Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

irise

Ahojte. Prepacte ze som sa neozyvala, ale nebola som pri internete. Mam sa fajn, dalsi cisty mesiac zamnou. Myslienky mam niektore dni zle ale som neskutocne rada ze uz nevracam, dufam ze sa mi to uz nevrati. Posledne dni som jedla dobre,bezpecne a zdravo.. dnes rano jogurt s bananom a kava, teraz 1 pomaranc, a na obed si davam polievku cesnakovu a rezen na prirodno.

Mrska, prajem skore uzdravenie, velmi sa setri. Napis potom,ako sa mas.

Matulienka, vitaj medzi nami. Napis este nieco o sebe, ako vyzera tvoj zdravy jedalnicek, nech mame napady ako zlepsit tie nase :) a mozes napisat co v tebe vyvola prezieranie, a ze kolko mas rokov a tak:)

mrska

ahojte.
matulienka pridaj sa,ale lepšie by bolo keby sme tu nemuseli byť ani jedna....
iba Katka áno držlala som Dukanovu dietu...mala som si radšej nohu zlomiť ako držať diétu...
inak sa mám úplne hrozne lebo som chorá v stredu som ledva prišla z práce a vo štvrtok som už mala teplotu,zachrípla som ,je mi hrozne...kašlem ako tuberák,túto noc som nespala ak tak 2-3 hod...tak som doma a dúfam že do pondelka budem ok...a viete že momentálne ani neriešim koľko vážim?jem bezpečné potraviny ale je mi tak hrozne že nemám čas myslieť na PPP...pozerám rozprávky a v telke som už videla všetko možné...no idem ja do svojho pelechu...napíšte ako sa držíte a čo nového....ahojte....

26matulienka

Ahojte :), som tu nová, vidím, že to tu máte fajn rozbehnuté. Chcem vás pekne poprosiť, či sa k vám môžem pridať. Tiež zápasím s tou hnusobou. Trpím ňou asi 1,5 roka, mávam lepšie aj horšie obdobia, no posledné mesiace je to v tejto oblasti skôr horšie. Snažím sa proti tomu bojovať, ale nejak ma to vždy zlomí. Čo sa týka zdravého jedenia a vyváženého jedálnička, tak by som povedala, že v tomto som už snáď expert, zaoberám sa tým cca 3 roky. Všetko ovládam, viem si spraviť krásny jedálniček, ale napriek tomu vždy prídu dni, keď dostanem chuť prejesť sa. Dúfam, že keď budem v nejakej skupine, ktorej sa budem môcť držať, tak to konečne zvládnem. Vezmete ma medzi seba?

mrska

ahoj malicka..tak bielkovinové dni mávam ešte ako pozostatok z mojej slávnej diéty,vdaka ktorej som získala PPP,až pri držaní tejto diéty som začala mať problémy...jednoducho ako psych.pacient som nemala držať diétu...to v skratke...a pri tej diéte sa musí dodržiavať jeden deň v týždni bielkovinový...a ja sa toho nemôžem zbaviť aby som prestala...
ja mám dnes deň na prd...syn má doma chrípku a ja som sa asi nakazila,tak mi je zle,bolí ma hlava ,hrdlo a zachrípla som,asi mám aj teplotu lebo sa cítim čudne a je mi chladno...najradšej by som si ľahla...ešte 3 hod. a nejako sa dovlečiem domov....
inak to vstávanie poznám,ale ja si už neľahnem ked vstanem aj keby bolo 2 hod. v noci,potom sa idem zosypať....a to trávenie mám aj ja nejaké zblbnuté,ale to máme asi všetky,aj ja mávam brucho nafúknute,dávam si liek Espumisan,alebo si uvarím mättový čaj...
tak sa tu majte všetci fajn....

Malicka 160

Ahojte!
No tak ja som dnes vstala o tretej ráno, proste psycho, ale o štvrtej som sa najedla a potom spala do siedmej :D takže som to dobehla, aj keď spať som šla už okolo 11-tej. Mám akési problémy s trávením, nonstop nafúknuté brucho, to ma trošku štve, ale inak som v pohode, aj keď teda nič moc, ale predpokladám, že mojím črevám chvíľu potrvá, kým sa daju ako tak dokopy. Dnes som si spravila bielkovinový chlieb, vyzerá celkom dobre :) mrška, prečo mávaš bielkovinové dni? Ja by som to asi nezvládla, respektíve, mala by som chuť na ovocie a zeleninu, takú trošku pestrosť. Irise, v pohode, ak ti to pomohlo, prečo si nepoplakať :) však? A priateľ ti je isto oporou :) to máš fajn. Mňa dnes čaká dlhý deň, tak sa držte zatiaľ :)

mrska

ahojte...
irise to je normálne aj si niekedy poplakať...človek musí zo seba dostať aj ten smútok a tlak z toho čo prežívame...
ja som mala taký normálny deň,ale dnes som vstala a cítim sa nejaká tučná aj ked váha ukazuje to isté číslo,ale som aj zle spala,bolel ma chrbát,a ráno aj hlava....a to mám dnes behanie po úradoch..asi si dám liek....raňajky som mala praženicu,a ovocný tvaroh,dnes mám svoj bielkovinový deň....
tak sa majte pekne a držte sa...ahojte...

irise

Ahojte baby.. prepacte, dnes sa ozyvam trochu neskor. Aky ste mali den?
ja som mala dobry nakolko som bola s priatelom,aj som varila a jedla normalne a cas na vycitky som nemala :) az vecer ma chytila taka nalada uplne hnusna zas,aj som si poplakala,neviem co s tym..

Malicka 160

Dobré ráno! :)
Mrška, to že máš bezpečný jedálniček neznamená stagnáciu, každá sme iná a svoje bezpečné potraviny si budeme jesť, dokedy sa nebudeme cítiť bezpečne na to, aby sme si dali aj niečo iné:). Ja som včera mala divný deň. Nebola som sa nikde hýbať, mala som typické raňajky, desiatu a na obed som si spravila cestoviny s brokolicou a kuracím mäsom a samozrejme zelenina. No a potom to išlo dole vodou, akosi som nemohla ísť na wc, tak olovrant som mala len mlieko nízkotučné a večera bola ešte tie cestoviny, ktoré som nejedla, takže len zelenina a trocha mäsa, vôbec mi nešlo no a okolo deviatej som zjedla ešte veľké jablko a kúsok takého koláča :D čo už, mala som asi mlsnú, ale bol to koláč z tvarohu a ovocia, tak som si nahovárala, že je to ok :D nevadí, stáva sa :) V podstate som toho ani moc nepojedla, ale poznáte ten pocit, keď Vám to akosi netrávi.... No a dnes som ráno o šiestej mala to čo vždy, len miesto banána som si dala polku grepu a na desiatu sa chystám na tú tvarohovú tortu a druhú polku grepu. Na obed ešte neviem vôbec čo, možno si dám tuniaka a nejakú zeleninu :) Dnes sa hádam aj trošku pohýbem a spraví sa mi v bruchu konečne voľno.... No a chodím behávať na priehradu a aj korčuľovať, tak sa teším na nejaké to spoločné doobedie, alebo poobedie ;)

mrska

ahojte...
tak malička a irise len tak dalej...dobre sa to číta...ja som na tom stále rovnako,stojím na mieste z mojimi bezpečnými potravinami,čiže moj jedálniček je skoro stále ten istý...ale aspon nevraciam a nehnačkujem...
raňajky som mala acidko+ovsené vločky a pol pomaranča...trochu si už leziem na nervy že mám nejaké to sadielko navyše...a tak si niekedy poviem čo budem robť ide leto všade sa píše chudnite do plaviek a ja si naberám....
teraz pijem v práci prvú kávu a idem sa pustiť do práce...mám toho na dnes moc...tak pekne pokračujte...ste silné dievčatá...ahojte..