Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

Malicka 160

Irise, tak takú nepriamu podporu budeš mať aj vo mne :) Je fajn, že som našla toto fórum, aspoň viem, že v tom nie som sama :) dnes som mala jogurt, ovsené vločky a na obed kuracinu so zeleninou a ryžu, za chvíľu vanilkový proteín a hopsa cvičiť. Večer si dám polku tuniaka so zeleninou a večer ako druhá večera praženica a strúhaná mrkva :)

irise

je to super pocit byt cista. Nemozem si dovolit zlyhanie, uz je rok 2013,to som sa rozhodla ze ani raz sa neprejem tak aby som to musela dat von. Priamu podporu nemam, nikto o mne nevie... ale suhlasim,to by bolo super. Nepriamu podporu mam v priatelovi,ktory povedal ze ma lubi aj kebyze mam sto kil:) a prenho som jedina a povazuje ma za krasnu, to je pre mna obrovska motivacia. Navyse, chceme sa zobrat, tak nemozem byt bulimicka zena.. fuj.
Zatial jem bezpecne potraviny pokial sa da, no obcas si dam aj to co nepovazujem za bezpecne ale jedine s NIEKYM,sama nikdy, to by skoncilo vo WC.

Malicka 160

irise, ďakujem, rozmýšľam, že keď budem čistá aspoň 1 mesiac, poviem to sestre. Určite by sa mi uľavilo. Mame to povedať nemôžem, nechcem ona nevie nič pochopiť a vyčítala by mi to a viem, že tieto veci by ma vrátili späť. Ale mať podporu po tom veľmi túžim, lebo som vždy namotivovaná, ale občas pomôže rozhovor. Ako jasné, že som mala dni, keď som nevracala, aj 2 týždne v kuse, len potom sa čosi stalo, nejaká nepríjemná situácia a ja som našla útechu v prejedení, proste nech to ide von. Teraz to už tak nechcem, zvracanie je pre mňa zlyhanie. Za každým čístým dňom si spravím fajku a po 7 ňoch si kúpim niečo pekné na potešenie. Viem, že je blbé, že sa bojím cukrov v doboškách, cukríkoch a koláčoch, ale viem, že toto je môj štartér a radšej ako sa ísť naobed po horalke vyvracať si dám pre mňa bezpečnú potravinu....

irise

Malicka,
tak potom to mas veru stastie.. ja som po 2 rokoch zacala pocitovat nasledky,takze radsej uz kaslem na to, nestoji to za to a veruze to je casozrut, a peniazozrut.. si silna ,zvladnes.. najdes tu podporu,teda vo mne urcite. ja som cista uz 2. mesiac (raz som odvtedy zlyhala)

Malicka 160

irise: Po tom, čo som čítala vašu diskusiu som si uvedomila, že na tom až tak zle zdravotne nie som, menzes mám pravidelný a zuby sú zdravé, neviem ako to je možné, len to vypadávanie vlasov.... Ja s tým prestanem hlavne preto, že sa mi to hnusí, mám z toho depky, cítim sa potom zle, neužívam si tak života a som teda veselá kopa :) Kedysi som robila modelku, možno aj to bolo spúšťačom, keď na mňa tlačili aby som schudla... A bulímia je okrádač času. Napratať to do seba, potom ten pocit zlyhania a následne to vygrcať a zas, proste kolotoč. Baby, sme silné a dáme to. Veľmi mi pomáhajú aj motivačné citáty, asi preto som sa dostala z najhoršieho a naučila sa v sebe nechať jedlo 5 porcii denne, veľký tanier zeleniny a k tomu bielkoviná nejaká a na obed aj ryža alebo tá cestovina....

Malicka 160

Asi som sa blbo vyjadrila :) Takto. Nemám problém z ovocia zjesť ananás,grep alebo nejaké bobuľky, to si dávam ráno k vločkám a nízkotučnému tvarohu a proteín užívam, raz denne hodinu pred cvičením, nech nemám plný žalúdok, zle sa cvičí potom. Čo sa týka príloh, zjem špaldovú cestovinu,naturálnu ryžu. Zemiakov sa bojím neviem prečo a zeleniny ojojoooj, tej môžem zjesť veľa, pretože je to pre mňa len niečo ako "vata". Len musím mať viac tej pevnej vôle. Čítam knihu o bulímii bulímie jak bojovat s přejídaním. Zaujímavé je, že som na seba pyšná, že obdobie vracania 4x do dňa mám za sebou a aj to hladovanie, teraz papám pravidelne a zdravo tie večery zvládnem, som silná a chcem byť zdravá :)

irise

oui,prosim,posles mi tu knihu?
dejlajt@azet.sk

Malicka... ako si na tom so zdravotnymi problemami? napr mna to nakoplo, pokazene zuby,ziadna menstruacia.. tak som sa rozhodla ze uz na to kaslem, radsej bbudem "skareda" tlsta ako chuda a polomrtva..

Oui

Malicka, este raz som si to pozorne precitala, ty to nemas v hlave vobec upratane. Bojis sa tych sacharidov, nedoprajes si ich a z toho mas tie nocne obzerstva. Pokial sa nenaucis dat si ich cez den, tohto sa tazko zbavis. Nemusi to hned byt cokolada a ochutene musli, alebo mastna ryza, ale postupne, celozrne pecivo, jogurty ochutene medom, celozrnna ryza, zemiaky atd. Postupne si na to zvyknut, potom prides na to, ze ti ani biele pecivo alebo obyc. ryza vobec neublizia, ked to nebudes prehanat s mnozstvom a budes to jest pravidelne.

A hlavne ovocie, ovocie ovocie, to je ta najcistejsia forma cukrov, najprirodzenejsia a najlahsie dostupna z prirody, je zdrave, velmi chutne a vlastne podla mna nic lepsie uz ani jest neda :D (okrem steaku samozrejme)

Ja viem, ze slovo cukor znie desivo, ale telo neokasles, okasles si len rozum. Ono skratka tie sacharidy potrebuje, nadmerny prijem bielkovin ho zatazuje a toto je pren sposob, ako si ich nahlas od teba pyta