Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
baby, ja vam nechcem zle, len som napisala, ako sa veci maju
VSETKY ste zaseknute niekde bud v detstve alebo puberte, zamrznute v case a TAM ste ostali jednou alebo viacerymi castami z vas, preto aj tak reagujete na iste veci, ako decka, uplne detinske spravanie, reakcie, priam infantilne
alebo PPP u niekoho je dosledok niecoho ineho, prejav vramci prekonanej traumy, to byva tiez, tych pribeho je vela a su rozne, ale ak sa chcete niekam pohnut, musite byt schopne si toto uvedomit a prijat to, ze to tak je a zverit sa do odbornych ruk - ak sa skutocne chcete z toho dostat, alebo aspon LEPSIE zit
ale to je len na vas, to za vas nikto neurobi, to je to
Cry: gratulujem k tomu, ze si sa rozhodla od marca 4h popri ID robit, je to krok vpred
Do riti Cry, 18,5 to je BMI stihlej baby a hlavne, mozno ti konecne aj budu moct pomoct, ked nie si vychudnuta na kost. Ja na tvojom mieste by som sla asi do toho nenavideneho Pezinka, neviem, podla mna tam maju asi najviac skusenosti, co sa ppp tyka, ja by som sla zas tam, keby som dakam mala ist. Primarka je mozno svojska, ale tu clovek vidi len raz za tyzden, no personal sa snazi a je v podstate fajn.
No ak sa rozodnes ist kamkolvek. Zamysli sa: co ma zmysel, ked im tam pride vyhladovane dievca, ktore musia najprv mesiac davat dokopy, fyzicky, aby ako tak zacala vnimat realitu okolo seba, alebo baba, ktora ma aspon telesnu silu na to, aby nieco so sebou robila, aby jej mohli dat aj ten sprosty vychadzkovy rezim daky, aby bola schopna trochu existovat sama? Cim vychudnutejsia by si bola, tym vacsie depky by si mala, to uz len ty mas predstavu, ze by si bola spokojnejsia. Nebola, mala by si menej zivin a psychika by bola este zblbnutejsia.
Pocuj, nemyslis, ze by si zvladla dokoncit este tento rocnik? Nemas to len teraz silnejsiu depku koli skuske? Ci proste sa fakt citis na to, ze uz nevladzes? Urcite lepsie prerusit to, za cenu vyzdravenia, ale mysli na to, ze ak opat prerusis a po par tyzdnoch odtial zdrhnes, pojdes velmi proti samej sebe.
Ahojte.
Tiez si nemyslim, ze Maoam napisala nieco zle, nejaku nepravdu..
Ja len... ze sa vidim na nemocnicu.. depresie uz tak silne.. problem s jedlom.. vsetko je zle a hlavne nic nezvladam.. v piatok budem volat lekarke, ci mozem za nou na bud. tyzden prist.. chcem sa vazne porozpravat o nemocnici.. nikto o tom zatial nevie.. doma sa sice snazim tvarit, ze som ok, ale co sa tyka stravovania, nie su slepi.. depresie sa snazim "maskovat" ako to len ide, ale je to unavujuce.. ak by som predsa len do nemocnice isla, neviem ako to vysvetlim doma, musim poriesit hlavne skolu.. prelozit nejake skusky.. do kelu.. ale ja to vazne uz nezvladam.. len prezivam zo dna na den.. a som sama.. tak uple sama.. trpim.. nechcem takto zit.. a byt.. Potrebujem pomoc odbornu, sama si uz asi nepomozem:(
Najblbsie na tom je, ked trpite PPP- ze najradsej by som isla do nemocnice co najskor, ale ten pocit, ze tam nechcem ist takato tucna, ze nemam podvahu. BMI mam 18,5 co sa mi samozrejme nepaci.. stale ten pocit, ze by aom schcela do nemocky nieco schudnut, aby som tam neprisla ako prasa:( Vaetko je zle, vsetko. Neviem uz ako dalej:(
Maoam ma obrovsku pravdu s tym ultraegoizmom, akurat je pravdou, ze baby za to asi nemozu. Niekde sa zasekli, nie svojou vinou, a kokotina, co sa im usadila v hlave im dovoli vidiet len a len same seba.
V tomto by som vam damy velmi rada poradila, ako na to. Ja sama, ked sa pozriem kamkolvek do minulosti, vidim male decko, ktore sa silou mocou hadze do stran a mece na jednom mieste, ale dopredu sa pohnut nevie a dalej, ako na vlastny nos nevidi. Co to zmenilo, sama poriadne neviem. No dolezite je asi to uvedomenie, ze sice robim veci zle, ale necitit za to vinu. Ono je to strasne tazke hlavne pre vase okolie, nebyt na vas obcas zly, ako napr. teraz Maoam. Ale to nie je skutocne z hnevu, to je zufalstvo z toho, ked oni vidia svoju blizku milovanu osobu, ako sa nici a jej zivot nikam nesmeruje.
Ked si predstavim svojich rodicov a ich situaciu, je mi fakt luto, ako nestastne sa museli v niektorych momentoch citit.
Ale pre mna je pointou neobvinovat sa. Ja som dostala ppp pre dovody, ktorych spustacom som nebola ja sama, clovek si sam sklon k ppp nevybera a obvinovat sa za to zmysel nema. Preto sa treba snazit co najviac oddelit chorobne Ja od toho skutocneho, pretoze to choroba je zodpovedna za vsetky sracky, ktore clovek robi a ublizuje nimi kazdemu naokolo, sebe v prvom rade.
Je to urcite tazke, nepochybovat o sebe a zacat sa na seba pozerat s uctou, no ta, ktora sa skryva vo vas, to je ta zena, ktora je schopna zit normalny zivot. Len sa ho z nejakeho dovodu boji (teda, ono je to pochopitelne, mat za seba zodpovednost sa moze zdat celkom desive ;)). Ked sa naucite mat radi tu, tak ta choroba nebude mat nad vami uz taku kontrolu. A vy zacnete ziskavat schopnost riadit si vlastny zivot.
Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze kym som sa na seba hnevala a vsetko si vycitala, nevidela som nic ine, iba seba. Len svoj hnev, svoj vlastny odpor, svoj pocit neuspechu. Seba som vinila za vsetko, seba som vinila, ze moji najblizsi pre mna trpia. Seba som vinila, ze nic nedokazem... A viete aky bol vysledok? Bola som nestastna, bez energie na cokolvek ine, ako utiekanie sa k bezpecnemu a ulavnemu grcajucemu chodnicku a v konecnom dosledku som sa stale a stale pozerala len na svoju nemoznost a nebola schopna vidiet ani o krok dalej pred seba. A ak som to nahodou robila, utiekala som sa do takych vzdialenych extremov (zachranovanie deti v Afrike a vsetky mozne globalne temy), ktore som sama aj tak schopna ovplyvnit nebola a v podstate boli asi natolko vzdialene, ze bolo bezpecnejsie riesit tieto neriesitelne problemy, ako sa postavit tym svojim vlastnym. A vysledok? Zasa len pocit nezmyselnosti a vyhorenia ( a s tym sa kazdy jeden so spasitelskym komplexom raz stretne).
Tymto svojim ultra dlhym monologom chcem povedat len tolko. Neviem poradit, ako sa vymanit z toho negativneho myslenia a zahladenosti do seba. Ale mozog a myslienky sa tak isto daju cvicit, ako svaly. Opakovanim sa vsetko upevnuje a jedneho dna sa zobudite a uvidite, ze vlastne sa uz na seba nehnevate. Hej, naseriete sa, ked oskriete lak na novom aute ( smrrrk :-(( ), obcas si vynadate do pic, ked urobite daku sprostost, ale to je vsetko normalne. ale nie sa neustale za vsetko obvinovat a rypat sa v tom, aka ste nemozna, ako sa potrebujete potrestat, ako nic nedokazete atd atd, myslim, ze kadza jedna z vas velmi dobre tieto kruhy pozna.
Damy, vsetky ste normalne zenske, ktore maju potencial zacat si zit svoj zivot, len si to dovolte. Dovolte samym sebe mat sa radi a uzivat si, nie sa len stale trestat a trapit.
ahojte....
no ved sa mi tu nepobite..:)
antiana ja mám invalidný na ťažkú depresiu a po operácii chrbtice...
dnes mi je nejako blbo....večer som zjedla liek na spanie a zobudil ma telefonát od brata že či je doma muž...ja že ma šlahne...uplne som bola mimo a potom som nemohla ani zaspať..a celú noc som sa už budila,bolela ma hlava,aj v žalúdku ma niečo pichalo,aj chrbát no celý človek...
ráno mi ani nechutilo ale som sa nejako premohla..ale je mi stále na figu...
cry myslíš že na PPP nedávajú invalidný?a čo ked je už niekto že uplne z toho mimo alebo si poškodí zdravie?neviem ja sa tomu nerozumiem...ale asi by tam na nás pozerali ako na alkoholikov a narkomanov....lebo lekári to prirovnávajú k tomuto...
a tie tvrdé slová...no ja každého chápem,aj môj muž bol najskôr milý ale potom už aj pritvrdil aj lekár...lebo som už bola na tom zle...a teraz sa to trocha upokojilo..ja som sa bála že ma dajú na liečenie...a to som rodine nechcela spraviť...
asi by nás mali vyviezť na nejaký opustený ostrov aby sme si vážili čo máme doma...
tak sa majte krásne idem makať...
pekný deň...
Antiana: neboj, sem uz pisat nebudem, baby, ktore mi odtialto pisu privatne vedia, kde ma najdu, papa
a neodsudzujem - iba som pomenovala fakty, je to tak, samy baby to tu casto priznali, ze su prilis zahladene do seba a roky sa tocia iba okolo seba...
samy na to prisli
viem o tom viac ako si myslis, aj ked nie som osobne tym ochorenim postihnuta, tolko k tomu
ja nemam za potrebu nikoho urazat, ak beries vypovedanie pravdy ako urazku, to je TVOJ OSOBNY PROBLEM, ze neznesies konfrontaciu s realitou
fakt, ze som ta tym 'nasrala', je znak toho, ze som zatala do ziveho
ja sa v ziadnych temach o chudnuti uz dost dlho neangazujem, ak si si to este nevsimla, pretoze je to davno passè, tolko k tomu, kedze ciel je davno dosiahnuty
zelam vsetkym babam, ktore sa snazia z toho dostat von plno sil
milá Maoam, je ľahké odsúdiť niekoho, keď nevieš o čo ide, ty nemáš PPP a ani netušíš čo to je, tak láskavo neurážaj iné baby ktoré zatiaľ z toho nie sú vonku...to je ľahké napísať "ultraegoistky", lenže zahľadenosť do seba sa vyskytuje aj pri iných psych. poruchách a diagnózach a teda odsúdiš všetkých duševne chorých? A načo sem vôbec chodíš na túto tému, realizuj sa v témach o chudnutí ako doteraz a nevypisuj sem sprostosti!!! si ma riadne nasrala teraz a asi nielen mňa...!!!
a ta umela trapna snaha vkuse na seba strhavat pozornost a spravanie ako vo veku 10 rokov, hoci mate okolo 30tky alebo aspon 20+ je na zamyslenie...
velmi drzim palce babam, ktore sa z celej sily snazia dostat sa z toho a velmi vam to prajem, vy to date, ak fakt chcete, date to!