Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Dobré ránko....
antiana vitaj zasa,verím že máš toho teraz veľa,je to obetavá práca,ale musíš aj jesť,aby si mala silu sa starať o babku...
ja som dnes nejaká slabá bolí ma chrbát,asi sa zmení počasie,a to moje operované sa vždy hlási a teraz na jeseň to bude často...
ja som včera zasa na večeru zjedla veľa tvarohu a prišli výčitky,ale nedala som to von,ráno som sa vážila a už sa blížim k tej 48,5 ako som mala pre 2 týždňami, no čo už myslím že to nie je až také zlé.
dnes budem mať na raňajky jogurt+pohánka+kúsok syra
desiata jablko
obed kur.prsia na paprike,šalát+koláčik
olovrant acidko+ovs.otruby
a večera šalát a dnes už fakt niečo malé...
fruttia je fajn že priateľ s tebou športuje...môj manžel sa radšej prechádza po lese,ja prechádzky moc nemusí..ja mám najradšej ked mám poriadnu zaberačku....
tak peknú nedeľu...a bojujeme dalej...:)
antiana, klobuk dole ze to takto zvladas.. ako to dokazes? mas moj obdiv.
Katherina, hej ,snazim sa jest pravidelne, aj ked malo.. ale som casto hladna,alebo sa prezerem,potom vyvratim,cize pravdupovediac netusim ako to robim ze ten menzes mam viacmenej pravidelny.. ale ma to neskutocne tesi. inak ked viem ze ho mam dostat tak si dovolim aj sladkosti :D tak mozno to bude tym..(asi skor nie)
inak dnes bol fajn den, aj zmrzlinu som zvladla,behali sme a potom sme oddychovali, dala som si par kuskov maska kuracieho na veceru, teraz este 1 jablko.. malo riesim dnes jedlo, paci sa mi to.
a fruttia bože ako to robiš že maš menzes jedavaš pravidelne ? lebo ja už fakt neviem čo mam robiť... :/ a tie sladkosti nerieš dneska to vybehaš :)
Mrska vobec niesi stará koza :) .... takych ludi nerieš načo si s nimi budeš kaziť naladu každy može trpieť psychickou chorobou a kto to neuznava to už je jeho problem ...všimla som si že ješ dosť pravidelne až vzorovo zdravo a gratulujem k pokroku :) .... No veru len to zlyhavanie sa mi stava už niako často proste sa neviem ovladať a potom tie vyčitky :/ ako vy s tym bojujete ?
ahojte, dlho som tu nebola, aj teraz som si len ukradla chvíľku času kým babka spí...totiž babka, tá čo mala mozgovú porážku, je už doma z nemocnice a ja ju opatrujem, lebo všetci ostatní chodia do práce, no poviem vám, je to fuška, dvíhať ju....kŕmim, prebaľujem, hygiena, program jej robím a tak, ani sa fakt nemám kedy najesť, vyžaduje si celú moju pozornosť, ale nevadí, mám ju rada a toto jej dlžím...len som už fakt hladná, ráno som len mala trochu ovocia, odvtedy som nestihla nič, ale babi teraz spí, tak sa utekám najesť, mám rajčinovú polievku s ryžovými rezancami a grahamový rožok...ahojte...
Ahojte...
Maoam viem že to musím dať nejak dokopy...a snažím sa aspoň niečo urobiť...škoda tvojej kolegyne...no v mozgu ak raz nastanú zmeny tak sú vraj nenávratné...ja som tiež mala detsvo s otcom alkoholikom a despotom asi niečo podobné....nesiem to stále nevedomky zo sebou...aj všetky tragédie čo sa u nás stali....rada by som išla na psychoterapiu ale tu nie je taký dobrý lekár čo by sa tomu venoval...
fruttia mne po liekoch,lebo tie sa môžu mám dojem len 10 r. jesť,navrhol mi to teliesko,medzi tým som mala menzes asi 2 x a to len slabo,a ked mi dal to teliesko tak odvtedy už som nemala,a to bude na jar 5 r.,ja som už nechcela deti,asi tak,ale hovoril že je to ok...tak dúfam...
xx_yy držím palce len sa držme...
teraz som vypila kávu,varím si pohánku,von sa mi nechce ísť,tak si uvarím ešte čaj,a budem si asi lúštiť tajničky a čítať...
majte sa krásne....
Mrska - ahoj, chcem ti iba napisat, ze to nie je az take neobvykle, mat PPP v tvojom veku. Moja byvala kolegyna, u tej naplno prepukla PPP, ked mala 34-35 rokov a este ked som s nou robila, tak tahala uz pomaly na 50tku, teda mala tusim 48r., potom som odtial odisla, ale viem od spolocnej znamej, ze tym trpi este stale. Bola aj na lieceni, je v psych. terapii.
Co sa pricin tyka, u nej to bolo tak, ze ked bola dieta a mlada, mali doma problemy, ktore sa ale vtedy este neriesili (najmä nie cez psychologov, v minulosti to bola 'hanba') a tym padom ich teda nikdy nespracovala, tam bol problemom tusim otec, despota a pod. No a neskor mala komplexy kvoli svojmu vzhladu a ked mala tych 34-35, zacala mat strach, ze si 'neudrzi manzela', proste tak zacala nadmerne cvicit, chudnut, nakoniec jedla uz len zeleninu a pila cistu vodu, no bolo to hrozne sledovat ako clovek kt. s nou pracoval. Mala silne depresie a asi najodstrasujucejsie (okrem teda vzhladu, lebo samozrejme to ostatni videli, ako chudne, ako je jej stale zima, ako nevladze a pod.) bolo to, ze jej casom odchadzali kognitivne schopnosti, ona vyslovene nam pred ocami hlupla. Z mesiaca na mesiac. Miestami hladela ako tago na veci, ktore kedysi vedela perfektne. Proste mozog bol dlhe roky podvyziveny.
Tento upadok mozgu bol asi najhorsi..nakoniec z prace musela odist, lebo nezvladala, robila problemy, nepamätala si nic, nezvladala sa uz ucit nove veci..
To je hrozne fakt, preto Mrska, JEDZ. Si chuda, 48kg na 164cm, boze jak palicka ale asi by si nechcela zazit to, co som tu opisala..lebo to ssa uz neda vratit spät, chapes. To je na tom to najhorsie. Pribrat by iste pribrala, ale mozog - ten ked raz odisiel, tak sa sotva da vratit spät do n ormalu. :-//
Ahojte,
som rada ze sme pozitivne naladene dnes :)
katherina, 1 zlyhanie je nic, len pokracuj v zdravej zivotosprave.. inak sa mas psychicky ako? lepsie to ide ked nevracas?
xx_yy,veru dnesok treba vyuzit! doobeda sa budem ucit poobede ideme s frajerom si zabehat... tak sa tesim.
mrska, ty sa drz,dnes je vikend, dopraj si oddych :) a krasne jedz. Inak to fakt kvoli antikoncepcii sa ti vytratil menzes? A potom gynekolog ti preco dal vnutromaternicove teliesko?
ja som sa vcera mala strasne pod psa inac... nenavidela som sa strasne.. boli sme v kostole z priatelom,tak skoro som sa tam rozplakala, akoze nechapem sa ....
este som sa aj prezrala tyciniek,nechutne.. urcite som pribrala,ale nevadi,lebo dnes rano, cuduj svetu, mam menzes.. tesim sa, meskali 9 dni :D ...nvadi,aspon ze ho mam.
Ahojky baby :)
ked zlyhame,to nevadi .. aj to je krok dopredu ! :-) .. hore hlava a ideme dalej ! :)
mrska, super supeeeeeeeer :-) vcera si super urobila s tou tycinkou :-) pekne fakt ! :-)
ja zacinam zas odznova... :(
ranajky -activia aloe vera,kava,balik bebe keksov .. ( nevadi ) ..
ach .. :-) ideme dalej .. napisem potom ,ze co a ako ..
akurat som nieco poupratala doma,potom sa pojdem ucit a neskor na bicykel :-) tak sa tesim , dnes je vonku kraaaasne .. tak vyuzite tento den :-)
drzte sa,myslim na vas!:)