Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
ahojte..
katkaa,si apatickáa neznášaš nikoho-to je prejav PPP,ja som tiež v tých najhorších časoch mala pocit že mi každý chce zle,že ich za to neznášam a nech sa nestarajú,ale teraz ked som si trocha vstúpila do svedomia a začala s tým niečo robiť,som všetkých pochopila..nepoddávaj sa tomu je to ťažké ale skús si povedať že začneš niečo robiť pre seba...ale určite má každý o teba obavu a veľkú...
malicka...tak na wc som bola aj včera aj dnes nie moc ale aspoň dačo...
cry som rada že si sa ozvala...a depky tu má asi každý nie si sama,ale mala by si zájsť s tým k lekárovi...ak máš takéto myšlienky...ver mi nič sa smrťou nevyrieši...naopak,tým čo ostanú sa život bude utápať v myšlienkach prečo a vedz že to mám z vlastných skúseností...
irise,tak ten plný žalúdok aj mna trápieva,a hlavne ako príde večera už mám strach z jedla...cez deň mi to tak nepríde,neviem prečo je to hlavne večer...
ozaj u nás v práci 4 baby držia diétu,a stále to rozoberajú,aj mi ukazovali aké diéty..no nerobí mi to dobre,lebo mám niekedy nutkanie aj ja niečo vyskúšať,hovoria mi koľko schudli...no sodoma,najskor začala jedna a teraz dalšie...nemôžem to počúvať...
tak sa majte pekne a držte sa....a baby čo ste na tom horšie,tak myslite že nie ste samé...a vždy je niekto okolo vás komu na vás záleží aj keby to mal byť jeden človek...ahojte..
r: cerealie s mliekom
o: trochu polievky,nejaky zemiak naplneny bryndzou ci cim, kapustovy salat
v:jablko,trochu cerealii s mliekom, potom hnusna nugetova buchta.fuj.
Mam 178cm, depkou a nechutenstvom som schudla na 49kg.Z 56kg asi. Teraz sa obmedzujem naschval, aj ked mnohym vam to zrejme nepride. Mam vela rokov depky, priciny nepoviem.Bola som mnohoraz koli psych. problemom hospitalizovana, ale vsetko o nicom, zahrnuli tam neskor aj F.50. No ha ha. Vtedy som ale na tom psychicky nebola tak zle ako teraz. Debi*nej vahy sa to netyka,lebo za tu dobu co sa citim fakt ale fakt o nicom, som aj zrala,prezierala sa a pribrala,no psychicky stav je pomerne stejny.Tak aj keby som bola odhodlana jest, tak MI JE TO NAP*D. Citim sa mizerne.Uzkosti,strach,atd.... Co sa tej vahy tyka,teraz mam 47,2 kg a je mi to jedno.Nemam z toho potesenie ako kedysi. A nemam skoro ziadny pohyb takze hroza.
Poradte mi, co mam robit, rodicia uz akoby ani neboli mojimi rodicmi, nemam nikoho.Neznasam ich, tak ako oni pre moju debilitu neznasaju mna. Prosim, co mam vlastne riesit, ja nemam ani sil rozpravat o nejakych tychto veciach, mam blbu pamat, a nechce sa mi.Ide o to, ze nemam ani VOLU niekoho ziadat o pomoc. V minulosti to bolo inak. Teraz by som len lezala aj keby padali bomby.mne by to bolo jedno.... please,naozaj je to vazne.
Ahojte bojovníčky!
V prvom rade sa držte a nebuďte tak negatívne :/ Je mi z toho smutno, aj ja s vami prežívam všetko, stávate sa mi veľkou oporou a buďte si isté tým istým aj odo mňa. Irise, som na teba neuveriteľne hrdá a si dôkazom, že aj kríza sa dá prekonať :) Tlieskam ti a držím palce aj naďalej. Verím, že po tomto ťa už nezlomí nič. A chute, no neviem, skôr sa mi zdá akoby som ohlúpla..... a asi to tak aj je, začnem užívať ginko a viac čítať, lebo nechcem byť dementná alebo čo. Ako ono to znie smiešne, ale ja sa tak cítim, ale to bude asi aj tým, že nemôžem spávať, budím sa, predpokladám, že aj v tom má prsty bulímia. Kým som neprišla na toto fórum, zdalo sa mi že môj problém sú "len" vlasy zuby a pleť, hold, pridávam nanič trávenie, neschopnosť spať a teda aj stratu chute :D bože, čo som si to nadelila :D ok, nie je to smiešne. Inač som 5 dní na normálnej strave a ja som schudla. Je to divné, ja to nechápem. . .Hovorila som si že sa nebudem vážiť ale neodolala som tri kilá som tipovala že som pribrala, cítila som sa tak, plné brucho, vyduté, 2x do dňa WC, furt cikám a zdá sa mi že aj furt jem.... vlastne pravidelne každú 2,5 hodinu.... predtým ako som sa rozhodla, že nebudem zvraciať som mala 57-59 kg. Teraz? 57,5 najedená, a s plnými črevami.... Čo sa deje? Pridala som si zajtra do jedálnička sušené ovocie a jedno jablko ešte. Nech mám doobeda viac cukrov a ešte orechy, nech sú tam aj tuky. A rozhodla som sa povedať to najlepšej kamarátke. Nech mám oporu. Inak neviem prečo ale ja som mala tiež zlý deň. Depresívny . . . Som ako vyšťavený citrón. Tá škola ma riadne vycucáva......
Cry, podváha sa rovná choroba... papaj a neboj sa, keby si pribrala na váhe, potešila by si každého jedného v tvojom okolí, dávalo by im to nádej rovnaako ako tebe, že sa niečo mení k lepšiemu....
_Aome_ ,mna nakoplo to ako som po 2 rokoch bulimie zacala pocitovat neskutocne neziaduce ucinky bulimie (teda zubne kazy, uplne spomalene travenie, po vracani triaska az skoro odpadnutie, vracala som aj krv... potom strata menzesu a sucha pokozka).. koho by to nemotivovalo? nechcem predsa zomriet.. no a potom dosla faza ze prestanem vracat ale nepriberem.. a teraz je faza ze nevracam a snazim sa zmierit s tym ze mi do zdravej vahy chyba kilo-dve... a ze ich musim nejako pribrat.. pocit plneho brucha stale nenanavidim.. ale da sa zvyknut, len skoda tych vycitiek svedomia.
Dalsou mojou motivaciou je moj priatel, s ktorym sa lubime, a aj ked nevedel o B, ma neskutocne podporoval v tazkych chvilach sebanenavisti..
20 mam a nikto o tom nevie, hanbila by som sa im to priznat.. na zaciatku ked som schudla sa ma pytali, ze ci vraciam jedlo, ale vtedy som este nie, to som iba velmi malo jedla, tak som v priebehu 3 tyzdnov schudla asi 6 kil.. a odvtedy sa ma to nepytali, tak sa im to bojim povedat, lebo moja mama ma problemy so srdcom a nechcem jej sposobovat bolest :(
irise, co teba nakoplo k tomu ze v tom uz nechces pokracovat? lebo ja nejako nemozem najst motivaciu..
a cry ja ta chapem ako chces tu podvahu, aj ja som bola maximalne nespokojna ked som mala normalnu vahu, aj ked to bolo nahranici s podvahou, citila som sa vtedy hrozne, sice teraz to nie je o nic lepsie, lebo ma bolia kosti ked sa o nieco dlhsie opieram..
cry,ale preco chces tu podvahu? ake mas BMI? podla mna tesne v normalnej hodnote cize skoro podvyziva, mylim sa?
Ak rozmyslas, bez ohladu na tvoju anorexiu, co chces v zivote dosiahnut? dokoncit skolu, a potom?
Velmi dufam ze raz, onedlho ta nieco nakopne a prestanes sa zaoberat s tou vahou :( ved si 27rocna ,urcite krasna a inteligentna zena, skoda ze mrhas cennym casom svojim.. tolko peknych a uzitocnych veci by si uz stihla a est eaj stihnes ked sa tak rozhodnes :)
irise, bola som na 1hod na rotopede- spotená jak myš, dala som si sprchu a teraz len počúvam babku, že ten rotoped vyhodí z balkóna..
Keby som bývala zasa sama, verím, že by som tú podváhu mala.
irise- ale podváhu už nemám vyše roka!
Práve, že mi je zle asi z tej váhy. Že sa s tým nejako neviem stále zmieriť. Keby som pribrala 3kg ako vy, tak je to ok, ale.... neboli to len 3kg.
Viem, že v 27 rokoch nemôžem vážiť ako napr. v 15tich, alebo v 20tich, ale... je mi zo seba fakt zle. Aj z môjho spackaného života.
cry, vdaka za podporu. :) skoda ze ty sa nemas dobre, skoda ze ti nevieme pomoct :(
irise, neviem ti na toto odpovedať, lebo ja mám anorexiu- purgatívnu. A myslím, že aj mrska.
Je strašne super, že si to nutkanie na prejedenie a následné zvracanie zvládla, len tak ďalej!!!!