Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

Oui

mila antiana,

iracionalny = rozumom nepochopitelny; tvoj strach o samu seba rozhodne iracionalnym nie je. je tak racionalny a zalozeny na realnych skutocnostiach, ako sa len da. snazis sa samej sebe nahovorit, ze sa bojis len tak, ze to nic nie je, ale co so sebou predvadzas je dostatocnym dovodom na strach. doktorka ma pravdu + k tomu "osprosteniu", pri dlhodobom stradani organizmu dochadza aj k naruseniu nervovych struktur a mozgu. velmi tazko predpovedat, ktore zmeny su este zvratne a ktore uz nie.

to co tu ty predvadzas je neuveritelne smutne, ale nie je to tvoja chyba. vo vsetkych tych dristoch, co sem pises, bolo mozno iba v poslednom prispevku mozne zachytit normalne dievca, ktore je udupane niekde tou chorou srackou, co sa mu dostala do hlavy. nie je to tvoja vina a stale mas sancu, len ju musis chciet vidiet.

ta mrcha ti hovori, ze nemas pre koho zit. mas rodinu, ktora ti v
ociach chorej baby mozno ublizuje tym, ze chce, aby si sa uzdravila, a mas hlavne samu seba, aj ked kto vie, ako casto ti ta svina dovoli pozerat sa na svet normalnym pohladom neskreslenym tou srackou.

pozri, to co v sebe udrzis, alebo neudrzis, to je tvoja volba. len samu seba nastojcivo presviedcas o tom, ze len anorexia ma pre teba zmysel, asi aby si nemohla vidiet nic ine v zivote.

mrske vravis, ze ma zmysel aspon v manzelovi a detoch, no keby ona sama nechcela, nemala by zmysel ani v nich. keby sa sama nesnazila, nevidela by skutocne nic ine, ako "kedy sa vyvraciam, kolko vazim a aku dietu potrebujem". ona mozno robi kopec chyb, ale hlavne sa snazi. vdaka tomu boju vidi aj nieco ine, ako svoje vlastne sebecke malichernosti.

Irise, gratulujem, ze sa dari, zelam vela sil, nech to obdobie predlzis na dlhe roky :)

co sa tyka tela, nasledky neodstrani rychlo, je to velmi individualne u kazdeho a hlavne mu treba dat cas. urcite vies, v akej vahe si este menzes mala, resp. aku ti odporucaju ako zdravu vahu pre tvoju vysku. niekde v tych miestach by sa mala ms opat objavit, ak to nepride, potom vyhladaj gynekologa.

co sa tyka pokozky a vlasov, tam je to hlavne o vyzive zvnutra, hydratacii a potom opat len o tej vyzive, dostatocne kvalitnej, takze do jedalnicka urcite zahrnut ovocie, zeleninu, mliecne kysnute vyrobky, tvrde syry, strukoviny, nesladene cerealine, klicky, vlocky, drozdie napr. v natierke, alebo pochutkove drozdie, kt. sa predava v zdravej vyzive a nenafukuje tak.

a zuby, tam tazko radit, hlavne spravne hygienu dodrziavat, nedrhnut ich prilis silno, ale cistit dostatocne, poizivat medzizubnu kefku, jemnu pastu a dufat, ze sa ich aspon podari posilnit, aj ked to, co uz bolo pokazene na zuboch nezachrani nik iny, ako zubar.

kazdopadne, nedes sa toho a vela zdaru :)

irise

cry,
mala som naposledy v oktobry,cize 3. cyklus mi prave vynechal.. :( dufam ze sa to opravy, momentalne som na vahe 18 bmi, a zacinala som niekde pri 18 tiez ,schudla som na 16...takze povodna vaha by bola naspat,dufam ze sa menzes dostavy,este pockam chvilu potom pojdem ku gynekologovi :( mam z toho velke stresy.

antiana

viete baby, keď ja nemám motiváciu sa liečiť, nemám pre čo ani pre koho, napr. mrska, Ty máš muža, pre ktorého to robíš, ale ja nemám nikoho...dnes som mala zatiaľ dve jablká a dve kávy 2v1 s mliekom, a zasa sa budem snažiť dnes jesť len jablká a piť kávu, lebo viem že keby som si dala aj niečo iné išlo by to von...bože, veď ja už neviem v sebe udržať nič iné ako to ovocie a aj to ide niekedy do záchoda...bože čo mám robiť? niekedy mávam taký iracionálny strach že umriem z nedostatku jedla alebo že doslova osprostiem lebo telo ani mozog nemá výživu...baby, môže sa to stať? lebo moja MUDr. ma straší, že môžem raz na ulici odpadnúť a už nevstanem...pomoc, to nechcem, ale neviem sa ani normálne najesť...

mrska

ahojte.
cry s tým spánkom mám aj ja problém však vieš....ale s tou váhou ešte väčší....dnes ma moc nepotešila,ale najedla som sa aj tak....ale včera som trocha maškrtila...asi preto tá váha vyskočila...ale bolo mi včera tak fajn...spolu s mužom sme pozerali telku,ležali v obývačke a bola so taká uvoľnená....dúfam že jedávaš aspoň trocha normálne a že si sa nedala na nejakú hladovku...
no a antiana..des čo to tu píšeš..mala by mama s tebou niečo robiť...čo viac na to dodať.
ani ja nie som moc nadšená že som pribrala ale nejako som sa s tým vyrovnávať...aj som si na sebe všimla pozitívne veci,mám lepšiu náladu,nie je mi zima a muž je šťastnejší....a to ma teší najviac...
tak majte pekný deň...ahojte...

[zruseny22]

Irise, ked budes mat vahu v norme, pride aj menzes. Co sa tyka zubov- s tym ti veru poradit neviem:( Ja som problem s bulimiou nemala. Ak dosiahnes aj normalnej vahy a menzes stale nepride, tak skoc ku gynekologovi. Ako dlho nemas menzes?

irise

baby
ahojte,:) som baba 2 mesiace cista od PPP, priberam na vahe ,citim ze sa z toho dostavam (4 roky som sa v tom tapala)
cry je mi luto ze nevies spat.. :( ja obcas mavam take fazy... celkom uzitocne rady davas, nevies nejak poradit, ako si dat telo do kopy? myslim zuby po bulimii, menzes po strate vahy, vlasy, kozu..

[zruseny22]

Nemozem spat, mna uz z toho slahne. Vcera 2 hod, dnes od 02:30 do 5h. No nic, idem si citat knihu.

Zelam vam prijemny den. Ja dnes idem na Urad prace, potrebujem sa tam zaevidovat, nakolko mam moznost od marca pracovat aspon na 4h popri invalidnom. Tak aspon nieco.
Drzte sa, myslim na vas.
Mrska, a ty sa skus dnes nepostavit na vahu!

[zruseny22]

- "Moje telo nie je ani dobré, ani zlé, je to telo, ktoré mi bolo dané a mojou úlohou je sa o neho dobre starať a mať ho v úcte a ďakovať mu, pretože toho toľko dokáže!"
- Moje telo je jedinečné, rovnako ako ja"
- "Moja hmotnosť nie je meradlom mojej hodnoty".

[zruseny22]

Pokračujeme ďalej:

I keď sa ti tvoja situácia zdá byť veľmi ťažká, neriešiteľná a liečba náročná a vyliečenie takmer nedosiahnuteľné, ver, že zlepšenie je vždy možné!!! Nie je ale jednoduchej a nebolestivej cesty, vždy ide o prekonávanie svojho strachu, neistoty, starých myšlienkových vzorcov... Odmenou ti bude zdravie, život a radosť z neho, posilnenie tvojho ja a objavenie seba samej.