Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Zdravím vás :)
No takže začína 5-ty deň wueeehej, za sebou mám typické raňajky a sójový jogurt s jablkom, mňam :) Na obed si dám nejakú cestovinu s kuracinou a veľa zeleniny, skoro ako šalát cest. Len s tou cest. radšej opatrne :D.... Hm, akurát som si pozerala, že by som mala prijať aspoň 40 gramov nejakého tuku, tak neviem, ako to previesť do praxe, asi v podobe orieškov že? koľko to je? hrsť? a ako to mám rozdeliť? :) Mrška, ty šancu máš, len sa mi zdá že si rezignovala. Akú máš pevnú vôľu pri ovládaní sa pri jedle, takú ju máš slabú čo sa týka preháňadiel. Stačí, keď sa zatneš a nech čo aj týždeň nepôjdeš, ale nedáš do seba ani kvapku. Poprípade zmenšovať dávky. Ako si hovorila, že sa cítiš plná a že si bola len trošku na wc bez preháňadiel, to je podľa mňa úžasný pokrok, lebo to znamená, žesa pohli črevá.... len sa treba zaťať a vydržať! Zvládneš to a raňajky si mala super, netreba žiadne výčitky :))))
Klimta zjesť šalátovú tresku? To by som asi bežala :D takéto niečo si nemôžem dovoliť bohužial :) ja len chudé mäso, nech nemám výčitky :) . . . idem si uvariť kávu a pokračovať v učení. No tak ja keď vidím tie chudunké baby, tak si pomyslím, že majú to isté čo mi a že im nie je čo závidieť :P a odmala nám ukazujú zretušované dokonalé bábiky, pcha.... aj sa cítim zatiaľ fajn. 5 dní sama doma a 5 dní som nevracala. Som na seba pyšná. A ana stránky by mali byť len ako odstrašujúci príklad! No a nech už to podstrkovali hocijako, aj tak je to moja chyba, že som bulimička, nikoho iného a aj keď sa možno veľa vecí v minulosti pričinilo na mojej psychike, ja som si vybrala samodeštrukciu a ja ju musím aj dostať z mojej hlavy. Inak mám dostatok živín? Začínam sa báť trošku že priberiem viac ako tie moje tri kilečká :D bielkoviny mám podľa mňa, sacharidy vo vločkách a prílohách a tie tuky asi im moc nedávam a trebalo by však :) ozaj klimta, ty si pribrala odvtedy čo bojuješ? Podľa mňa to čo teraz naberiem sa nejako ustáli a nájde si svoje presné zdravé rozloženie, aj keď som ani predtým nebola chudá, ale čo viem, tak z b. sa nechudne :D takže je celkom možné, že takú tu moju postavu, na ktorej makám si zabezpečím tou mojou zdravou stravou. Nevieete ako dlho trvá rozbehnutie metabolizmu? Na xc chodím každý deň :)
však je to super pocit,mať toľko "čistých" dní za sebou ;))
mrska-každá jedna má nádaj!! je to len o prístupe a prioritách :)
inak,že si pridala na raňajky ovocie..palec hore :)
ja som tresku pochopila ako šalát a pri predstave tej kombinácie mi normálne prišlo zle haha :D
inak je mi tak smutno,keď sa mladé baby zvrtnú týmto smerom..všetky pro ana a podobné stránky by mali byť zakázané ,alebo sprístupnené až po 18 ke..
mamina dala na záchod ženský časopis,a je plný plnučký vychudnutých..vyziabnutých žien,ktoré sa už ani nevedia normálne tváriť..
aký vplyv to musí mať na dieťa,ktoré je vo vývine,a neuvedomí si,že tie ženské celý deň nič nežerú,nestarajú sa o rodiny atď..
nenápadne nám to podstrkujú a potom sa čudujeme,že máme B/A na každom kroku
ahojte...
maličká je fajn čítať tvoje pokroky..a rada to čítam a tak si hovorím že možno mám aj ja nádej,že raz sa najem a nepojdem s tým na wc...
klimta,ja to mám v práci stále také nabité,vybavujem jednania obchodnému riaditeľovi po celom Slovensku,chystám mu tovar,faktúrujem,mám na starosti chod predajne,málokedy mám tak že trocha voľnejšie....
dnes ma čaká smé volanie....
a s jedlom to je u mna staále rovnako..bezpečné potraviny...rano som mala activiu 0%+dobrá vláknina,pol pomaranča,a 4 špaldové tyčinky,ktoré som si potom vyčítala ale nechala som ich tam ležať...
maličká ked píšeš o tej treske,no kúpiť dobrú rybu je problém,ked to rozmrayíš tak horor,ja kupujem pstruhy od súkromníkov,ale sem tam si kúpim aj filé,lebo mám rada aj morské ryby...
tak majte pekný deň...držte sa...
Ahoj Malicka, gratulujem,krasne to zvladas :)
ja dnes fajn, sice som nejedla ukazkovy jedalnicek (cez den malo,vecer viac, plu varene vino) ale vpohode nic neslo von. Drzte sa!
Tak dievčence pekný večer :) boože, akoby som si písala sama so sebou :D. Každopádne deň sa chýli ku koncu a ja si idem očiarnúť môj 4-tý deň :))! Ale asi až okolo polnoci, lebo sa budem dlho učiť, v pondelok mám skúšku a ďalší poslednú. Tak si uvarím asi 2 kávy dnes ešte a budem pilne drilovať :). Ráno som si bola zabehať, mala som akési strašne plné brucho a nemohla som ísť na wc, nepomohla ani teplá voda, ani káva, tak som to trošku rozhýbala a chvalabohu sa to pohlo a ešte som vyplavila endorfíny. Ako som sa sprchovala tak som sa na seba pozerala a pohode. Pribrala som 3 kilečká, v posilke som sa odvážila, ale to bude tým, že konečne v tom žalúdku aj niečo je a že som nebola na tom wécku. Inač pohodička, všetko ako má byť :). A tuto máte môj jedálniček:
Ráno: otruby s vodou vypiť
R: Tvaroh, pšeničné vločky grep
D: praženica s nastrúhanouu mrkvou
O: Treska na lyžičke horčici s ryžou, a zeleninkou (ryba bola akási divná tak bohužial polka šla do koša)
Ol: pol plechovky tuniaka a zeleninka
V1: Polievka
V2: Ešte neviem :D prajem vám pekný dník :-* dúfam že ste sa držali minimálne tak dobre ako ja a mrška, ak užívaš laxatíva, tak telo bez nich nevie existovať, preto ten problém s toáletov, vraj treba postupne znižovať dávky.... a tiež som mala dnes zlý pocit plnosti z othože som nemohla ísť na wc, treba sa prejsť, spraviť 10 brušákov a nechať to nech sa to pohne samo. Baby ti radia dobre, hlavne veľa piť a vlákniny zapeka môžee vraj aj z tvarohu a nafúknutá môžeš byť aj s brokolice. Váknina voda, ono sa to musí rozhýbať, len to budee trvať mesiac . . . . ale to sa dá vydržať a isto to stojí za život bez nich. Držte sa kočeny :-*
PS: Keď čítam ako tu píšu baby, že ako si vyvolať zvracanie, je mi z toho smutno... a že chcú tým schudnúť, veď to sa nedá preboha..
Ja som to v tom zhone prečítala dokopy, že žiadne vlasy, len ja som to mala 8 rokov, ty zrejme menej, tak asi aj od toho sa odvýjajú naśledky :D ale nevadíí, nejako len bude :P Inak na to že si depkárila ma tvoje príspevky bavia, myslím v tom zmysle, že sa mi dobre čítajú, vo veľa veciach sa vidím a smejem :D Jednotvárnosť v jedálničku, že stále to isté, ale chutí mi to a cítim sa ok pri tom :) Z čoho si mala depky?
ahoj mrska :))
ako dlho budete mať v práci takýto zhon?
musí to byť hrozne vyčerpávajúce :/
nepísala som,lebo som mala asi dva týždne vkuse hroznú depku :D..zo všetkého :D ..a nechcela som pridávať zlej nálady,lebo sa to tu nenieslo vo veľmi optimistickom duchu :)
Malicka 160: nenapísala som žiadne vlasy :D
vypadali mi,keď som chudla (a hej..kde tu sa plešinka objavila :D)..teraz sú v podstate také,ako predtým :)
jednotvárnosť v čom? :)
Klimta: Tak ako vidím, spúšťačom u každej jednej z nás býva niečo čo nás raní. Hold, sme citlivé duše :) Počkať, počkať, ako žiadne vlasy? Dúfam že ma nečaká plešatosť :D. . . Ja sa spolieham na to, že okrem normálnej pleti, ktorá sa mi začína meniť chvalabohu :) sa mi vlasy trošku ozdravia a zhustnú :) . . . Čo sa pamätám, tak ja som ani nevedela, že existuje takéto fórum. Človek si myslí, že je asi jediný s takýmto problémom. Bála som sa čo i len napísať do vyhľadávača Bulímia, alebo keď sa o nej hovorilo, tak som si myslela, že bude na mne vidieť, že sa ma to dotýka. Bolo mi nepríjemné o tom čo i len článok prečítať. A potom som sa dostala sem a čítam čítam a zrazu som sa uvedomila alebo čo.... Mrška, prečo na to nemáš odvahu? :)Ja si hovorím, že radšej plné brucho a zdravá hlava, ako naopak a nie som vôbec hladná a hlavne mám pocit, že som najedená a nepociťujem hlad. Najviac ma teší, že mi trávi, ale uvedomujem si, že to ešte nie je ono. Ak aj priberiem, čo určite priberiem, tak viem, že pravidelnou stravou a pohybol si dám doporiadku telo a aj dušu ;) a že budem normálna baba bez depresií, výkyvov a hlavne nebudem nervná a nebudem chorobou zabíjať čas. Len zatiaľ je tam taká jednotvárnosť.... Ale nevadí. Aj to sa zmení :) Baby držme sa ja už mám za sebou vlákninu a výdatné raňajky :)
ahojte všetky...
malička veľmi dobre sa to číta ako sa ti darí...
klimta no konečne si sa ozvala ja že sa deje niečo zlé....ale vidím že aj tebe to ide...
iris no ten oddych ja by som brala tak týždeň na samote a sama,aby som si vyčistila hlavu...ale to asi nepojde....včera som tu ani nenakukla,ja som pracovala bez prestávky,jedla som pri PC,všetko som kydala na klavesnicu...no šoky...
ja mám dnes moj bielkovinový deň...inak som celkom v pohode čo sa jedla týka...istia to bezpečné potraviny...
maličká tvoj jedálniček je super,ja na to nemám odvahu...ale tiež jem každé 3 hod.
cry...neblázni a píš ako sa máš...napíš mi na e-mail
tak pekný deň všetkým a veľa síl...
trošku som sa rozpísala :D