Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

Malicka 160

Pekný deň Vám prajem!
No tretí deň, ešte žiadna kríza, snažím sa zamestnávať hlavu, buďto prácou, papierovačkami, alebo čítaním blogov o tejto chorobe. Papám každé 3 alebo dve a pol odiny, podľa toho, či som hladná alebo nie :) . . . Na váhe som isto pribrala, ale teší ma to, pretože sa cítim fajn a viem, že tak to má byť, telo zaregistrovalo, že sa deje zmena, to znamená, že ešte nestratilo reakcie a snahu o to, dostať sa z tejto hnusnej choroby. Viem, že sa mi to podarí, teraz a už nikdy viac :) Nech ma obhádzajú slabé chvíľky. Včera v noci som mala trošku bolesti v bruchu, tak som si dnes dala dobrú vlákninu s vodou, ešte pred raňajkami, 8 rokov som sa ničila, zaslúžim si očistu v podobe papania. Cítim, ako sa mi tá hnusná choroba dostáva už len na okraj a hocijaký jej prejav zdolám, som silná a nenávidím ju, milujem seba, život a ľudí okolo seba. Teším sa na normálne fungovanie môjho tela, na to, keď sa dostane z krízového režimu a uvedomí si, aha, dostávam papať, všetko je v poriadku. Neviem, aké následky momentálne mám, alebo aké mi zostanú, ale radšej žiť s nimi a postupne ich zo seba vyplavovať, ako nežiť vôbec!!!!! Viem že sú to len 3 dni a hovoríte si, že je moc skoro na takéto silácke reči, no ja sa nevzdám, už nikdy nepadnem, nikdy nechcem. Najbližšie chcem zvládnuť čokoládu bez výčitiek a bez nutkania dať si viac. Ale až keď si budem istá. Prajem aj Vám ostatným kočeny veľa zdaru a dúfam, že som pre Vás aspoň malou inširáciou, pretože vy, tento blog a vaše príbehy mi otvorili oči a spravili to posledné doťuknutie, keď som si myslela, že nie je pomoci. Pomoc je v každej z nás, úplne v každej, len musíme chcieť z vnútra a pochopiť ako nás to ničí. Už nikdy viac Vracanie!!!

Malicka 160

Ahojte!
Hlásim druhý úspešný deň za mnou, cítim sa super, na jedlo pomimo som ani nepomyslela, len mám strach keď príde to nutkavé prejedanie sa, že neodolám, som druhý deň sama doma, no držím sa a chcem to vydržať. Chcem sa spýtať, či je normálne, že som dnes bola už 2x na potrebe, lebo ako čítam, tak vraj pri PPP to býva problém. Ešte by ma zaujímalo, že po 8 rokoch bulímie, či je možné dostať sa z toho keď som sa takto zaťala bez zlyhania, strašne sa toho bojím. Neviete, kedy sa moje telo spamätá? Aj keď okrem pleti a vlasov nemám žiadne príznaky, o ktorých by som vedela. . .

irise

Mávam vredy hlavne ak stresujem, ale nic hrozne, da sa to zvladnut aj bez liekov zatial, snad aj nadalej sa bude dat. Jem viac menej vsetko uz, moj obvikly jedalnicek vyzera tak, ze rano jogurt s ovocim, na desiatu ovocie a kava s mliekom , na obed hoci co (uz kludne si davam aj hranolky alebo rezen, len ak sa citim byt plna tak prestanem jest,nenatlacim sa do plna ,lebo to u mna spustalo prezieranie a nasledne grcanie), na olovrant zase ovocie alebo nejaka sladkost, vecera salat alebo chlebik s nejakou natierkou a paradajka, alebo kus kolaca... snazim sa jest to co moje okolie, aby som sa priblizila k normalu...
no a hej, klamstva, vymyslacky :( fuj, hanbim sa... ale prave preto musime definitivne skoncit s blbostami :)

Malicka 160

Mávaš vredy? Ejha, to sa ako dá zistiť či to človek má alebo nie? Tak napríklad z papriky a cesnaku majú záhu všetci ;) to nie je nič výnimočné. Ja odporúčam aj feniklový čajík na trávenie :) a rasca, síce z nej nadúva, ale rozhýbe ťa to :) Ako papáš ak môžem vedieť?

Malicka 160

Irise viem presne o čom hovoríš, ako tým, že som zvracala potom len v noci a jedla pravidelne, tak som mala vcelku dobré trávenie, ale ničilo ma to aj tak. No ako ostatné baby čo tu píšu, nemám nepríjemný pocit plného brucha, keď sa najem zdravo. Dokonca sa teším, keď chodím pravidelne každé ráno na WC, kedysi som nemohla ani 3-4 dni a bolo mi strašne, cítila som sa nafúknutá a strašne preplnená . . . Preháňadla ma chvalabohu nikdy nenapadli. Aj keď ak bolo niekomu divné, že som na wc dlho, tak som sa vyhovorila buďto na zápchu, alebo na opačný problém, až mi je smiešno zo seba, čo som si dokázala vymyslieť, fuj.... Som rada, že som to posunula na večer a teraz už hádam vôbec. Som si všimla, že keď som vracala len v noci, tak som sa na to upínala a normálne sa tešila, ako sa prejem a potom pôjde všetko von a začalo to byť zas obmedzujúce a nechutné, niekedy som sa bála, že mi praskne z toho zvracania cievka v mozgu a tie červené oči .... Ja tu tiež bývam tak, že som sa tu nenarodila a trávim tu dosť času. Mne menzes B. nenarušila... A vieš čo bolo u teba spúšťačom? Hm, mne nikdy ničím nehrozili, lebo som bola viac menej normálna až na obdobie keď som sa pregrcala na 53 kíl, to sa už báli, no odvtedy som pribrala na aktuálnu váhu a udržiavala som to tým... No určite to tak spravím :) nejaké nové tričko by potešilo ;)

irise

Som tiez z bratislavy, vlastne tam len studujem, ale 90% casu tam byvam v podnajme.
Myslim ze beres celkom vhodne vyzivove doplnky, ja som zvykla multivitamin (nie stale, mesiac ano,mesiac nie) v zime C a D vitamin (to na vseob. posinenie imunity), a este omega mastne kyseliny aby som mala aspon ako taky prisun zdravych tukov, myslim ze mi toto pomohlo aj dat do poriadku cyklus (antikoncepciu tiez neberem)...
este ked mi netravi si davam zazvorovy caj alebo cikoriovu kavu. To je vsetko, kedze jem velmi vela ovocia a zeleniny,tak prisun vitaminov mam. Inak odkedy nevracam mi ovela lepsie travy! ani ma vredy nebolia,obcas ma pali zaha po cesnaku.
Mas stastie z tymi zubami! musis si to vazit :) a urcite sa obdaruj niecim peknym, ja to tiez robim obcas, idem si do obchodu, nieco uvidim a potom si poviem ze dojdem pre tu vec naspat ak budem stale cista o tyzden :) a tak.. funguje to.

Malicka 160

Brala som kedysi, ale nešlo to, veď som ju tak či tak vyvrátila. Teraz beriem vitamíny, na vlasy, panthenol, vitamín C a železo, lebo som bola preto chudokrvná. No, budem si robiť radosť, lebo väčšinou to bolo tak, že som nemohla finančne výjsť, nie to si ešte niečo na seba kúpiť. Odkiaľ si ak môžem vedieť? Ja som z Bratislavy. Je fajn s niekym sa takto porozprávať. Vedela by si mi odporučiť nejaké vitamíny ktoré by som potrebovala? Inak pijem ešte minerálky. Ja som kedysi mala strach zo zubárky, že mi na to príde, tak som nebola asi 2 roky, no a potom som už musela ísť a pýtala som sa jej, či mám v poriadku zubnú sklovinu a podobne, povedala, že hej, že nemám ani kazy... Každopádne zuby mám citlivé na teplo a chlad, čo sa týka pitia, ale to má asi viac báb. Je super, že máš takú sebareflexiu a uvedomovala si si, že je to sebadeštrukcia.

irise

Malicka, no vidis, ja som zas s pletou nemala problemy pocas B. Ale nechty sa mi uz teraz zlepsili, a vlasy sa menej lamu a su lesklejsie. Uzivas nejake vitaminy? Inak beres antikoncepciu?
TO je super napad odlozit nepregrcane eura a pekne si nieco kupit na konci kazdeho tyzdna :)
Ze co ma nakoplo... hnusila som sa sebe ze grcam a klamem, a este som mala neskutocne paranoje,ze ked na to dojdu tak ma poslu do pezinka (ked som schudla ako mala ,tak ma rodicia skoro poslali).. navyse ma zacal bolet zub, nedostala som menzes a mala som zvysene nejake enzymi a znizene minerali na krvnom teste u obvodnej..tak som si povedala ze KONIEC, toto nieje zivot.

Malicka 160

Irise, super tak takto na tom chcem byť aj ja. Zatiaľ nič také ako hlad nepociťujem, pokiaľ viem, tak bulimičky nevedia kedy sú hladné a sýte, snažím sa od oka si dávať porcie, nechcem vážiť každý gram a prepočítavať kalóriu. Ja priateľa nemám, čo je možno aj fajn, lebo sa môžem venovať vyliečeniu. No ešte na tom nie som tak dobre ako ty, žeby som sa nebála dať si čoko, ale nie kvôli pribratiu, bojím sa že sa neovládnem. Kde nastal tvoj zlom v tom, že už nechceš zvracať, keď do septembra si vracala každý deň? Ja cvičím skoro každý deň, baví ma to, vypnem pri tom, vyplavím endorfíny, mne sa moja postava páči, len bruško by som si chcela viac vyformovať, ale to pôjde so stravou. Aj preto sa nechcem vážiť, lebo svaly sú ťažšie ako tuk a tých sa nevzám ;) Ak ma napadne, že som tučná, budem sa tešiť z peknej pleti, ktorá sa mi stravou isto upraví a vlasov, to som sa chcela spýtať, či B. po tom, čo s tým prestanú sa zlepší opätovne pleť a vlasy, či opäť zhustnú a zosilnejú... A ďalšia motivácia, je fajn odkladať si každý deň nepregrcané eurá a na konci týždňa si niečo kupiť či? Ja to tak teda rozhodne spravím.

irise

Malinka, myslim ze ten jedalnicek je fajn, hlavne nebud nikdy hladna, lebo prave hlad spusta tie chvilky pazravosti. Ak si hladna tak musis pridat na mnozstve. A tukov sa neboj,tie su potrebne pre nas zeny :) radsej by som sa bala jednoduchych cukrov (ale tie nejes,takze nic :) ale mala by si aj to. Cokoladku sem -tam.)

Vyliecena... no ako sa to vezme podla mna :) ja som neprispievala,len som to tu citala ale celkom velky pokrok som spravila,este v septembri som vracala denne, teraz uz druhy mesiac som cista. :) a nielen cista, uz si davam aj z tych nebezpecnych potravin sem tam, aj cokoladu vecer.. pocuvam svoje telo co potrebujem.. a este som si uvedomila ze z 1 cokolady alebo z 1 prezratia este nikto nepribral.. tak ak sa nahodou stane,tak si poviem, ze nevadi, najem sa nabuduce menej... je to hrozne niekedy, tie myslienky co ma prepadaju ze sa nenavidim a ze som tlsta bzdocha... ale potom ma to prejde. Stava sa ze aj tyzden sa nekontrolujem v zrkadle,ak viem ze som trochu pribrala.. ale potom si poviem v lepsej chvile ze no a? ved o tom je zenske telo,mat pekne krivky. A hlavne byt zdrava a usmievava a mila. To je to ,co pritahuje muzov, teda lasku teda spokojnost.