Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
viac mam uz strach z toho vracania ako z toho ze priberiem :(
len to este neviem ovladat :(
obed - grilovane kuracie prsia + dusena zelenina
neskor zmrzlina- 3 kopceky
:) zatial takto
a ty? :)
Dobre ranko,
uff, je mi to luto, ale myslim si ze ber pozitivne, po prve, drzala si sa 2 dni a nic ti nebrani aby od dnes si sa drzala znovu a viac :) po druhe, bol to len jeden chlebik. stale lepsie ako keby si vyjedla polku chladnicky a vracala po tom (ja som to tak kedysi robievala..). Cize nezufaj, drz sa. Dnes uz nevracaj, mala si chutny a zdraviobed a potom teraz skus nemysliet ani na PPP ani na jedlo chvilu. Ked zacitis hlad,daj si zas nieco co udrzis v sebe, napriklad biely jogurt s niecim (mne to pomaha, nejak mam nastavene ze z jogurtu sa nepribera :D ) Paci sa mi ako si si povedala ze dnes uz nie aj keby sa stalo hocico :) uz sa toho len drzat, ale ked si sa rozhodla tak to pojde urcite.
Ja..da sa,zatial mam za sebou ranajky, jogurt jablko med, 2 nesky s mliekom a trosku salatu. zachvilu obed,aj polievka aj maso s ryzou bude.. nejak sa toho nebojim,kedze som bola na 15-20 minut si zabehat (malo, ale mam z toho dobry pocit).
:-( a je to tu , zlyhala som . Bol to len jeden chlieb :-( jeden krajec . ach .
.. potom som vysla von, porozmyslala nad sebou , ale napadlo ma, ze dva dni som vydrzala .. povedala som si,ze to moze byt malinky pokrok ,ked som to robievala aj 5krat denne :-(
dnes sa mi to uz nestane ! povedala som si , aj keby som mala zjest hocico !
ranajky boli sladke - biely jogurt,musli , med
obed som mala salatove listky+pardajky+kukurica+tatarska light:)
ty sa ako drzis? :)) pekne ranko
dobre, cakam na zajtrajsi prispevok.
ja budem doobeda tiez doma sama, no ja doobeda zvladam vsetko lepsie, a potom uz pridu domov. Ked tak sa pojdem prejst.
A ano, dostaneme sa z toho von. Najtazsie je zbavit sa toho pocitu ze ake super chute pocitis a ako dlho,bez ziadnych nasledkov (viditelnych) no ja sa velmi bojim o zuby a uz sa mi zacali kazit ,tak v tom som si nasla motivaciu, ze nechcem byt jezibaba, tak hned ako vraciam ma napadne ze zas som k tomu krok blizsie..
no ale ten pocit ubuda a mozog sa prestavy naspat na normalny rezim, neboj. VVzdy sa utesujem tym ze ked raz som bola normalna tak mozem byt este raz :)
dobru noc, a zajtra sa drz.
to s tou zuvackou skusam,aj teraz po tom melone som si dala zuvacku . (radsej :)
tu zmrzku skusim obmedzit, nejak to kamoske poviem.. i ked neviem ako..kedze kazdy den si davame 3kopceky + velky kornutok .. a ja potom musim bezat na wc:(
dakujem za rady,nieco z toho urcite skusim ked budem "v tom" :(
dnes si to zvladala super uplne, :-) fakt drzim palce aby to takto slo dalej !
ja verim,ze sa nam z toho podari dostat von ! musi :)
rano napisem,ze ako :/ je to strasne,bojim sa dopredu .ach :(
Ach, chapem o com rozpravas, je to hrozne no zaroven smutne, a netusim ako moze nasim mozgom takto preskocit..
U babky je to najhorsie nasvete, tam neodolam ani za svet. A potom ta dilema ci to dat von - ci to niekto nezapocuje,alebo nie... a ked to nedam von tak cakanie na rano ci mi vaha stupa a ked stupa tak zo zufalosti sa prejest este raz... viem ze navsteva babky je hrozna, ale musis to nejak prezit. Co tak po normalnom najedeni sa dat si zuvacku?
Niekedy to zabera. Iny napad vazne nemam, mozem opakovat len vetu ze musis mat volu,no viem ze hlas B v hlave prekonava obcas vsetky usilia ... :(
Prvy krok k tomu aby si negrcala na verejnych wc je to ze si nedas zmrzlinu velku,len malu. alebo si nedaj zmrzlinu vobec,len kavu... zozaciatku teda, aby si nemusela nic vyvratit.
Kazdopadne chod von, to ti urobi dobre ,ale nesustred sa na jedlo tolko. Alebo po zmrzke si dajte prechadzku aby si mala pocit ze sa hybes a spalujes,tym padom nemusis vracat.
Akurat som dojedla tuniakovy salat, tak aspon nepojdem hladna spat :) a idem si dat caj este, a na dnes konec, celkom fajn mi to slo dnes.
Stepper musi byt super inac, vzdy ma fascinoval no nikdy som nemala :D tak ja doma bud hnijem alebo idem von s hudbou. Hudba... ta mi pomaha stale.
tak vacsinou sadnem na stacionarny bicykel - viem ,ze ten normalny je "zdravsi" pretoze si vonku ,ale mne sa samej nechce , stepper , brusaky .. alebo si len tak tancujem :-)
pokusim sa to zajtra nejak vydrzat,ide iba o rano ,kedze len vtedy budem sama do 12 ...
a vlastne k tomu , ze ked idem k babke tak tam je to u mna najhorsie, ona ma doma vsetko - vsetky sladkosti , vsetko ..a u nej do ide non.stop nemam konca :-( ..
a ked idem von s kamoskou , davame si zmrzku ,vacsinou to vzdy v kaviarni na wc dam von aj s kavou :(
tohoto sa bojim,preto ani von uz nechcem chodit,pritom doma je to tiez zle :( ...
vlastne,som na tom podobne.. nikomu o tom nechcem povedat,chcem sa z toho dostat sama.. nikomu nechcem robit " nervy" z toho co sama sebe robim,ze si neviem vazit svoj zivot ... ked si predstavim co za hlupost to robim , ked moj otec pred rokom bojoval s rakovinou - vyhral ten boj ..a ja robim toto ?! :-( uplne zbabelo sa citim . :-(
anoo, grilovany wrap je naj :)
a zlty melon je vraj este zdravsi ako ten cerveny, takze to je super jedlo, hlavne po cviceni aj ta doplna vodou. Inak co cvicis? to je fajn ze sa vies donutit - aj to je dokaz ze mas volu a obrovsku.
ja som celkom leniva, ale kazdy den sa snazim hybat, aj ked vacsinou je to len dlha chodza alebo lightove bicyklovanie. Kedy si som behavala, teba to nelaka?
Zajtrajska sa neboj, hlavne sa zobud s tym ze 2 dni mas za sebou treti ti uz pojde lavou zadnou. Daj si sladke ranajky nech nemas chut sa potom prepchavat. Po ranajkach si umy zubky, na mna to zabera. Doobeda si nieco citaj, pis,kresli, hraj :P a daj si nieco lahke po 3 h. tak ako dnes.. no a potom takto dalej. Ak by si mala nejake nutkania tak sa okamzite obuj a vyjdi na slnko s hudbou v usiach - mne toto pomaha. Po pripade zavolaj kamoske/sestre/mamke/babke a porozpravaj sa :)
Budem drzat palce.
K odbornim posedeniam: neabsolvovala som ziadne uz 8 rokov :) z tejto hnusnej choroby sa snazim dostat sama (nechcem ju ani pomenovavat,fuj).. isla by som na posedenie jedine v inkognite, nemienim totiz o tom nikomu rozpravat kto ma pozna, az tak sa za to hanbim...
dakujem pekne:-) zvladam to aj vdaka tebe vazne. len sa bojim napriklad zajtrajsku , budem sama doma,a neviem ci to zvladnem :-(
v tom mcdonalde som mala chicken wrap - s grilovanym:) a neskor salat s maskom .. :-)
teraz akurat jem ten melon - mam ten zlty, ale to nevadi:-) zajtra bude pre zmenu cerveny ... a vlastne este si planujem dat take tie salatove listy co mavaju v takych baleniach napr v bille/tescu :-)
no a dari sa ti velmi , obdivujem ta ozaj :-) len tak dalej !
a ty si mala nejake posedenia s odbornikom alebo nieco take? ci si to sama zvladla?
Ahoj xyxyxy,
velmi dobre to zvladas, vidis ide to ked sa chce (tymto si toto pripominam aj sebe :D).
To ze jes kazde 3 hodiny je velmi dobre, neviem ci aj tvoja, ale moja psychika na to reaguje tak ze ostavam pokojna cely den, bez vlcieho hladu lebo ked pocitim hlad tak si okamzite dam nieco malicke a zdrave - takto to udrzujem v sebe a nemam uzkosti.
Inak zvlast mas poklonu ze mcdonald si zvladla na salatoch :D ja si davam aspon chicken roll (posledny hryz sice dojedava frajer! :D ).
Meloon si daj, ten je super, dnes som uz mala stvrtku a este si urcite dam, len potom mi treba stale na zachod :) aspon mam precistene oblicky. Inak dnes celkom fajn som to zvladala aj ja, ranajky klasika, doobeda frozen yogurt z obchodnej, na neskori obed masko so salatom, prednedavnom pukance a melon, no na vecer si este dam nieco lahke.
ps.a dakujem, teraz sa cerveniam :)