Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

Malicka 160

Ahoj, málo? No nezdá sa mi, práveže, jem 6x do dňa, a na váhe mám čo som sa vážila 57,5-58,7, takže som nešla dolu s váhou :) neviem, koľko som mala ked som s tým sekla, myslím, že kolo 56-58 :) ale je pravda, že mám veľa zeleniny a samozrejme pitie a tak :) jem viac ako hocikto iný z rodiny, nechcem, aby sa mi spomalil metabolizmus. Už by som aj prijala nejakú čoko, ale bojím sa, tak zatiaľ len to ovocie... :)

irise

ahoj Malicka :) gratulujem k dalsiemu zvladnutemu dnu, je to super :) len tak dalej. Inak nechudnes? zda sa mi ze jes dost malicko.

Ja dnes hrozne, nenavidim sa. ale nevadi,to prejde. jedla som normalne,priam vela.

drzme sa baby. :)

Malicka 160

Prajem pekný večer :)!
No zas úspešný dník, dnes som mala typické raňajky, na desiatu polievku so zeleninou a žinčicu :P na obed zemiaky na pare, kuracie prso z rodinného obeda a veľa zeleniny, na olovrant tvarohový dezert čo som robila a na jednu večeru tvaroh a na druhú kura so zeleninou :D a teraz si ešte chrúmem kaleráb a dopila som svoj čajík na spanie :) bola som cvičiť a cez deň som spala, pretože som bola úplne vycicaná, zas som vstala ráno :( no ale dnes sa už chystám zalomiť, tak aspoň nech spím tých 6 hodín ;). Vy sa máte ako? Prajem veľa sily do nového týždňa :-*

irise

Ahojte:)
Malicka, si uzasna. Tvoja odvazlivost a chcenie sa dat do kopy ma neustale udivuje a motivuje. Som rada ked citam tvoje riadky, urcite nas informuj ako sa to vyvija. Si zivym prikladom ze sa z toho DA dostat!
Mrska, aj ja sa velmi tesim kazdemu malemu uspechu. A tvoje okolie ma pravdu, kedze aj z tvojich prispevkov citit postup, ze sa z toho pomaly dostavame...
Ja som to nakoniec vcera zvladla, este vecer som bola u priatela ,kde som musela jest slane pochutky, cize som si musela dat pozor aby zracia prisera nenutila ma zozrat vsetko.. ale nezozrala som, len niekolko chipsov a par kesu.. pila som namiesto sladenych napojov caj, cize vsetko ok. Sice dnes sa citim ako velryba, ale to je len v mojej hlave. :) takze som si dala normalne ranajky, take ako vzdy.
Drzte sa.

mrska

Dobré ránko...
malická vidno že si ranné vtáča ako ja...a veľmi chválim to ako napreduješ a že si sa zdvôverila niekomu,lebo ako som písala tak to si všimne každý...je fajn sa o tom s niekým porozprávať viem to ja som sa tak mohla aj môžem s mojimi deťmi..je ale smutné že mama má s tebou taký vzťah ale ak máš otca fajn tak ti vyplní možno to prázdno,ale rodina je v tejto chorobe veľmi doležitá aby ta niekto podporil...a to že si varíš iné jedlo alebo prílohy je podľa mna fajn..ide o to nehladovať,jesť a hlavne pravidelne...ja som bola dnes zasa na veľkej tak v pohode...raňajky som mala jogurt+pohánka a 4 celozrnné tyčinky,potom čaj a teraz káva...
irise a ty sa tiež snažíš a je to fajn tu čítať že sme sa trošku pohli...a plné brucho treba ho zásobovať aby fungovala hlava je na tom veľa pravdy, ja som už bola vymetená ked som bola v uplne vycicianá,uhnačkovaná,vytrasená...a teraz mi každý povie ako som sa odvtedy zmenila aj v práci,lebo aj tam o tom vedeli...
ozaj tie nákupy su fajn malická aj ja som cez týždeň vbehla do obchodou a kúpila si niečo na seba...
tak sa mi tu držte a majte pekný deň...ahojte...

Malicka 160

Ahojte :)
Tak baby, včera to bolo prelomové. Povedala som segre, že mám bulímiu :))) Resp. že sa snažím vyliečiť. Hovorila mi, že si to myslela (vraj ma pár krát počula) a že to hovorila aj našim, ale tí vraj pred problémom radšej utečú. Ani si neviete predstaviť, ako mi to pomohlo. Cítim sa úplne inak, tak ľahšie. Dokonca mi segra pomáha svojím prístupom. Mám na mysli to, že keď si chcem uvariť vlastnú prílohu napr. naturálnu ryžu alebo špaldové cestoviny a naši mi na to nadávajú, ona ich vždy uzmemní (ju berú inak ako mňa) a tak. Povedala som jej úplne všetko, kde to začalo, že mám teraz "bezpečné" jedlá, dokonca aj to, že si s vami píšem a ako mi to pomáha. Včera som sa odmenila,kúpila som si asi 5 tričiek ;) mali výpredaje po 3- 5 eur, rušia nám tu obchod, no nekúp to :D potom sme boli na káve a povedala som jej nech sa ma spýta na čo len chce a dokonca mi povedala, že je strašne rada že to vie a že si myslí, že to nie je moja chyba. . . vraj vidí, že je na mňa mamina alergická a že to trvá zhruba od mojich 14tich (tá jej zasadenosť na mňa), že jej aj dohovárala, ale akoby mala voči mne blok.... No a sama od seba mi sľúbila, že jej to určite nepovie, ani otcovi, ten by bol z toho veľmi nešťastný a nevedel by, čo robiť a isto by to mamine povedal.... som neuveriteľne šťastná :) Taký pekný deň to bol :) Inak kúpila som si čajík na spanie. V noci som sa zobudila len raz a spala som cca 5,5 hodiny po včerajšku a predtým dňu (3- hodinový spánok) celkom úspech a jedla som spolu s našimi, mali sme čínu s kuracích pŕs, len som si k tomu uvarila naturálnu ryžu. Včera bol taktiež úspešný deň, bola som cvičiť, jedla pravidelne a trávenie začína naberať pravidelnosť (2x) :) Tak dúfam, že sa máte dobre aj vy, ja ďakujem bohu, že sa to takto celé otočilo. Prajem Vám pekné ránko. Katkaa. Neviem, či máš PPP, ale keď si sem napísala, tak asi tušíš, že niečo nie je v poriadku. A Irise, plné bruško, zdravá hlava ;) gratulujem k fajnému obedu a k tomu, že si ho zvládla. Máš môj obdiv. Krásny deň všetkým :)

Katkaaa

mrska: dakujem za prispevok. Ale nepoznas moje zivotne okolnosti, neda sa povedat ze mam nejake ppp, skor je to tymi depkami, a hroznym faktom,ze mi rodicia(najma otec) neprejavuju lasku. Tak mi je tym padom vsetko akoby jedno. Len ma trapi,ze sa neviem z depky dostat a tym padom by sa mi lepsie zaoberalo jedlom.(pardon za oslavovanie skveleho pocitu kontroly nad sebou) ale ide to,ze koli tej depke som nemozna a nedokazem robit bezne veci,nemam chut. Ludia. A inak, vaha rano 46,4 asi.

A vlastne, to je pravda ze som apaticka, to slovo znamena to, ze mi je vsetko jedno?? ale ja v skutocnosti chcem byt zivotaschopna, pohnut so sebou a naladou, to je ten boj s depkou.. ach

irise

Aah, mam plny zaludok,hnusny pocit.. ale stale si opakujem ze radsej zdravie ako chudost, a navyse som zjedla len tolko ako normalny clovek, 2 chodovy obed a nie prilis vela.. len mi este zjavne sibe. Ale ja tu hnusnu PPP vyzenem z hlavy raz.

irise

Ahojte zienky. Malicka, dik za info o goji,znie to super. A velka gratulacia k 7. dnu, neskutocne si silna ze sa drzis aj napriek okolnostiam. A som rada ze si sa porozpravala s otcom, to dobre padne obcas take pochopenie.
Inak som zistila podla toho, s kym som sa rozpravala o PPP, tak spustacom je vacsinou zly vztah s matkou.. bohuzial je to tak.. ja som si tiez myslela ako mala teenagerka ze ma nenavidi moja matka :( teraz viem, ze ma lubi,lenze ona ma vie najviac na svte urazit a dat najavo ze nikdy nebudem dostatocne dobra pre nu.. a to ma rani, preto som aj vracala a tak. ale vekom prislo aj spoznanie, ze ona je taka aka je ,nemoze za to ale to vsetko nieje dovod na to aby som sa nicila.. Takze som ju zacala akceptovat a nepripustam si jej poznamky.

mrska,velmi dobre sa cita co pises, konecne to zniepozitivne. len tak dalej, bojuj. Drzim nam palce :)

ja mam dnes zasebou ranajky -polka pomaranca,bananu s bielym jogurtom,medom ,kakaom a kava s mliekom a cukrom.

Malicka 160

Ahoj Mrška. Tvoj príspevok bol plný optimizmu. Gratulujem k tomu WC a aj k tým preháňadlám :) Veľmi ti gratulujem :)No akurát som sa porozprávala s mojím otcom. Padlo mi to užasne.... je to ukľudňujúce. To nejde o to, že PPP a problém. Mám so všetkými naozaj dobrý vzťah, len mama ma doslova neznáša.... bohužiaľ. To je už dlhodobo naštrbené, ešte ekď som PPP nemala. Sama má so sebou problémy.... silné depresie a tak . . . no a mne to moc nepomáha, lebo tiež mám depresie kvôli nej, je to zložité. Držím Vám palce :)