Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Ahoj Malicka.
cez semester som aj ja z BA:) tak ak bude pekne,mozeme ist,kam chodievas behat?
a ako sa vyvinul dnesok? ja som sa prave navecerala, chlebik s maslom a sunkou a vela zeleniny (ako,nieje to velmi bezpecna vec,ale vpohode, pekne sme jedli cela rodina spolocne. ) a bola som dnes aktivna,cize mam v hlave poriadok.
Irise, určite za to môže len to počasie čo je vonku hnusné .... Odkiaľ si? Ja z BA a občas chodievam behať aj ja, tak ak bude krajšie počasie, mohli by sme vybehnúť aj spolu, budem rada za nejakú spoločnosť :) Ja sa cítim preplnene :D Včera som nepila moc vody a nemôžem ísť na wc :D no proste parádička :D
Malicka, vdaka. Vazim si tvoj prispevok a pokusim sa podla neho vnimat samu seba. Uz ma to velmi nebavi, stale sa trapit nad sebou. Ale asi hlavne teraz to citim ked nechodim do skoly.
Ale mam za sebou dobry obed,pijem kavu, cize zas nacaty uspesny den,dokonca som bola aj behat a celkom mi to islo,myslim rychlo a uz sa tak neunavim:)
Irise, to je blbý prístup, to som nevedela. To nesmieš, lebo určite si to len namýšľaš..... Vieš bulímia je sebatrýznenie a nemôžeš jednoducho nahradiť jednu nenávisť druhou, mala by si sa zo sebou vyrovnať, pokiaľ si pamätám, tak máš priateľa, čiže si hodná milovať sa a byť milovaná! Takže žiadne reči ako sa nemáš rada a neviem čo, žiadna žena nie je škaredá, to si zapamätaj! Vyrovnanie sa sama so sebou, tadiaľ vedie cesta a do kelu, pozrite sa na seba baby! S čím bojujete! Aké ste silné! Čo prežívate a ako Vás to neláme! Koľko cesty máte za sebou a aká dlhá je ešte pred vami, teraz nehovorím len o chorobe. Myslím život, ktorý prežijeme plnohodnotne, budeme si ho užívať a ja si užívam každý deň ako zdravý človek, nič ma nezlomí, rovnako ako Vás. Naozaj nechcem počuť takéto sebazatracovanie a keď Vám bude najhoršie, sme tu pre to, teda ja isto, aby sme Vám pomohli. Ani si neviete predstaviť, ako mi pomáhate a ako si Vás vážim. Mrška, teba obdivujem s tou tvojou pevnou vôľou, je to neuveriteľné a naozaj obdivuhodné. Držte sa :)Žiadna nič nepokazí, lebo sme super :P a raňajky určite na výbornú ja už si chystám obed a kávičku voňavúú :)
AHojte,
no tuto noc som tiez spala velmi zle, aj malo.. ktovie kedy som zaspala a skoro vstala. co uz, stava sa.
Malicka, no hej, ja sa nenavidim stale, mam nutkanie mysliet nato ze som neschopna a skareda a nechapem ze ako ma niekto moze mat rad... lenze vacsinou to potlacim a racionalne viem ze snad niesom az taka hrozna.. ale su dni ako vcera ked sa to prevali... hmm... neviem co s tym. Ale dnes som si dala normalne svoje ranajky, aj obed bude fajn, masko s malo zemiakovou kasou a zeleninami.
Mrska, aa... to si nemala robit to skusanie letnych nohavic :( Inak nemyslis ze tym ze su ti dobre v nich vyzeras skvele? :) urcite vyzeras super, mlada si este.. nenechaj sa nicit nejakym blbym pocitom ze "napratana som v nohaviciach".. precitaj si to, neni to smiesne? je to dovod na rozculovanie? no neni. Drz sa. Ide ti to, si skvela,.. si tak daleko dosla uz, nepokaz to prosim :)
ahojte...
malická tak ja som hore už od štvrtej,lebo ráno cvičím,sprchujem sa jem a idem do práce autobusom...ale vstávam aj cez víkendy takto,pri PPP sa mi zhoršil spánok...a ty si na tom úžasne,fakt ti závidim v dobrom že máš takú odvahu a silu....dnes som mala na ranajky activia 0% a dobrá vláknina+tyčinka cereálna....ráno som si len tak skúšala letné nohavice a mám ich napratané čo ma nepotešilo...a som z toho nejaká rozladená....
irise...ja robím možno pokroky,ale ako vidíš ešte ma vytáčajú takéto veci...aj okolie hovorí že vyzerám dobre ale už čakám kedy niekto povie že som pribrala...a potom neviem...dnes ma ešte bolí aj hlava a chrbát a ešte je aj pondelok...tak to bude deň blbec....
majte sa pekne a pokračujte v snažení držím palce a teším sa s vami....ahojte..
Ahojte kočky :) Tak zas tu oxidujem takto ráno, bože to je des :D. . . no nič, mrška je už zrejme tiež hore. To aby sme si adekvátne užili dlhý zimný deň ;)Irise, sebanenávisť? A to už prečo? Myslím, že nemáš dôvod .... Ako fakt že nie, podľa mňa náš hlavný problém je, že si nevážime same seba a potom to tak aj vyzerá. Že sa nemáme radi a na to predsa dôvod nie je .... veď sme ako každý iný ..... o to vzácnejšie, že sme natoľko silné, že bojujeme s niečim, čo je všade okolo nás...... s jedlom. Inak ja neviem či mám detox alebo čo, ale pleť sa mi na jednej strane zlepšila, no na druhej strane mám asi 5 vyrážiek, takých dosť viditeľných :D akoby som sa čistila z vnútra :D Teda to si nahováram ja a uverila som tomu :D Aj vyrážky musia byť na niečo dobre :P . . . . a mám dopraskané pery z toho počasia vonku ako sa stále precházam a zamestnávam sa..... raňajky som mala opäť tie isté, ale dala som si tam viacej vody, tak som sa akosi prepchala :D teda prepila skôr a pridala som si aj kokos, kvôli železu :) Takže (tvaroh 50g, orechy 10g, goji 15g, banán 60 g, ovsené vločky 20 gramov, 3 g kokosu sušeného a škoricu na dobrú chuť, plus ráno pshyllium so šťavou z citróna) Uff, asi si ešte ľahnem a možno ma zas odvalí.... prajem Vám pekný deň a držte sa mi :)
ano,aj ja presne.. dnes som dokonca bola sama doma, to vtedy som zozrala "sto" kusov ovocia... cize odpoved na otazku kto mi co spravil: nikto nic, to len samota a hlupe myslienky so sebanenavistou.. ach.
no ale potom som si citala a umyla vlasy :) tak som to nejak prezila,a necitim sa prezrata z toho ovocia tak snad to nebude take hrozne.. to vykakam :D
inak ani ja niesom unavena este..
Amok? Kto ti čo spravil? No musím sa vyspať, len ešte nechodí teta únava :) Ako ja sa bojím aj malého množstva ovocia naviac :D len doobeda, nejaké 2 kusy zjem, potom sacharidy už len v ryži a zemiakoch :) a v zelenine :) tiež si myslím, že radšej sa vyhnúť ako zlyhať a to máme doma toľko sladkostí, že ani nechcem skriňu otvárať, ako sa ovládam. Ale tak zamestnávam hlavu. Čítam a starám sa o seba, dnes som si robila pedikúru :D a pristupujem k sebe s väčšou úctou a opatrnosťou. Isto mi záleží na sebe viac ako predtým :) a upratujem veľa :D a tak.
Uff, toto som chcela pocut. Ides mi prikladom :)tiez jem pravidelne a vela, ale ak sa da vynechavam nebezpecne potraviny.
len tak dalej a vyspi sa dnes poriadne. Ja som dnes mala amok,ale vydrzala som to,resp. naladovala som sa ovocim :D