vydrzim mozno 4 potom pol roka a nakoniec sa toho zbavim navzdy. Mozno je naivne si mysliet ze to takto bude, no ja tomu chcem verit!

aeryn_sun

o bulimii nevie...ona si totiz mysli ze mam anorexiu. nechavam ju v tom. proste raz jej to poviem ked sa na to budem citit,ale teraz to este nezvladnem.aj som jej slubila ze priberiem,mame taku dohodu. a o problemoch s travenim vie tiez,to ona mi kupila prirodne prehanadla.nechcem ich uzivat a ani nebudem.proste to bolo jednorazove riesenie. neviem ci mam ist k nejakemu lekarovi co sa zaobera travenim a pod. alebo najprv k obvodnej. platit psychologa by bolo dost obtiazne a otec by to aj tak nepovolil,on si totiz mylsi ze taketo problemy sa daju vriesit fackou a plnym tanierom...

mama42

aeryn
no jasne ze to neni to prave...treba ist k lekarke...a nechat sa liecit...alebo ti vyhovuje takto dalej trpiet??? trapenie v hlave s bulimou velmi uzko suvisi...bulimia resp anorexia tusim su psychicke choroby..nie choroby travenia resp. criev zaludka..alebo niecoho ineho..tie su uz iba ako dosledok..
mama o tom vie co robis??

mama42

a mamka aj ked s tebou nevychadza urcite sa bude bat o tvoj zivot, ak zisti co ti je ...ziadna mamka by nechcela prezit svoje dieta

aeryn_sun

a nestaci to trapenie co mam v hlave?? ranajky jedavam,takze predsa len telo nieje uplne odvyknute.so stravovanim som na tom lepsie nez predtym,a vtedy som taketo problemy nemala. nemyslim si ze cakat, "odtrpiet" a nakoniec skolabovat na nejaku crevnu chorobu je to prave...

mama42

katika20
katika sama si s tym neporadis sama sa z anorexie nedostanes...po styroch rokoch jej trvania..a jednou z pricin byva aj zly vztah s mamou..psycholog potom mava aj pohovory s matkou a s tebou osobitne a spolu a psycholog ti urcite vie pomoct...
tvoja smutna nalada sa vola depresia a je to nasledok anorexia pri depresii je castokrat potrebne uzivat aj antidepresiva ...niekedy to ide aj bez nich ale v kombinacii s anorexiou lekari ich predpisuju..
AJ KED NEVYCHADZAS DOBRE S MAMKOU TAK URCITE JEJ TO POVEDZ TREBA TO RIESIT...