Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
wyx, ja by som si teraz kúsok aj dala, 1 štvoreček:) Ja som teraz dojedla na raňajky 1 cereálny rohlík so syrom (mamka bola v pekárni, tak bol výborný, čerstvý) a kávičku.
Maoam, presne. Ja mám už dobré 2 týž. clitlivé prsia- keď sa hlavne sprchujem ("mydlujem"), brucho nafúknuté... otras... strašne to neznášam..
Cry, to poznam velmi dobre, ja teraz celkovo mam sklony k zadrziavaniu vody, mala som aj velmi dlhu MS a po nej este dlho dlho citlive prsia, napuchnute, normalne o par cm viac obvod :DD, brucho nafuknute, no a teraz pri tom Nove, otras...a nespavost, nervozita, hyperaktivita, no ale uz by sa to nasledujuce dni malo zlepsit, lebo od zajtra bude ubudat..
Chcela som vam len povedat, ze tie vase kila nahor su len voda. Nerobte si z toho stresy. Viem, ze je to neprijemne, ked je clovek jak balon z vody nafucany, ale je to LEN VODA a ona odide.
a mne sa tu hromadia čokolady, tak si prídite dať. :)
Maoam, ja čakám aj menzes a včera večer, keď som sa išla sprchovať- normálne som mala na nohe "otlačené" ponožky!!!
baby, vaha kolise kazdemu, navyse teraz je Nov, to znamena ze telo zadrziava viac vody, podobne ako pri splne mesiaca...ja to badam na sebe hned, na tvari, nohach a po splne a nove to aj samo odide, podobne ako je to pri menstruacii, takze v tieto dni mat o 1kg viac, je vsetko voda....
pekny den
Ahoj, mrska, dobré ránko.
Toho večierku sa neboj, veď máš so sebou aj "bezpečné potraviny".. ale ver, že nič sa nestane, keby si si dala raz aj niečo iné- napr. kúsok niečoho, čo bude na večierku.. jasné, nemusíš tam jesť všetko čo ostatní, ale z niečoho aspoň ochutnať môžeš- neviem čo tam budete sice mať, ale kúsok ťa určite nezabije a z toho kúsku určite ani nepriberieš.
Mrska, neváž sa každý deň!!! Viem ako denné váženie ovplyvňuje potom celý náš deň. Viem, že je to ťažké, ale skús teraz to váženie každý druhý deň, potom predlžovať intervaly. Ja som sa nevážila, ale keď som sa včera o 20:30 pozrela pred sprchovaním do zrkadla, tiež mi nebolo všetko jedno... :(
Dnes mám tú skúšku- až o 17hod, tak idem na vlak o 13hod, ešte si niečo zopakujem, umyjem vlasy...
Drž sa!! A skús si ten večierok užiť!!! Zabaviť sa aspoň trochu!
dobré ránko...
cry ty ako zdravotníčka musíš najlepšie vedieť ako by sme mohli dopadnúť..ono vlastne na internete najdeš teraz všetko...ale ty si to videla aj na živo...to je iná skúsenosť...
a tie s tou teplotou to mám aj ja podobne,ja sa strašne potím v noci,teda ako kedy,a tiež mi je raz zima raz teplo,to asi ten náš porušený metebolizmus...a neboj učenie zvládneš a hlavne jedz aby ti to dobre pálilo...
ja som dnes nevstala moc dobre,na váhe bolo skoro o kilo viac ako včera,a ešte máme aj ten večierok až sa bojím....nemám bohvie akú náladu...nabalila som si ak moje bezpečné potraviny...tak dnes ma čaká boj....
tak pekný deň a majte sa fajn a ozvite sa aj ostatné...ahojky...
fňuk fňuk
Zasa mám strašnú úzkosť... som aj nejaká nervózna, plačlivá...
Mrska,
mna uz y toho učenia šlahne.. knihu som už dočítala, poznámky všade možne... teraz si dávam 15min. prestávku, musím pokračovať. Idem si urobiť ďalšiu kávu.
Keď som prišla domov okolo tej 10:30 dala som si jogurt+ kávu s trochou mlieka, na obed som mala výbornú šošovic. polievku a teraz si dám ešte kávu.. premýšľam, či si niečo "zajesť", alebo potom až na večeru.. ešte neviem čo na večeru.. hmm... a dnes mi je celý deň strašná zima a to som sa min. týždeň a vlastne stále potila, chodila som v tričku s krátkym rukávom doma a ešte mi lialo aj z chrbáta.. a dnes... sedím v zimných teplákoch, mám zimné ponožky, plyšové teplé papuče, tričko+ 2 mikiny! a aj tak mi nie je moc teplo.
O tom vývode som aj veľa počula, keď som praxovala- zo školy, už som ho aj "vymieňala"... veru... mali by sme sa uvedomiť.
Mrska, čo bolo- bolo, už to nevrátime.. ale to neznamená, že prítomnosť a budúcnosť budú rovnkako zlé, nepríjemné a pod. Záleží len od nás, aké si to urobíme.