Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
R: jogurt+ vločky+ 1/4 grepu 8:00
D: Praženica + zelenina 10:30
Ob: Ryba+ ryža+ šalát 13:00
Ol: 1/2 Cottage+ želenina 15:30
V1: 2/2 cottage+ zelenina 18:00
V2: Polievka 20:30
Vôbec neviem či je toho veľa alebo málo, snažím sa jesť "normálne" porcie a roztiahnutý žalúdok trošku unormálniť, ak medzitým cítim hlad, tak si spravím čajík, alebo kávu a počkám si na moju hodinu. Myslím, že tam je dosť živín, plus si skúsim dať ešte trošku olivového oleja, nech je tam aspoň trošku tuku.
Cry, prečo už nechceš prispievať? Baby chcem sa spýtať, čo robíte, ak sa Vám v hlave spustí lavína, že chcete jesť a dostanete svoje chute? Ja neviem čo budem robiť, ak ma to pochytí, už nechcem žravú..... A akurát som v kuchyni a chladnička vedľa mňa plná a nič.... teším sa zatiaľ :) A je tu už niektorá z Vás vyliečená, za existenciu tohto fóra? Alebo bola niektorá a potom padla zas späť? Lebo z toho mám mišung menší, kto je A., kto je len B. a kto je všetko dokopy. Oddychujte, relaxujte a hlavne buďte silné a usmievajte sa, zaslúžite si to :)
cry, a preco? my ta tu radi citame.
Ahojte, baby. Len som vam prisla povedat, ze uz nebudem prispievat do tejto temy. Ale velmi vam vsetkym drzim palce v uspesne vyliecenie.
Mrska, moja, a ty keby si niekedy nieco potrebovala, tak email na seba mame.
Drzte sa!
ahojte,
Malicka, gratulujem. Len tak dalej. Nepriblizuj sa k jedlu,len v stanoveny cas zatial:) velmi drzim palce, aby si vydrzala ten tyzden. Vahu schovaj,to je velmi dobry napad. Napis ako sa dari :)
ja som na tom fajn, pijem kavicku prave, po ranajkach som.
mrska,oddychuj,zasluzis si. :) pozri si nejaky dobry film, lahni si do vane daj si horuci kupel.., uvidis ako dobre ti bude na dusi :)
Dobré ránko kočky :)!
Tak prvý čistý deň je za mnou, cítim sa super, akurát jem jogurt s vločkami a grepom. Nemám žiadne "výčitiky", zo včerajšak, skôr sa cítim fajn a to som sama doma až do soboty. Zatiaľ som veľmi motivovaná. Popravde mi toto fórum pomohlo sa odhodlať. Aj predtým boli pokusy, ale akosi som si nepripúšťala že som chorá. B. mi prišla nechutná a ja som sa za B nepovažovala. Divné však? Dokonca som sa bála o nej iformácie čerpať z netu. Potom sa čosi zlomilo a strašne som sa prejedla.... Znechutila som sa sama sebe... A našla som Vás. A začala čítať. Mám za sebou 102 strán tohto fóra a keď sa pozerám na tie osudy. Nechcem to vyhrotiť do takého konca, že mi nebude pomoci. Kým mám menštruáciu, chuť do života a žiadne následky, napriek 8 rokom s ňou, chcem "abstinovať", lebo ako píšete, nikdy sa nevyliečim.... Čo sa týka mojej váhy, nie som na tom zle, 175/58, to je fajn, si myslím. Dúfam, že zvládnem ešte minimálne 6 dní, minimálne! Ja už do toho nechcem spadnúť! A potom si kúpim niečo pekné na seba :) Už sa neviem dočkať. Baby ste zlatučké :) držím Vám palce a mrska, dúfam, že sa dostanem do stavu, keď si dám sladké bez výčitiek a nepôjde to von. Nateraz sa tomu budem vyhýbať a ešte jedna vec. Nebudem sa vážiť, minimálne polroka. Nech sa telo dostane z krízového režimu pravidelným papaním a nech si uvedomí, že to, čo som mu robila skončilo. Len nedostať depku!!!!! Držím Vám palce, mrška, zle ti bolo z choroby?
Ahojte.
cry tak na ten chrbát by si mohla kludne šlapať na rotopede,jasné že nemôžeš robiť šport kde sa skáče to ani neskúšaj....neurochirurg mi po operácii schválil rotoped,ale dobré je aj to plávanie ako píše oui,ak máš kde,ja nemám možnosť,no aj by bola ale tam je taká studená voda....a to čo že dala som si preháňadlo,bože ako často to užívaš...
Maličká tak vitaj medzi nami aj ked bz bolo dobré túto tému zrušiť že už sme ok tak nemusíme písať no ale čo už....máš celkom dobre našliapnuté na uzdravenie,ak sa to dá tak nazvať,a to prejedanie,aj mne to niekedy prepne sa prejem ale ja radšej nebudem jesť ako mám vracať..ja ani neviem čo som či anorektička alebo bulimička lebo z každého mám trocha...ked hovoríš o tých prílohach dávaj si ich menej,daj si viac mäsa a zeleniny..a čo sa týka sladkostí a slaných vecí,ja mám dosť pevnú vôľu,u nás je toho plno lebo deti stále niečo zobú...ale aj by som mala chuť ale si nedám,jednoducho som si to zakázala,ale každý máme takú kontrolu nad sebou,ja sa viem tak kontrolovať že to už je extrém a jem v presne stanovenom čase,no a ked zlyhám tak to ide von...ale sa snažím s tým bojovať,lebo už som bola skoro na dne,so 46 kg a už som bola doporučená do Pezinka...a je fakt že ked si spomeniem ako mi bolo a aká som bola mimo tak mi je zle....odvtedy som už pribrala nejaké 4 kg,a cítim sa lepšie,ale musím sa s tými kilami vyrovnávať...
myslím si že nie si na tom tak zle preto bojuj kým nemáš nejaké následky ktoré by ta mohli po rokoch mrzieť...
irise ako píšeš ty už máš skúsenosti že máš následky...je dobré že si to uvedomuješ,viem baby že aj ked sa nám nebude hned dariť zmierňujme aspoň následky lebo sú nezvratné a vy ste mladé kočky,bojujte,držím vám palce....
ja som dnes doma mám voľno lebo mi bolo včera zle tak idem osamote relaxovať...pekný deň prajem...
Baby, ja vám držím palce, aby ste si nedosrali mladosť.
Tá kniha je fajn, tiež ju mám doma, hoci mám skôr opačný problém.. mám doma knihu aj od Krchu- mentální anorexie, aj iné knihy o PPP, rôzne autobiografie PPP... ale čo z toho, keď to všetko záleží a je to len na nás...
Malicka, dik za link, precitam si.
ANi na mne nebolo vidno ze som vracala, kedze ten prijem potravin je dostatocny aj popri vracani. Inak bezne bulimicky nevyzeraju chudo,kedze sa vacsinou aj prezieraju... preto chude bulimicky sa zaraduju medzi bulimanorekticky, ktore malo zjedia a aj to vyvracaju,..no ale tak sa fungovat da len par mesiacov potom nasleduje intravenozna vyziva :/
drzim palce na dnes. drz sa hlavne vecer.
irise, jasné, hladovať nedokážem, skôr mám problém nejesť, ale snažím sa dodržiavať režím každé 3 hodiny. ulozto.sk odporúčam babám, ktoré si možno nevedia priznať, že sú v tom až po uši, ako som si to nevedeela priznať ani ja. Zajtra napíšem, ako som dopadla, čo sa týka môjho čistého dňa :) Inač niekedy rozmýšľam, či bulimičky rozlíšiť, lebo ja aj keď bulimička som, aj keď grciam len večer a príjmam potravu, tak to na mne nie je vidno. Vyzerám ako zdravá baba. Ozaj teda okrem pleti, tam sa mi občas vyhodí nejaká vyrážka. 21 rokov, vieš čo bolo spúšťačom u teba? Inak nikdy som s tým nebola u psychológa, hanbím sa za to, čo som. Možno aj preto toľká vôľa k zmene.
Malicka, spravny jedalnicek. Davaj si pozor aby si nehladovala, to je podstata.. ja som na zaciatku aj chudla, aj pri dostatocnom jedeni,lebo tie prezratia davali zabrat mojmu telu, stale si robilo zasoby, zrazu pravidealna strava a hopla, zrychleny metabolizmus :)
tak len si zacvic, a pekne jedz, a keby nieco, kludne mi napis aj mail, adresu mam vyssie. Inak mam aj ja 21 rokov.