Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Ahoj, mrska, tvoj jedalnicek vyzera velmi chutno.
Co by si si tu rada precitala, co by ti pomohlo v liecbe?
Peknu nedelu.
Ahojte.
cry pekne si to napísala....a presne to tak má byť čo si mi žiaľ neuvedomujeme alebo len v malých chvíľkach...ale ked si neschudla to neznamená že nemáš pre boha jesť...jedz aspon bezpečné potraviny...
antiana jedlo nie je hnus...aj ja mám problém s PPP,ale jedlo si vychutnávam,aj tie nekalorické alebo aj tú zeleninku,jogurty,biele mäsko,atd...napríklad sa teraz teším že si idem dať višňový jogurt,pohánku,2 keksy hobits,potom čaj a kávu...
a hovoriť na jedlo že je hnus je aj hriech a prisilné v časoch ked ludia hladujú kvoli tomu že nemajú na jedlo....ale lečo by som si dala...
babz prehodnotte čo sem niekedy napíšete....antiana ty sa musíš jednoznačne liečiť...sama to nezvládneš....
tak sa mi tu majte cry pekne nám tu ešte niečo napíš,všetko som pozorne prečítala....
pekný deň....
ja som dnes musela (všetci sú doma) jesť normálne - aj na obed zeleninový nákyp so zemiakmi a cviklou a polievku, potom lečo s chlebom...no hnus!!!
A nebojte, nie sú to veci, ktoré by som kopírovala z netu, - t.j. "kopírovať" a "vložiť"... všetko vám sem píšem "svojimi prstami"... preto, lebo mi na vás záleží.... a ak vám z toho len niečo pomôže, budem rada... kľudne napíšte aj rôzne veci, ktoré by ste chceli vedieť, riešiť aj v praxi... môžeme sa na to spoločne pozrieť...
Pre vás, baby, ktoré trpíte bulímiou:
- nakupujte iba vtedy, keď ste najedené,
- nakupujte len to, čo potrebujete,
- nakupujte podľa zoznamu a jedálneho plánu,
- nekupujte si potraviny do rezervy- keby niekto prišiel,
- neberte si veľa peňazí, alebo si dajte limit.
Záchvaty prejedania najčastejšie spúšťajú:
1. Situácie, ktoré sú spojené s jedlom- sú to všetky situácie, kedy sa dostávate do kontaktu s jedlom, či už nakupovanie, varenie, oslavy a pod.
2. Zážitky nejako spojené s jedlom- ako sú pocit plnosti a sýtosti po jedle, narušenie jedálneho plánu, alebo opakujúce sa myšlienky na jedlo.
3. Situácie, predstavy a zážitky, ktoré nejako súvisia s vašou postavou, hmotnosťou a strachom z "tučnoty"- k dôvodu prejedenia môže byť dôvod, že sa nevojdete do oblúbených nohavíc, že máte o kilogram viac, alebo pohľad do zrkadla. Významné sú i všetky komentáre, ktoré sa týkajú vášho vzhľadu a váhy.
4. Negatívne nálady a pocity- niektoré ženy sa prejedajú preto, lebo sa cítia osamelé, alebo keď sú sklamané, smutné, depresívne, nervózne, podráždené.
5. Prejedenie môže spôsobiť i spomienka na prejedenie, skutočnosť, že ste sa už dlho neprejedli, doba a situácia, kedy ste sa zvykli prejesť a samozrejme nízka glykémia- to znamená hlad.
Zvracanie jednoznačne riziko prejedania zvyšuje!
Kroky, ako sa naučiť mať rada seba samu:
1. Nehovorte o svojej váhe a nevenujte jej zbytočne priveľa vašej pozornosti.
2. Napíšte si zoznam vecí, ktoré máte na sebe rada a pravidelne si ich čítajte.
3. Nedovoľte, aby vaša váha alebo výzor zabránili zúčastňovať sa na aktivitách, ktoré vás bavia.
4. Pamätajte na to, že telo je nástrojom vášho života, nie ozdobou.
5. Porozmýšľajte, koľko vecí by ste mohli stihnúť, keby ste toľko času a energie nevenovali starostiam o váš výzor.
6. Necvičte len preto, že chcete schudnúť. Pohyb vás má predovšetkým baviť.
7. Pamätajte si: život je priveľmi krátky na to, aby ste v ňom nenávideli svoje telo.
8. Vychutnajte si svoje obľúbené jedlo bez výčitiek a zlého pocitu z veľkého množstva prijatých kalórií.
9. Stretávajte sa s ľuďmi, ktorí vo vás vzbudzujú pocit pohody a šťastia.
Už sem nebudem písať o sebe, svojej váhe, jedle- nejedle... keď neviem pomôcť sebe, budem sa snažiť aspoň zúžitkovať veci, ktoré som sa počas liečby naučila... teda skôr som sa naučila téoriu, ale nikdy mi to nešlo aj praktizovať... ak vám to pomôže, budem rada....
Dnes by sme mohli začať napr. týmto:
1. zaslúžim si, aby som sa mohla tešiť zo života,
2. moja hmotnosť nemá so šťastím nič spoločné,
3. telo je chrám ducha,
4. mám sa rada taká, aká som,
5. som inteligentná a láskavá bytosť,
6. ostatní ma majú radi za to, aká som, nie za to, ako vyzerám.
Ako predchádzať recidívam:
- venuj svoj čas aktivitám, ktoré ťa naplňujú,
- vyhýbaj sa pokušeniu- ak po nejakej potravine je pravdepodobné, že podlahneš záchvatu, nemaj túto potravinu doma!,
- nevzdávaj sa všetkého jedla, z ktorého máš pôžitok- keď si niečo úplne zakážeš môže sa stať, že jedného dňa podlahneš a preješ sa toho,
- nehladuj. Hlad je hlavným spúšťačom záchvatu nenasýtenosti,
- pokiaľ máš chuť prejesť sa, zvracať, alebo užiť preháňadlá, snaž sa to oddaľovať.
- nepotlačuje v sebe frustráciu, ani negatívne myšlienky. Ak sa nemáš s kým o tom porozprávať- píš si denník,
- venuj sa zábavným aktivitám, ktoré nie sú spojené s jedlom,
- stanovuj si rozumné ciele a plán,
- buď asertívna, hovor, čo si myslíš!,
- pamätaj, že uzdravenie je postupný proces a nejde ho dosiahnuť inak, než vynakladaním úsilia. Nikdy sa nevzdávaj!
ak vám to urobí radosť, tak som sa teraz vážila.... a zistila som, že som NESCHUDLA ANI 100g! Úžasné... neviem či plakať, alebo sa tomu "smiať"... keď si predstavím tie hladovky a odriekanie, ten hlad, keď bol už až neznesiteľný... a ja teraz zistím na váhe, že som nič neschudla....
1. je to dôkaz toho, že sa mám začať stravovať pravidelne,
2. alebo je to dôkaz toho, že nemám jesť už ani jeden jogurt za deň....
Maoam, je rozdiel uživať preháňadlá, keď má niekto zápchu a je rozdiel užiť preháňadlá pri PPP.... tam nejde o to, že má človek zápchu... a napr. mne tie sirupy čo popisuješ nikdy ani nepomohli na zápchu... vždy ma len "nafučali"...
outu- prepáč mi, prosím. Vieš, ty medzi tých 5tich ľudí nepatríš. Ty patríš do "inej" kategórie. Kde si len ty... len ty. Lenže aj naše priateľstvo som dobre pokašlala...
... a možno je to všetko len akési "volanie o pomoc", ktorá neprichádza....
mrska, aj tebe pekný víkend.