Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

mrska

maoam,ja viem že nám to nevyčítaš,a je na tom kus pravdy....
chcela by som znova prežiť detstvo ale inak,bez strachu,bez utekov pred alkoholikom,také všedné detstvo,ale musím sa s tým zmieriť inač to nebude...
cry,viem aký je to pocit ked ideš na WC normálne aj ked je to pre niekoho banalita,aj ja mám niekedy strach že po tých preháňadlách sa mi črevá nejako zatnú a budem musieť k lekárovi,lebo som už o tom veľa čítala....vraj kto dlhodobo jedáva prehánadlá tak može prísť až k vývodu lebo sa mu nebude dať .... tak to by som nechcela...a dúfam že ani ty,to by sme si mali uvedomiť v prvom rade ked si to ideme dať....
tak sa pekne uč,jedz a žiadne weckové problémy..:))))

[zruseny22]

Mrska, ešte som ti chcela, že som bola včera po 8 dňoch sama na wc, bez preháňadla a teraz tiež. Možno je to trapné, ale ja sa z toho teším. Ešte ráno som si chcela dať preháňadlo, ale nedám si. Bodaj by sa mi to vyprázdňovanie obnovilo.. a dúfam, že si už kvôli jedlu nebudem dávať preháňadlá, keď zjem niečo "zakázané"..

Ach yo, učím sa. Dnes musím prečítať 125 stranovú knihu a zároveň sa to do zajtra aj "naučiť" :(

[zruseny22]

Mrska, ja teraz vahu ani neviem. Tyzden a pol som sa nevazila. V Ba som teraz jedla, hoci sme vela chodili- aj od 10h do 21h.
To vysadenie lieku na spanie skusim postupne, zajtra mam skusku, dnes sa musim este ucit, ale potom zacnem s vysadzovanim.. skusim urcity cas pol tbl., ked nebudem spat, tak budem citat knihy.. uvidim..

A darceky mam skoro pokupene.
Drz sa, pekny den.

Maoam

Mrska, kvitujem ti velmi, ze si drzis vahu, ze nechudnes. Fakt. Snad ti to vydrzi a casom prestanes aj s tymi bielkovinovymi dnami, beriem to ako sucast tvojho fixneho planu. Lebo ked nemas plan, citis sa zrejme stratena. Cim viac pravidiel a planov mas, tym viac si 'sebaistejsia'. Takze tento aspekt chapem u teba.

Maoam

Mrska, ved ja vam to nijako nevycitam, ono za vznikom väcsiny PPP stoji prave rodina (rodinne pomery - neblahe), dlhorocne, ktore zacali v detstve alebo puberte. Proste v citlivom veku.
Vela nevyriesenych veci, vela 'krivd', casto ide o rodiny, kde je dieta akceptovane len vtedy, ak podava super vykony, akonahle preukaze slabost alebo uz nie je 100%-ne uspesne, je odvrhnute, ponizovane, trestane...a tak take dieta ci adolescent postupne zacne odvrhavat, trestat sam seba a vznikne kolobeh...
Alebo ine priciny, zneuzitie napriklad, ci traumaticke zazitky, pricin je mnoho, ale fakty hovoria, ze negativne rodinne pomeryma obrovsky podiel na vzniku PPP u ludi.

mrska

maoam,je pravda že veľa toho čo robím nerobím kvoli sebe,ale kvoli rodine aby bol pokoj,a pritom to tak necítim....ale to strhávanie pozornosti,no ja momentálne sa snažím veľa vecí ukryť,akože je už všetko ok...len deti vedia že to tak nie je a že pre to moc nerobím,len pred manželom hrám také divadlo...niekedy ma to unavuje...on mi síce moc neverí..no neviem...ale chudnúť už nechudnem,snažím sa držať tejto váhy čo mám...
cry,asi viem prečo si nečakane odišla,teda myslím si...
ale nehádž hned flintu do žita,raz sme hore raz dole,a nie každý deň je ok...a ja na spanie beriem lieky už 3-4 roky,a neviem si predstaviť že ich vysadím....ja mám hlavne problém s tým včasným budením...
no mám bielkovinový deň ale ráno som sa napchala ako prasiatko,ved si čítala....
dnes by som chcela íst pokúpiť ešte nejaké darčeky...a čo vy už máte darčeky?
pekný deň....cry drž sa...

[zruseny22]

Ahoj, mrska, tak uz sa tak uzasne nemam.. dnes idem domov (uz sedim vo vlaku) -necakane, ale nebudem pisat preco.. ale zajtra musim ist znova do Ba, lebo mam skusku, nastastie az o 17 hod, tak nemusim tak skoro vstavat..
Takze teraz je to jedlo zasa len na mne.. uz mam zasa rozne myslienky.. a je mi celkom na prd..
Ja som mala zatial rano kavu s mliekom.. doma uz potom pockam na obed..
Vidim, ze mas zasa svoj bielkovinovy den, ale vyzera to chutne.

Maoam

Mrska pisem to preto, ze my sme mali viacero takychto pacientiek a navela-navela, ked uz nemohli uhnut a vykluckovat sa po rokoch priznali, ze PPP...no a hned boli jasne spolupriciny, ak nie hlavne priciny pre hormonalne problemy, kozne atd.

Je to strasne dolezite to oznamit, lebo napr. aj anemia a dalsie ochorenia, ktore sa mozno nezdaju 'vazne', ale da sa hned inak zakrocit, ked sa pozna pricina.

Mrska, fakt, ze ste sa bud zasekli v detstve alebo podvedome chcete naspät tam a nechcete byt tu, je pre PPP priznacna...preto aj to neustale strhavanie pozornosti, citove vydieranie, 'papanie' a dalsie znaky.

Ja viem, ze je to o drzku, ale len vy sa mozete rozhodnut s tym prestat a s odbornou pomocou UKONCIT ten stary zivot, ktory vas boli, trapi a v ktorom nechcete zit a ZACAT novy, podla VLASTNYCH pravidiel a nie podla pravidiel ostatnych, zvlast RODINY, ze ano.

mrska

dobré ránko...
Oui to je naozaj pravda že mi tu len papáme,akoby sme stale chceli byť deťmi...
cry som rada že je ti teraz fajn ,nech ti to vzdrží...
maoam,ja viem že je dobré povadať lekárovi a PPP,ale ja som sa stretla s tým že lekár ked videl že sa liečim na psychiatrii tak mi tam robil prednášku že z čoho mám depresie a že aj on má vela roboty a také podivné reči,a keby bol vedel že mám PPP,tak neviem...
ale ak sú nejaké vážnejšie problémy tak to samozrejme netreba zatajovať...
ja som dnes vstala dobre zatial je všetko ok,najedla som sa dobre,dala som si praženicu z 3 vajec,3 uvarené bielka,ovocný tvaroh,a trocha jogurtu,tak som sa narvala....
tak pekný a uspešný deň...

Oui

cry, nevztahuj si to na seba, vela bab sa tak vyjadruje. zasa to len zbytocne dodava jedlu emocionalne zafarbenie, ktore mu az tak neprislucha