Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

irise

Ahojte, tak ako pokracujete? Ja som zistila ze uz som celkom vpohde aj s nebezpecnymi jedlami.. ze ak si dam pozor a neprejem sa,tak som v psych.pohode, znasam to.. vaha mi stagnuje niekolko tyzdnov, je to skoro zdrave BMI... tesne pod hranicou.. cize ok.. stale sa ale bojim ze ma chyti nieco a zas sa to prelomi do toho grcania.. snad nie ;(
mrska, este sa setri.. ta chripka ktora sa siri je velmi agresivna, treba ju vylezat. Pekne papaj a uzivaj si ze mas byt v klude, aspon si oddychnes.

Matulienka, skvele!! ako pokracujes?

mrska

Ahojte...
tak som tu,už je mi lepšie,včera som bola na calciovej injekcii,lebo som bola stále zachrípnutá,ešte ma všetko bolí a kašlem ale už nemám teplotu...
a zajtra musím už do práce...
matulienka tvoj jedálniček je super...asi všetky máme jedálniček z bezpečných potravín,ale je to vždy lepšie ako vracať alebo hnačkovať,a o to tu ide odstrániť tieto dve pliagy...
malicka škoda tej čokolády...:)ale viem to pochopiť,človek si povie radšej to vypľujem ako mám isť vracať...aj ja som to pár krát urobila...len sa drž ide ti to výborne..ja som už dva dni necvičila,ale dnes som trochu dala brušáky a na nohy,ale len tak aby som sa nespotila...
ja si dám na ráno acidko+ovs.vločky
desiata hruška a jablko
obed filé,zel.šalát+moj koláčik
olovrant acidko+ovs.otruby
večera zel.šalát,tuniak vo vlast.šťave a asi cottage,alebo nízkotučný tvaroh s kokosom....
tak sa tu majte fajn...pekný deň...

26matulienka

Ahojte, tak prvý deň úspešne za mnou (aj keď to je normálne, vždy som striedala úspešné a neúspešné dni a ako malý úspech to budem považovať, keď vydržím dlhšie ako týždeň). Ale na večeru veru nebol šalátik ale pizza, 4 kúsky :(. Čo už, celý deň som riadne makala, tak som aj vydala poriadne energie. Inak ja som tiež rátala B S T a KJ, takže tiež presne viem v akom zložení by som mala mať stravu a aj sa to snažím dodržiavať, aby som mala vyvážený pomer živín. Aj množstvá mám také ako by zdravý človek mal mať.

Čo sa týka tej chuti na sladké. Ak mám chuť, tak si aj v rámci dní zdravej stravy niečo malé dám. Problém vzniká väčšinou skôr vtedy, keď si dám niečo nebezpečné, čo mi veľmi chutí, dám si toho potom viac, viac a nakoniec si poviem, že veď už keď som toho toľko zjedla, už je to jedno, pôjde to von a tak natlačím do seba všetko možné, čo mi príde pod ruku. Proste nie vždy sa viem uspokojiť s malým množstvom toho na čo mám chuť. Musím to nejak ovládnuť.

irise

vypluvanie nieje predsa riesenie... navodi ti to cukrovku, uz to nerob. Medu sa nemusis bat, je to iny cukor ako v cokolade, ale to urcite vies. alebo si kup steviu, a urob si vlastnorucnu nutellu nizkotucnu,namiesto cokolady.. ja si to obcas davam :)
prezi toto kratke tazke obdobie,potom bude vsetko lahsie!
to ze s vasimi je problem neznamena ze sa musis prejedat.. chod si radsej zabehat,uz ani zima neni :) nejak sa odtrhni od toho jedla...
a navyse,ovocia sa bat nemusis, je to obrovska blbost ze len doobeda..

Malicka 160

Irise, ahoj :)) Neboj, držím sa, no vraj ovocie len doobeda :D tak len doobeda ho jem a medu sa bojím tiež, no chorá hlava proste a raňajky mávam sladké :) to viem, že je tiež PPP to bola druhá vec, ktorej som sa zľakla :D tak sa dívam, či som normálna, už som si radšej nedala, cítim sa hrozne, ale to prejde, musí...... držím sa snažím sa, kvôli našim som zas skoro zlyhala..... ale zvládla som to, chcem byť v pohode a pri tej čoko, keď som si predstavila, čo by nasleddovalo, radšej ako sa zohnúť nad misu som ju vypľula a cítila som sa tiež zle....

irise

Malicka, ahoj. Vyplula?? to ako? pozor, to je tiez forma PPP, ze nezjes nieco ale vsetko vypluvas.
Inak bud v klude, tie nutkania ta prejdu. Daj si na ranajky nieco sladke, mozno to pomoze, ovocie si mozes dat bez obmedzenia, z toho nepriberies. A med tiez! to su take polobezpecne potraviny, myslim ze si ich mozes dovolit... Snad ta to prejde, a postupis dalej. Si silna velmi, drz sa dalej! prosim, pre nas. :)

Malicka 160

A Matulienka, to že túto hnusobu máš tak "krátko" je super :) to ti gratulujem že si sa spamätala tak rýchlo, ja to mám už asi 8 rokov a "pôst" držím 2 týždne, takže nič moc :)

Malicka 160

26matulienka, vitaj medzi abstinentkami :). Myslím, že všetky tu sme akýmsi spôsobom vďaka PPP odborníčkami na zdravé stravovanie :) Ja ešte aj na cvičenie a tiež na rátanie živín, ktoré treba na správne fungovanie tela ako B,T,S v akom pomere, proste psycho :D Posledné 2 dni som mala veľmi ťažké. Strašne som sa chcela prejesť alebo aspoň si dať veľa sladkého, ale viem, kde by to skončilo, akurát som dnes zjedla tabuľku čokolády, ale radšej som ju vypľula, aby neskončila v záchode :/ ach jo.... ale mala som dnes piškóty asi 15 cereálnych a sušené ovocie tak 100 gramov a samozrejme normálnu stravu. R- to čo vždy, D- vajíčko so zeleninou, potom polievka, O: polievka a eggcheese, Ol: piškóty a zaváraná kápia a teraz tlačím polievku zas. Možno si dám ešte raz večer jednu, lebo je zeleninová, takže nebudem mať výčitky, som akási mimo, dúfam, že to prejde. Keď sa najem, bolí ma žalúdok, bojím sa, či nemám vredy, ale vraj sa dajú samoliečiť, tak si asi kúpim enzými, alebo ja neviem, debilná choroba..... :/ inač bývam náladová teraz furt, ma to štve, ale čo už, posledné 3-4 dni sú kritické, ale neskončili na wc. Cítim strašné plné brucho a dokonca ho mám nafúknue, asi mi blbne trávenie, musím proste vydržať. Vysadila som psýllium, tak dva dni tomu bude, hádam spoko. Nemôžem sa na nič sústrediť, ale zas už lepšie spím, síce vstávam 5:30 ale chodím spať okolo 23:00 alebo 22:30 :) tak babky moje, držte sa. Ja som smutná, lebo by som si dala sladkosť, ale viem, že by som to nezvládla.... ach jo..... dúfam, že sa to zlepší, musí, lebo tento stav je otrasný :(((

irise

Matulienka, ahoj :) 22? skoro ako ja :P Diky za podrobny popis svojho stavu.. moja prva myslienka pri citani tvojho prispevku bola ze ak ta nic netrapi psychicky a vravis ze sa cisto pre tu chut sladkosti prejedas, tak si myslim ze pocas tvojej diety a zdravej stravy si nedala nieco potrebne tvojmu telu... a preto jeho reakcia je "craving" cize tuzba po nejakom jedle, a takemuto nutkaniu dat si to ,prejest sa toho sa velmi tazko odolava. (inak mam knihu o tom v elektronickej forme, mozem ti ju poslat, pisala to byvala bulimicka,je dost dobra, vela veci ti to vysvetli)...
no ja si myslim ze aj ty sa dokazes dostat z B, ak si uvedomis ,ze popri zdravej strave musis svojmu organizmu dodat vsetko, aj cukry a tuky... a potom ta nenapadnu taketo myslienky a nebudes mat chut sa prejest... u mna to funguje, obcas si dam malicku cokoladu... a potom nemam chut na obrovske mnozstvo.. stravujem sa zdravo stale, nejem napr. keksiky,ale ak na nejaku sladkost mam chut, tak si dam, TROCHU. potom to odlozim, umyjem si zuby,napijem sa caju... a potom sa normalneho jedla najem do syta..
Mam pocit (podla tvojho jedalnicka)ze este niesi tak zle na tom ze by si nevedela co je normalne mnozstvo jedla... cize hlavu hore, to zvladnes!

26matulienka

Som rada, že sa k vám môžem pridať, aj keď, samozrejme, najradšej by som tu nebola. Mám 22 rokov a u mňa to začalo tým, že som začala chudnúť. Zdravou stravou, vyváženou. Krásne mi to išlo, bez hladovania. Ale raz som neplánovane zjedla viac sladkostí a skončila som na wc. Vtedy som prišla na to, že môžem jesť aj tie zakázané veci a ďalej chudnúť. Mala som obdobia, keď som sa takto prejedala tak 4 krát do týždňa a v rámci dňa asi 2 - 4 krát. Potom som zase bola 1 - 3 dni čistá, zdravou stravou a takto sa mi to striedalo. U mňa to prejedanie nemá nejaký psychický dôvod, žiadne trápenie. Skôr len to, že mám rada jedlo a sladkosti a preto si to dám. Teda ja nemám problém jesť zdravo a vyvážene, v tomto som oproti mnohým babám s týmto problémom vo veľkej výhode. Ani ma to neprepadá kvôli tomu, že by som bola hladná. To fakt nie. Už tri roky jem zdravo a vyvážene, ale zároveň sa do toho prejedám, lebo mi to chutí :(.

Posledný mesiac s tým fakt bojujem, za tento mesiac som vydržala najviac 8 dní bez toho.

Za ten rok a pol som vydržala byť mesiac čistá, pretože som mala štátnice a pri učení mi nezostal čas myslieť na jedlo. Aj som vtedy dosť schudla. Myslím, že v tomto čase sa mi z toho podarilo aj dostať, pretože po štátniciach som už vyslovene psychickú chuť na to nemala, ale spravila som to...ani neviem prečo, jednoducho som si vtedy povedala, že prečo si nedopriať...som blbá, už som z toho mohla byť vonku. Tento posledný mesiac to však bolo už dosť prehnané, aj som pribrala. Prvý krát som vďaka B pribrala :(. Takže verím, že keď s tým prestanem, mojou zdravou stravou dám tie 2 kilečká dolu a tú váhu si budem držať, tak ako mesiace predtým.

No a môj jedálniček, napr. dnešný:

R: celozrnný rožok + flora + šunka + syr + paprika + mrkva

D: acidko 1 % + jablko

O: zeleninová polievka + tuniak vo vlastnej šťave + celozrnný chlieb (inak by boli cestoviny, ale nemala som čas variť) + uhorka

O: jogurt biely 3,5 % 125 g + také vlákninové sušienky (bez cukru, čistá vláknina) alebo knäckebrot

V: buď nejaký kurací šalát alebo biely cottage + celozrnný chlebík + zeleninka