Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Malicka, robis to super, ale mozno prave ta kontrola v tebe spusta zachvaty. U mna to tak zacalo, cely den super, zdrava strava a vecer po cviceni mi preplo. Po prve, po cviceni telo ziada sacharidy, po druhe, ked si nedoprajes to "zakazane", mysel po tom pisti a vecr, ked si uz unavena nevies vzdorovat. Co keby si pomalicky po kuskoch skusila pridavat sacharidy do normalnych jedal, nemusis vela, ale skus postupne, aspon jeden kus peciva na ranajky, kopcek ryze na obed, pripadne sem tam sladku tycinku na desiatu. Spolu s kuskom ovocia, nech ta ovocie zasyti a tycinka zasa uspokoji chut po sladkom. Alebo jogurt s medom. Pomalicky si to sledovat, co zachvat spusta a ako sa mu vyvarovat.
Podla mna u teba nespusta zachvat samotne to jedlo, ale ta skutocnost, ze sa ho bojis, ked si ho das, dostanes nan neodolatelnu chut, lebo si ho inak zakazujes, potom chytis z toho paniku a potom uz chces zvacat, resp. sa este viac prejest a zvracat potom.
Ozaj, este ma napadlo, ked uz jes zdravo, nemas prilis male porcie? To tiez spravi vela, ked si este aj zo salatu uberas len preto, ze sa ti zda velky, tak je jasne ze vecer ta prepadne hlad.
Plus ma napada, po cviceni by mozno bolo fajn dat si daky proteinovy koktail, ak si ho mozes dovolit, tak si kupit nizkosacharidovy bielkovinovy koktail v prichuti, ktoru mas rada (ale tiez nie je kazdy chutny) a po tom cviceni by ti to moholo zahnat hlad, dodat bielkoviny (to je po cviceni obzvlast dolezite), plus trochu pomoct s chutkami na sladke.
Inak baby, ak viete po anglicky, hodte mi sem e-mail, poslem Vam velmi dobru knihu ohladom "bulimia recovery", fakt velmi usefull informacie + mam aj celkom zaujimavu literaturu ohladom psychickej recovery z ppp, ale vsetko texty v anglictine
Mám 20, ťahá mi na 21 .. inak v hlave to mám upratané, lebo jem 5x do dňa, ale potom mi preskočí, príde vlčí hlad a musím zjesť veľmi veľa nezdravých vecí. Je to večer, vždy večer, takže celý deň sa držím, zdravo jem, každý deň cvičím a potom zrazu bum, večer sa prejem a idem vracať.... potom prídu čierne myšlienky v podobe výčitiek a potom plač a zúfalstvo a poviem si že to nikdy nespravím. Rozhodla som sa viesť si svoj denníčeka večer skúsim miesto prejedania spísať pocity a svoj jedálniček a byť na seba hrdá. Inak, normálne jem veľa zeleniny, bielkovín a polievky. Mám problém zjesť chleba a potom ho nevyvrátiť, to isté pri cestovinách a zemiakoch, skrátka prílohy sú vo mne spúšťačom, rovnako ako smotana, mlieko, cukor, chipsy a tak, preto sa veľmi kontrolujem. Užívam aj vitamíny, nech mi nič nechýba. Ako ste na tom vy? Čo u Vás spúšťa záchvaty? Ja som si z nočného prejedania spravila rituál, teraz to musím odstrániť. Inač ani ovocie nemôžem, ako napr. banán, alebo jablko, či ochutene musli, bojím sa toho. A čo robíte, keď ste sami? Ja sa snažím zamestnávať myseľ. Bulímia je veľmi zvláštna choroba a kto ju nemal ju jednoducho nepochopí. Človek je závislý, hnusí sa sám sebe, no aj tak podľahne. Je to ešte horšie ako alkoholici, alebo narkomani, bez jedla sa totiž nedá existovať... Stále bude "nadosah".
Malicka 160,
tak toto forum je vsetko, ale ocistec urcite nie ;) Skor by ti pomohol dobry psycholog, skus si zistit, ci vo vasom meste nie je niekto, kto robi cez poistovnu, aby si nemusela platit.
Kazdopadne, neboj sa, zvladnes to, len to trva velmi dlho a su to malicke krociky. Ak sa ti dnes podari pol dna nezvracat, bude to super uspech :)
Cry, co takto chodit plavat? Na chrbat by to bolo vhodne. Resp joga s upozornenim instruktora, ze mas dorajdany chrbat, alebo si zohnat na nete jogu na chrbticu. Plus zisti, kde su v okoli najblizsie rehabilitacie, s pochramanym chrbtom by som ti odporucila chodit tam a naucit sa u nich cvicit a potom sa doho drzat kazdy den. Konkretna chrbtica vyzaduje konretny prisup, to ti na nete nikto neporadi, co ti pomoze, pokial nevidel, co s tym chrbtom mas a hlavne, pokial nema patricne vzdelanie. Takze nevymyslaj a skus sa poradit s niekym kompetentnym. Resp sa svojho ortopeda opytaj, aky pohyb by si vykonavat mohla, nieco take musi byt, sucastou rehabilitacie na chrbticu obycajne byva aj cvicenie. Ale ako som uz pisala, cvicenie site na mieru. A tie prechadzky su tiez super forma pohybu.
Ahoj, mrska, ja mam dnes v plane ucenie, dufam, ze to neostane len pri tom planovani:(
Dala som si dnes prehanadlo. Dokonca uz aj ucinkuje, co sa nestava, ze za taky cas..
Zajtra idem k novej psychiatricke, tak mam trochu aj strach.. ale nebudem musiet cestovat cez 2hod a platit za cestovne.. mala by som chodit aj na terapie, ale nemam si ich z coho platit..
Mrska, ja by som tak velmi chcela chodit doma na rotoped, ale nasi maju stale nejake pripomienky kvoli tomu chrbatu.. ale ja si myslim, ze aspon bicyklovat by som mohla, nie? Co povedali tebe lekari? Viem, ze uz nemozem behavat, skakat cez svihadlo, zumbovat a pod. Ale aspon rotoped by mohol byt vhodny, nie?
Malicka, kolko mas rokov? Vitaj medzi nami.
Ahojte, tak sa k Vám baby pridávam :) S bulímiou bojujem už 7 rokov. Je to hrozné. Najprv mi to prišlo parádne, lebo som chudla, ale potom postupne, depky,izolácia, padanie vlasov, veď to poznáte. Najväčšie dno som si zažila pri 54 kg, pri výške 175 cm. Vtedy som si myslela, že som krásna. . . Už dlho sa snažím prestať, ale nejde to. Všetko začalo kvôli škole, keď som bola mladšia, do toho ešte problémy s mamou, ktorá akoby mala so mnou nejaký vnútorný problém, asi boj o otca, alebo neviem. Tej som sa s tým zdôveriť nikdy nemohla. Myslím, že nikto to nevie, že B. mám. Viem totiž zvracať úplne potichu, bez použitia rúk. Ale ja už takto nechcem fungovať! Hnusím sa sama sebe a často kvôli tomu plačem a tie depky och! Každopádne už dlho to tu čítam a ste pre mňa inširáciou. Takže dnes chcem zahájiť nový deň bez zvracania! Bude to ťažké ale zvládnem to a toto fórum bude môj akýsi očistec :) Drže prsty.
ahojte.
cry drž sa ked budeš velmi chcieť aj ty sa podáš aspon o kúsok...a tie skúšky určite zvládneš...len sa netráp pre jedlo a venuj sa učeniu,možno ti to vytlačí myšlienky na somarinky...
ja som dnes vstala a je mi nejako zle,tak na vracanie,ale prinútila som sa najesť,teraz mám čaj a potom si dám kávu...
dnes nemám nič na pláne budem doma ako vždy....
tak sa majte a hlavne sa ozvite ako sa máte.....
Ahoj, mrska, ide ti to uzasne:) Len tak dalej.
Ja sa chcem skusit este posnazit- bez nemocky. Chcem sa skusit dnes zasa ucit, 28.1. mam skusku a od 2.2. mi uz zacinaju skusky v letnom semestri.
Pekny vikend:)
Ahojte.
cry tak zasa preháňadlo?to je škoda...a prečo vracať ved ty s vracaním nemáš problém....a myslím si že by si mala častejšie chodiť k lekárovi...ako si na tom s jedlom?
oui,je to o tom človeku ako sa bude v Pezinku cítiť ako si písala,každý sme iný,a tiež je to o tom ako dlho má PPP a čo od toho očakáva...
ja som tento týždeň celkom v pohode,jem síce bezpečné potraviny a le pravidelne a dám si aj nejakú maškrtu,ale v norme...aby ma to nenutkalo na blbé myšlienky...v robote mám toho strašne veľa a hlavne včera ani som tu nebola....a jedlo som nemala kedy riešiť čo som mala to som zjedla...a tie pribraté kilá asi sa s nimi zmierim...no čo iné..ja už nechcem žiadnu diétu,to by bolo stále dokola...
tak sa majte krásne a píšte....
Oui, to je pravda. Ist na liecbu kludne aj vtedy, ked clovek nie je uplne na dne.. baby su mozno niekedy viac motivovane ako tie, ktore su v tych srackach po kolena..