Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

katika20

mama42 to som napisala ja o tej vahe a vyske. Dnes som dokonca mala prilezitost sa po velmi dlhej dobe odmerat, lebo moja mladsia sestra sa merala a mam 170 cm, no a dnes dokonca 48 kg....Viem ze je tazke tomu uverit, ale naozaj nevyzeram vychudnuto.
ako to zacalo??...no vlastne spustilo sa to uplne nevinne. Bolo to zhruba pred 4 rokmi, vtedy som vazila asi 55 kg. Zdalo sa mi to vela, lebo som mala velmi stihle kamaratky, chcela som sa im vyrovnat, priblizit. Pripadala som si menej pekna, tak som zacala obmedzovat jedlo............no a nakoniec to vzrastlo az do takychto rozmerov. :(...Preto chcem varovat vsetky dievcata, ktore sa citia byt tucne, aby sa mali radi take ake su, pretoze su krasne, uzasne.......netreba sa porovnavat s inymi, pretoze ste kazda ina,vynimocna. Skoda len, ze som si to neuvedomila vtedy, pokial to bolo este v zaciatkoch. :(

priatel sunny20

Ahojte!
Sunny je od vcera v nemocnici a sice je jej smutno ale ma sa celkom fajn a pozdravuje vas. Papa ako ma vsetko co jej daju a je so sebou spokojna. Aj dokotorka jej hovori ze vyzera lepsie a robi pokroky. A ozaj je teraz taka spokojnejsia a veselsia. Mam z nej radost. Sice viem ze to nebude take jednoduche vyzdraviet uplne ale je na najlepsej ceste.
Drzim vam peste, aby ste v sebe nasli silu a dokazali sa tiez postavit tejto chorobe

ForEver?

ahoj..presne ako napisala kiky. tak to chcem spravit aj ja. dat si pauzu, prestat citat, hovorit o chorobe. stale sa v tom vrtat..to nema cenu. iba ma to ubija.
ano..davajte na seba pozor a prilis nevymyslajte. :)

kiky

ahojte...želam vam veľa šťastia..rozhodla som sa že sem aspoň na nejaký čas prestanem chodiť,Forever mi vnukla myšlienku a myslím že je správna..mám vás baby rada..viem že to dokážeme-vyhrať nad tou pliagou..ja si chcem teraz dať pokoj od všetkých informácii o PPP a chcem sa sustrediť na ine veci..vyčistiť si od toho hlavu..niekedy nakuknem vas ale skontrolovať..
Dávajte na seba pozor...aj ja budem

mama42

katika20
z tvojich pismenok citit ze si dost rozumne dievca ozaj co ti to nastartovalo?? a je pekne ze chces zvitazit a ze chces byt silna ale keby si mala zapal slepeho creva by si umrela ak by ti nepomohol lekar aj keby si aka silna bola to iste je s anorexiou ak uz ju mas dlho rozbehnutu ak sa nebudes liecit mozes umriet tak isto ako na zapal creva
je to jednoduche..a logicke dievcata z anorexiou uvazuju uz uplne inak ako ini ludia ..neviem ktora to tu napisala ze ma 169 cm a 49 kg!! a zda sa jej ze neni dost chuda...JE CHUDA..JE CHUDA TO TI HOVORIM JA..JA NEMAM ANOREXIU....ZISLO BY SA JEJ PRIBRAT..TAK NA 53 - 54 KG VTEDY BY MALA VYBORNU POSTAVU TERAZ UZ ASI NEMA ANI MENZES ANI PRSIA..dievcata bez menzesu a bez prs..sa myslim vacsine chalanov nepacia

mama42

katika20
no ako myslis...kludne to zatajuj dalej snad ti to pomoze...katika si chora ked mas zapal slepeho creva ides k lekarke ked mas chripku takisto..ked ta bolia zuby tiez..anorexia resp.je ako kazda ina choroba je to choroba ktoru musi liecit lekar anorekticky sami z toho ak su uz v pokrocilejsom stadiu sa urcite nedostanu

mama42

aeryn_sun
tvoja mamka vie ze mas anorexiu a nechava to tak??? psychologa netreba platit chodila by si na sedenia v skupinkach s inymi dievcatami to by ti snad poradila obvodna lekarka ktora psychologicka to robi hovori sa tomu ambulantna liecba a FACKAMI SA TO URCITE NEDA VYLIECIT!!to mozes odo mna odkazat svojmu ockovi je to psychicka choroba ktoru musi riesit odbornik...

arweena

podla mna su dva typy bulimičiek resp.anorekticiek...prvy typ do toho spadne kvôli svojej vahe a chudnutiu... druhy kvôli inym problemom, depkam, zlemu vztahu s matkou atd. a najhorsia je kombinacia oboch..to som ja:(((

arweena

ja nezijem...len prezivam...kazdy den s namahou.fakt sa zamyslam ze co ma tesi a neprichadzam k nicomu /ano, treba sa tesit z maličkosti:)/asi potrebujem na to kurz