Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
a tie prehanadla vas ZAVODNUJU, uvedomte si to uz
Je to odovodnene v pripadoch, ak napr. niekto berie silne lieky proti bolesti - opioidy, vtedy je to na mieste, ale su aj setrne laxativa, napr. lactulosa sirup alebo Macrogol...to sa dava k opioidom. Ale aj tak laxativa tradicne sposobuju zavodnenie, co ste si mohli davno vsimnut, ze ak ich par dni neuzivate, voda vam odide.......
uf...
dlho som tu nebola, nakukla sem a...
vidim, ze u niektorych z vas sa stav vyrazne zhorsil a je to na psychiatriu
PPP je tak ci tak vazne psych. ochorenie, bez liekov a terapie to nejde a ano, je to ochorenie na cely zivot, rovnako ako ina zavislost typu alkoholizmus, drogy...jedine, co ten clovek dosiahne je ze to dokaze ovladat, ma to pod kontrolou, ale to je tak cele
a ano, je mi osobne znamych viacero pripadov dievcat a zien, ktore sa z tazkej formy PPP 'dostali' via vitastravy, veganstva ci vitarianstva, co je urcite lepsie pre telo, ako tyckovat do WC alebo hladovat
nie su uplne psychicky od dodnes, ale aspon sa uz tak netyraju a presli na zdravy sposob zivota, ale na otazku postavy, vzhladu a vahy ostanu citlive navzdy
kazdopadne si tym vylepsili zivot, zalozili rodiny, podarilo sa im otehotniet, najst pracu atd, proste odpichli sa dalej
Ahojte...
no baby ale ste sa do seba pustili...
cry ty by si určite namala vynechávať liečbu depresií liekmi, a chápem ťa vo veľa veciach ale ako písali baby aj pre tých päť ľudí sa oplatí žiť,ved nevieš čo ťa ešte v živote postretne a tých ľudí bude viac....
život nám pripravuje také veci o ktorých by si teraz povedala to sa mi nemôže stať a o pár rokov je to tu...poznám to z vlastnej skúsenosti...a sú to veci aj tragické ale aj krásne....ži aj pre jedného človeka...
no ja som včera zlyhala večer som sa napratala a dala som to von...a celkom som sa držala..no čo už..ešte mám aj 3 dni bolesti v chrbtici,tak som nejaká skapatá...už som dnes niečo upratala a ostatné nechám na dcéru...
antiana to stým jedálničkom preháňaš ale baby nepíšte tu ako chudnete ale pomáhajme si....
a ešte k PPP,aj ja si myslím že sa z toho nikto nedostal úplne...neviem...každý len tak máva vlny,chcem sa zmeniť-nechcem sa zmeniť...
a o tej strave ak niekto chce aspoň trocha bojovať aby sa nedostal na dno tak jedáva aj ked nie normálne aspoň zdravo....ja tiež jedávam 5 krát denne,aj mäso aj zeleninu,sem tam pečivo,mliečne výrobky,tofu,vločky,syry....aj ked menej kalorické ale zásobujem telo 5 krát....lebo nejesť vobec alebo len byť o jablku,alebo šaláte...tak to je už extrém na liečenie a pobyt v nemocnici...
no tak sa majte krásne trocha sa nabite energiou cez víkend.....
ahojte...
a na druhej strane je to mozno len moja naivná predstava, ze som patrila medzi tych piatich...
a vieš ako bolí ked vies, ze mas niekoho rád a povie toto:
"... myslis tych 5 ludi? To sa kvoli nim nenecham veru trapit, to mi za to, " za nich" nestoji.."
"Kvoli nim sa mi zit neoplati.."
nevieš si predstavit ako to zabolelo...
cry ty mas 5 ludí? ja dvoch, ale uz asi len jedného...
dovidenia alebo zbohom... :´(
ty kokos, Cry, ved ty si na tom este horsie ako ja, take stavy som nemavala ani ked mi bolo najhorsie...no, ja som zasa trochu pochudla a poviem rovno, tesi ma to neskutocne...dnes som bola cely den v salone, mam predlzene vlasy po pas, su nadherne, citim sa ako nova, ina, krajsia zena, a nemala som cas ani na jedlo, mala som za cely den asi 4 jablka a 5 kav s mliekom...dufam ze zajtra bude na vahe zasa o nieco mensie cislo, ale neviem kedze mam menzes prave od vcera, ale aj napriek nemu som schudla trochu a to bez prehanadiel...a nemusite do mna za tieto slova skakat ako do Cry, lebo ja ju chapem ako sa citi, vy by ste sa ako citili keby ste chceli strasne schudnut a nedarilo by sa vam to...no dobre asi nie...idem spat,dobru noc
Túžim bývať sama... v byte... cvičiť si kedy chcem, aj v noci, napriek tomu, že mám cvičenie zakázané od leta kvôli chrbtici... byť sama, aby som sa mohla rezať po tele... a hlavne byť sama, aby som mohla dokonale nejesť...
Dadula, čo už. Aj taký je život.
Skoda.